ראשית, למי שלא יודע, גם השנה יתרחש בסוכות פסטיבל אייקון למדע בדיוני ופנטזיה, הפעם בדגש רב יותר על סרטים. כן, גם השנה נהיה שם, אבל הפרטים עוד לא סגורים אז אני לא אברבר סתם.
מה שרציתי להביא לתשומת לב המועצה הוא את ההצגה הבימתית של Once more with feeling, פרק המחזמר המבריק של באפי. קבוצה של חובבים תרגמה את כל הפרק (כולל השירים כמובן) לעברית, ולפורמט תיאטרון, והעלתה אותו לא מזמן בטכניון - ראיתי אותם, וזה היה פשוט נהדר. חובבני, כמובן, אבל בטופ של סולם החובבניות. עכשיו הם מגיעים לתל-אביב ולאולם גדול בהרבה, ולאוהדי הפרק שווה מאוד ללכת לראות אותם.
מצטרפת להמלצה. המחזמר הועלה פעם אחת בטכניון בחיפה, ומסיבות ברורות הגענו אליו בציפיות נמוכות מאוד (עברות של אחד הפרקים הגדולים בהסטוריית הטלויזיה? תעשו לי טובה). הוא התחיל אמנם מעט צולע ולא לגמרי היה ברור במה אנחנו צופים, אבל ברגע שנגמר החלק הראשון, שהיה דוקא easing-in לא רע להלך הרוח של הארוע, והתחיל המחזמר עצמו, לא יכלנו לסגור את הפה. למרות תקלות טכניות פה ושם שניתן רק לצפות להן מהפקה גדולה כל כך שעולה בפעם הראשונה ובזמן קצר כל כך, ההצגה זרמה, הצחיקה והיתה פשוט מצוינת מההתחלה עד הסוף.
לא אתחיל להשתפך ולומר את כל מה שיש לי לומר על ההפקה הזו, מלבד זה: מומלץ, מומלץ, מומלץ לכל מי שמגדיר עצמו חובב באפי.
אני בפנים. אמנם חובב טרי מאוד של באפי (בתחילת עונה רביעית, ווילו עוד עם אוז) אבל את הפרק האמור הראו לי חברים יודעי-עונה-6. הוא מעולה, במיוחד הקטע של ספייק.
בקיצור, הפסדתי בפעם שעברה, אבל הפעם אני אגיע.
אני ביקרתי היום בערב. הגעתי בעיקר בשביל "פעם נוספת, ברגש", חברה שלי היא ממכורות הבאפי. אבל גם כדי להסתובב קצת ואולי לבצע כמה רכישות.
דוכני הספרים והקומיקס היו ממש מגניבים. הספרים המשומשים הוצאו למכירה במחירים טובים בחלק מהמקומות (קנינו 3 ספרי רומח הדרקון ב50), הקומיקס דווקא היו יקרים למדי (80 ש"ח על חוברות בקליבר של "סין סיטי" או "המקס", והיו גם כאלה בהרבה הרבה יותר) וכך גם המרצ'נדייס. קניתי סיכה מגניבה כזאת של הסטארפליט מסטארטרק, אותה ענדתי בגוואה על דש בגדי כשהתסובבנו בין המסה הקריטית של החנונים שפקדה את האיזור.
ההצגה היתה נחמדה מאוד, אבל האמת היא שהציפיות שלי ממנה היו גבוהות מידי ונדונתי להתאכזב. קצת שכחתי שבסה"כ מדובר בהפקת חובבים מסוג כלשהו, ואין ספק שהם הרימו משהו מגניב מאוד. במיוחד אהבתי את אותו בוריס בתפקיד השטני. גילוי נאות הוא שמעולם לא הייתי מעריץ באפי גדול... אבל אם אתם מעריצים של באפי זה לא דבר שאתם יכולים לפספס.
פקחתי עין כדי לראות אם אני מצליח לזהות אנשים שאני מכיר כשהסתובבנו בסינמטק עצמו. הבחנתי בדוכן ויגיימס, שבשעה הזאת (אחרי שש בערב) כבר היה די עזוב. חבל, היה יכול להיות נחמד לראות קצת פרצופים מהפורום. מה שכן, פגשתי את סקאלי טישלרוביץ' בכבודו ובעצמו והחלפנו כמה מילים וכיפכופים כמו חברים ותיקים. הסתבר שהוא שלח לי הודעה לסלולרי כדי להודיע שהוא יהיה שם, אבל שכחתי אותו במכונית :\. את עמית קצת בלתי אפשרי לפספס - בין כל החנונים קלטתי שבדי בגובה 1.90 מסתכל על סרטי אנימה. הבנאדם פשוט גדול, ביותר ממובן אחד ;-).
----------------- " When I was a young man Sometimes I'd wonder What happened to time when it passed Then one day I found out That time just lands in prison And there it is held fast"
ציטוט: הכותב המקורי oRcA_MaN ב 2005 /10 /20קניתי סיכה מגניבה כזאת של הסטארפליט מסטארטרק, אותה ענדתי בגוואה על דש בגדי כשהתסובבנו בין המסה הקריטית של החנונים שפקדה את האיזור.
קנית סיכה של משהו מסטארטרק ואתה מעז לקרוא למישהו אחר חנון? Dude... =P
נ.ב
אפשר לזהות את סקאלי גם לפי 12 החברות המשתנות שמקיפות אותו בכל זמן.
-----------------
"Under floorboards It's hard to fly a kite Underwater My cigarettes won't light Standing in the shade I'm getting frostbite"
אל תדאגו להזרמת הבאפי: אני כבר בעונה 5. וראיתי חלקים מאנג'ל בעונה הראשונה והשניה, שהיו מאוד מאכזבים. מלבד אולי החלקים של דרלה ודרוסילה, אבל עם כל הכבוד, לא בונים סדרה שלמה שהדבר הכי טוב בה הוא הפלאשבקים.
היה לי את כל היום מתכונן מ- 14:00 עד 0:00. רק חבל שההסעה שלי איחרה, ולא הספקתי להגיע בזמן ובכלל למצוא את ההרצאה הראשונה שרציתי.
לא נורא - במילא לא אכלתי צהריים. אבל מה מסתבר - אין כרטיסים להרצאות של 16:00 ו- 18:00 שרציתי ללכת אליהן.
בהחלט יום מבוזבז, וזה חבל - כי האווירה הייתה מעולה. אם הייתי מגיע בלי מטרה מוגדרת, אלא רק כדי להיות שם, ואולי בדרך גם לשמוע הרצאה אחת או שתיים לא הייתי מחשיב את היום הזה למבוזבז. אבל כבר הייתה לי "תוכנית עבודה" מוגדרת, שכאמור, התנפצה לרסיסים.
אה, כן. שכחתי לציין שהאווירה באמת היתה מאוד מאוד נחמדה.
אסף, היית בסוף בהצגה על הפרק? לא ראיתי אותך שם (וזה לא שלא חיפשתי :D) . כשראיתי שאפשר להזמין כרטיסים מראש חשבתי שאני עוד עשוי להגיע לשם ולגלות שהם אזלו. אבל הגעתי די מאוחר (כאמור, בסביבות 18:30 בערב ההצגה) ונשארו מספיק.
----------------- " When I was a young man Sometimes I'd wonder What happened to time when it passed Then one day I found out That time just lands in prison And there it is held fast"
שנה שעברה הייתי בפעם נוספת ברגש ונהניתי מאד. אני גם אוהב באפי וגם מת על הפרק הזה, שהוא בבחינת קאלט קטן.
חוצמזה הייתי אתמול, לא ראיתי אף אחד, לא את חברים שלי ולא אנשים מויגיימס ולא מהפורום, ולא היה לי שקל, אז היה לא כזה שווה, אבל בסופו של דבר הכנס משובח כמו כל שנה.
היום בערב אני מקווה ללכת פעם ראשונה להצגה של מופעה האימים של רוקי. מישהו כבר ראה? שווה 25 ש"ח? חוץ מזה אני מקווה לפגוש היום אנשים. מישהו בא היום?