חברים, סוף כל סוף נגמרה תקופת היובש בטלוויזיה האמריקאית. נראה שכל עסק הריאליטי הזה מתחיל לאבד גובה לאחר שנים חשוכות למדי למי שאוהב טלוויזיה טובה. רק בחודשים האחרונים רצות כמה סדרות מעולות, שמגיעות בקרוב ל-YES ו-HOT בארץ, אבל מתרוצצות להן ברשת כבר לא מעט זמן. אני מדבר על:
Weeds - סדרת קאלט אמיתית. שודרו עד כה עשרה פרקים, שלפי עניות דעתי לפחות העמידו את הסדרה במקום הראשון בכל הנוגע לסדרת פרברים אמריקאים. רמה אחת מעל ל-"עקרות בית נואשות", עם כמה סצנות מבריקות באמת.
המגן - העונה הרביעית עם גלן קלוז כבר נגמרה, והייתה באמת יופי טופי, כאשר העונה החמישית עם פורסט וויטקר מתחילה אוטוטו.
Prison Break - שישה פרקים עד כה. סדרת כלא עם טוויסט. רעיון דיי מקורי וביצוע לא רע בכלל. רחוק מלהיות בגדר צפיית חובה, אבל מהנה מאוד.
Family Guy ו-American Dad - עונה חמישית ושניה בהתאמה התחילו לא מזמן בארצות הברית. העונה החמישית התחילה רע, אבל השתפרה מאוד עם פרק שלישי מעולה. העונה השניה של American Dad ממשיכה להיות האחות הבוגרת והפוליטית יותר של Family guy. מכוונת לקהל קצת יותר משכיל, אבל עדין מצחיקה.
Rome - סדרה מבית HBO שהשקיעו בה עשרות מיליוני דולרים, אין אפשרות לוותר למי שאוהב טלוויזיה טובה.
The 4400 - שודרו שתי עונות בארצות הברית. התחיל מגניב לאללה, התדרדר, עלה שוב ולקראת הסוף כל הקצוות נסגרו בצורה מרשימה. לא חובה, אבל וואלה סדרת מד"ב חמודה לאללה.
הפמליה - אפילו משודר ב-YES פעם בשבוע. סדרת חובה לכל מי שאוהב בדיחות פנימיות על תעשיית הבידור האמריקאית. מה גם שהיא מלאה בדמויות מעולות ועשויה כמו שצריך.
Lost - הסדרה הטובה היום, ובשנים האחרונות, ביחד עם עוד שתיים-שלוש יחידות סגולה. העונה הראשונה הייתה באמת איכותית בטירוף עם איכות הפקה של סרט גדול, אבל לי אישית הייתה התחושה שתסמין ה-X-Files/טווין פיקס יחזור, קרי מריחה מיותרת של רעיון מעולה. לשמחתי אחרי שלושה פרקים בעונה השניה אני יכול להתחיל להאמין בטעותי. לא נופלת מהעונה הראשונה, ממשיכה לשמור על הילוך חמישי ועדין צפיה חובה.
תוסיפו לזה את העונה השישית של הסופרנוס שתתחיל עוד מעט ועוד כמה סדרות שמתחילות בעונת השידורים הזו ומתקבלת תמונה ורודה למדי לכל מי שלא הבין להיכן נעלמו כל הכותבים הטובים של אמריקה בחמש השנים האחרונות. אישית, אני עוקב אחר כל הסדרות האלה דרך האינטרנט, מה שבמחינתי אומר שאם לא הייתי חובב שידורי ספורט, אז מזמן כבר לא הייתי זקוק בכלל לשידורים מישראל. מה אתכם, מישהו גם רואה אותן?
פריזון ברייק ממש שולט.. עוד סדרה טובה היא My Name is Earl, קומדיה.. גם Everybody hates Chris, קומדיה נחמדה. ועונה 11 של השרדות גם סבבה, אני ממהר אני ארחיב שאני חוזר.
אני שמח שהריאליטי מאבד מכוחו,הז'אנר הזה יצא מכל החורים ומלבד כמה הברקות אין לו הרבה מקום,ז'אנר נחות ואפילו מבויים ברובו. (ראיתם את החיים ע"פ Y? סדרת דרמה במסווה של ריאליטי)
אני שמח שהריאליטי מאבד מכוחו,הז'אנר הזה יצא מכל החורים ומלבד כמה הברקות אין לו הרבה מקום,ז'אנר נחות ואפילו מבויים ברובו. (ראיתם את החיים ע"פ Y? סדרת דרמה במסווה של ריאליטי)
תוכנית מעולה, העונה החדשה התחילה להתדרדר קצת אבל זה עדיין מצחיק לאללה
לא מומלץ לאנשים מטומטמים שנהנים מקומדיות של ערוץ 22
אני חולק על דעתך בקשר לפמיליה, לא התחברתי לתוכנית הזאת בכלללל...
אותו דבר עם כל התוכניות החדשות שיס הביאו לערוץ יס+
פעם היה את מוז, המלך היל, וויל וגרייס (העונה החדשה כל כך גרוע!!!!!!!!! ><) ועוד כל מיני סדרות שגרמו לי להתאהב בערוץ הזה ועכשיו יש לי רק 2 סדרות שאני באמת אוהב, אהבתי גם את עקרות בית נואשות (^^) אבל זה נגמר
אמריקן דד זה הדבר היחיד שמצחיק באמת באקסטרא. Sheesh, גרג הארנב פשוט מחורבן. להביא את דיויד לטרמן היתה הטעות הגדולה ביותר, כי 90 אחוז מהבדיחות שם זה הומור אמריקאי.
ציטוט: הכותב המקורי Twister ב 2005 /10 /13פריזון ברייק ממש שולט.. עוד סדרה טובה היא My Name is Earl, קומדיה.. גם Everybody hates Chris, קומדיה נחמדה.
אני נזכר בכמות הרבה של בקרובים לסידרה "כולם שונאים את כריס" שראיתי באמריקה. מה שמזכיר לי שאמורה לעלות עכשיו לאוויר סידרת מתח חדש בשם Close to home . הגיבורה שם היא עובדת סוציאלית שמגלה מעשי התעללות בפרברים.
Family Guy ו-American Dad - עונה חמישית ושניה בהתאמה התחילו לא מזמן בארצות הברית. העונה החמישית התחילה רע, אבל השתפרה מאוד עם פרק שלישי מעולה. העונה השניה של American Dad ממשיכה להיות האחות הבוגרת והפוליטית יותר של Family guy. מכוונת לקהל קצת יותר משכיל, אבל עדין מצחיקה.
דווקא פאמילי גאי בהרבה יותר פונה לקהל משכיל, וגם פונה לקהל בוגר יותר כי אמריקאן דאד זה יותר פארודיה עדכנית בניגוד לפאמילי גאי שמתבסס בהמון בדיחות על סרטים/תוכנויות/אירועים משנות ה-70 וה-80
והעונה החמישית מצוינת, פרק 1 היה ענק עם ג'יימס וודס ופרק 2 גם היה ענק עם החצי הראשון שלו שהיה ממש חזק, החצי השני היה יותר חלש אבל גם טוב
ציטוט: הכותב המקורי Yuber ב 2005 /10 /16דווקא פאמילי גאי בהרבה יותר פונה לקהל משכיל, וגם פונה לקהל בוגר יותר כי אמריקאן דאד זה יותר פארודיה עדכנית בניגוד לפאמילי גאי שמתבסס בהמון בדיחות על סרטים/תוכנויות/אירועים משנות ה-70 וה-80
אני לא מסכים, אבל מצד שני - זה תלוי מאוד במה שאתה מגדיר כמשכיל. Family Guy לא מנסה לעשות סאטירה, היא לא נושכת יותר מדי, היא מנסה לעשות רק דבר אחד וזה להצחיק. היא עושה את זה בשני רבדים - הברור מעליו שזה הסלפסטיק והשוק-אפקט של כמה מהבדיחות היותר קיצוניות שלהם ומצד שני, והאהוב עלי הרבה יותר, באמצעות התייחסויות מאוד מדויקות ועוקצניות על תרבות הפופ המערבית במאה העשרים. מי שלא פריק של התרבות הזו לא יבין את כל הבדיחות, ואין ספק שהם לא מקלים על הצופים. הם זורקים הערות וסצנות על כוכבי בייסבול מתחילת המאה שעברה (לו גריג) ויכולים מייד לאחר מכן לעבור לסצנה מאינדיאנה ג'ונס, או סרט אחר. יש שם כמות מדהימה של התייחסויות כאלה, שהופכת את הסדרה באמת לפנינה למי שאוהב את זה.
אבל, וזה אבל גדול, אני לא יודע אם זה מה שעונה על ההגדרה של משכיל. מצד שני, עם אמריקן דאד היוצרים מנסים ללכת הרבה יותר על העקבות של הסימפסונס וסאות'-פארק עם ביקורת נורא נוקבת על ההתנהות של הימנים בארצות הברית, על המצב בעולם (אפילו ישראל וסוריה זכו לקטע משלהן) ועל אלף ואחד נושאים אחרים, שהם הרבה יותר "אקטואליים" ו"בוגרים", הרבה יותר מאשר ה"ילדותיות" של Family Guy. אני כותב את הכל במרכאות כי כל העסק הזה מאוד סובייקטיבי ותלוי בתפיסה האישית של הרואה, אבל ככה לפחות אני רואה את זה.
ציטוט: הכותב המקורי Yuber ב 2005 /10 /16דווקא פאמילי גאי בהרבה יותר פונה לקהל משכיל, וגם פונה לקהל בוגר יותר כי אמריקאן דאד זה יותר פארודיה עדכנית בניגוד לפאמילי גאי שמתבסס בהמון בדיחות על סרטים/תוכנויות/אירועים משנות ה-70 וה-80
אני לא מסכים, אבל מצד שני - זה תלוי מאוד במה שאתה מגדיר כמשכיל. Family Guy לא מנסה לעשות סאטירה, היא לא נושכת יותר מדי, היא מנסה לעשות רק דבר אחד וזה להצחיק. היא עושה את זה בשני רבדים - הברור מעליו שזה הסלפסטיק והשוק-אפקט של כמה מהבדיחות היותר קיצוניות שלהם ומצד שני, והאהוב עלי הרבה יותר, באמצעות התייחסויות מאוד מדויקות ועוקצניות על תרבות הפופ המערבית במאה העשרים. מי שלא פריק של התרבות הזו לא יבין את כל הבדיחות, ואין ספק שהם לא מקלים על הצופים. הם זורקים הערות וסצנות על כוכבי בייסבול מתחילת המאה שעברה (לו גריג) ויכולים מייד לאחר מכן לעבור לסצנה מאינדיאנה ג'ונס, או סרט אחר. יש שם כמות מדהימה של התייחסויות כאלה, שהופכת את הסדרה באמת לפנינה למי שאוהב את זה.
אבל, וזה אבל גדול, אני לא יודע אם זה מה שעונה על ההגדרה של משכיל. מצד שני, עם אמריקן דאד היוצרים מנסים ללכת הרבה יותר על העקבות של הסימפסונס וסאות'-פארק עם ביקורת נורא נוקבת על ההתנהות של הימנים בארצות הברית, על המצב בעולם (אפילו ישראל וסוריה זכו לקטע משלהן) ועל אלף ואחד נושאים אחרים, שהם הרבה יותר "אקטואליים" ו"בוגרים", הרבה יותר מאשר ה"ילדותיות" של Family Guy. אני כותב את הכל במרכאות כי כל העסק הזה מאוד סובייקטיבי ותלוי בתפיסה האישית של הרואה, אבל ככה לפחות אני רואה את זה.
פאמילי גאי לא נושכת יותר מדי? הם צוחקים כל מה שזז! על יהודים, שחורים, אירים, קתולים, הומואים, נכים, נאצים, אסיאתיים, בריטים, מקסיקנים, תיכוניסטים אמריקאים ועוד וגם על דברים עכשווים... לא נראה לי שיש איזשהי קבוצת אנשים שהם לא צחקו עליה
נכון, הם לא מנסים להעביר מסר עם זה, אבל מי אמר שחייבים מסר? סידרת קומדייה לא צריכה יותר מהומור. ואף אחד לא עושה את סגנון הפארודיה בצורה מתוחכת וטובה יותר מפאמילי גאי.
ציטוט: הכותב המקורי Yuber ב 2005 /10 /16פאמילי גאי לא נושכת יותר מדי? הם צוחקים כל מה שזז! על יהודים, שחורים, אירים, קתולים, הומואים, נכים, נאצים, אסיאתיים, בריטים, מקסיקנים, תיכוניסטים אמריקאים ועוד וגם על דברים עכשווים... לא נראה לי שיש איזשהי קבוצת אנשים שהם לא צחקו עליה
נכון, הם לא מנסים להעביר מסר עם זה, אבל מי אמר שחייבים מסר? סידרת קומדייה לא צריכה יותר מהומור. ואף אחד לא עושה את סגנון הפארודיה בצורה מתוחכת וטובה יותר מפאמילי גאי.
אתה נובח על העץ הלא נכון. אין פרק של Family Guy שלא ראיתי מספר פעמים והיה טוב אם לא הייתי מצטט קטעים מתוכה בתדירות גבוהה כמו שאני עושה. לא אמרתי שזה רע שהיא לא ביקורתית, אלא פשוט ציינתי את העובדה הזו. יש לה פרקים שהיא ניסתה לעשות משהו בנידון עם איזושהי אמרה על הורים עם פיגור שכלי, אבל גם שם הפרק עסק הרבה יותר בקישורים לסרטים עם מפגרים. אישית, סגנון ההומור הזה הרבה יותר מצחיק אותי.
הפיילוט והפרק הראשון נראו כמו בדיחה לא מוצלחת מפאמילי גאי
פאמילי גאי פשוט קורע אותי מצחוק כל פעם מחדש...
עכשיו למשהו שונה לגמרי, מישהו שם לב שלאט לאט ערוץ יס+ הופך לערוץ דרמות קומיות אנגליות!? נשבר לי הז** מזה! פעם הביאו לשם כל כך הרבה תוכניות אמריקאיות קורעות, לצד תוכניות אנגליות טובות, אבל עכשיו הכל רק אנגלי! חוץ מאיש משפחה, וויל וגרייס(העונה החדשה גרוע) ומשפחה בהפרעה, הכל אנגלי! ועוד שידורים חוזרים! >_<
הפיילוט והפרק הראשון נראו כמו בדיחה לא מוצלחת מפאמילי גאי
פאמילי גאי פשוט קורע אותי מצחוק כל פעם מחדש...
עכשיו למשהו שונה לגמרי, מישהו שם לב שלאט לאט ערוץ יס+ הופך לערוץ דרמות קומיות אנגליות!? נשבר לי הז** מזה! פעם הביאו לשם כל כך הרבה תוכניות אמריקאיות קורעות, לצד תוכניות אנגליות טובות, אבל עכשיו הכל רק אנגלי! חוץ מאיש משפחה, וויל וגרייס(העונה החדשה גרוע) ומשפחה בהפרעה, הכל אנגלי! ועוד שידורים חוזרים! >_<
באמת שנמאס לי מהערוץ הזה...
כן, העיקר שאתה לא שופט סדרה על פי הפיילוט שלה, כן? תנסה לראות עוד כמה פרקים. יכול להיות שזה באמת לא סוג ההומור שידבר אליך, אבל לך תדע. ובכל הנוגע ל-YES+, דיי שכחת לציין את קונן אובריין ואת SNL, אבל אם מה שאתה מחפש אלו סדרות אמריקאיות, אז פשוט חכה לעונת השידורים הקרובה, שמתחילה בנובמבר. הם דיי שיחקו אותה בכל הנוגע לסדרות רכש.