בעקבות כל הדיבורים על הצבא שהולכים פה... ובעקבות שאני היום בחופש מהעבודה אחרי הרבה הרבה זמן שלא הייתי בחופש(חוץ כיפור ומוצאי כיפור אבל זה לא נחשב... לעבוד מוצאי שבת זה קקה) אז יש לי כמה דקות להעביר בבית, אספר על הרומן שלי עם הצבא הבני זונותתת האלה
לא קיבלתי כלוםםםםם מהצבא...
אוקיי אפרט....
הגיוס שלי במרץ. היה לי פרופיל 82 עם סעיף ראייה... לא מזמן השתפרה לי הראיה(ירד המספר מ1 ורבע לרבע בצד אחד ושלושת רבעי בצד שני-ממש נס רפואי הרופאים שהייתי אצלם לא יכולים להצביע על סיבה מסויימת שמסבירה תתופעה) לי הראייה ואחרי הרבה ועדות רפואיות(שמי שהתנסה בהם יודע כמה זה מייגע) העלמתי את הסעיף מהפרופיל שלי כל זאת כדי לנסות להתקבל לטייס או לקבל יום סיירות... והמעפאנים האלה בכל זאת לא נותנים לי למרות שיש לי את כל הנתונים(הקב"א שלי אגב 55).
לא קיבלתי גם הרבה דברים אחרים שרציתי כמו מודיעין תלפיות חבצלות ושאר דברים דומים למרות שגם במקרה זה... יש לי את כל הנתונים... שלחתי פקסים אין ספור אבל הם שמים עלי פס
רציתי עתידים (שזה תוכנית מיוחדת של עתודה) או אפילו עתודה רגילה אבל לא שלחו לי כלום בקשר לזה(למרות שלכל מי שאני מכיר בגיל שלי ובמחזור שלי שלחו) אז לא ידעתי על זה בכלל ופספסתי את ההרשמה ביום(!!!!) ולא נותנים לי הבני זונות האלה למרות שאני מכיר מלאאאאאאא אנשים שנרשמו השנה אחרי מועד ההרשמה. אחרי הרבה הרבה פרוטקציות וקומבינות חבר שלי הצליח לסדר לי להתקבל ל"פעמי עתידים" שזה ללמוד במכללת אורט בראודה בכרמיאל אלקטרוניקה או מכטרוניקה... אבל זה כולה תואר הנדסאי וזה די קטן עלי וגם לא מעניין אותי... אני מאמין שיש לי פוטנציאל להרבה מעבר לזה... בכל מקרה מי שסידרה לי את זה היא המפקדת הראשית של התוכנית הזאת והיא אמרה לי שאני צריך לעשות פסיכומטרי במועד הקרוב, ולהוציא לפחות 500 כדי להתקבל לתוכנית. שכנעתי את עצמי בכל זאת לעשות פסיכומטרי שתהיה לי את האפשרות ללכת לשם בכל זאת אם אני ישנה את דעתי... התקשרתי למרכז הבחינות הארצי להרשם למועד הקרוב ביותר-ומה גיליתי? המועד הקרוב ביותר הוא(היה) עוד יומיים(זה היה בתחילת יולי)! והמועד הבא אחריו בעוד שלושה חודשים! יש לי רק יום אחד ללמוד! לקחתי יום חופש והתנתקתי מהכל כדי ללמוד קצת למבחן... לא עזר בגרוש אף פעם לא יכולתי לשבת על התחת וללמוד כל מה שהספקתי ביום הזה היה לקרוא בספר הענקי הזה(ששוקל 5 וחצי קילו... עשיתי באותו יום הכל חוץ מללמוד אפילו שקלתי את הספר... יותר גרוע מהיום לפני המגן באזרחות שהיה לי) זה את הכמה עמודים האלה של המילים הקשות בעיברית... (כי זה הדבר שכולם אמרו שאני חייב לעשות ויעזור לי הרבה) אני באמת מרגיש שזה די עזר... בכל מקרה לא היה לי מושג כל כך מה זה פסיכומטרי והלכתי למחרת לבר אילן לעשות תמבחן... בלי מחק או מחדד ועם עיפרון שהחוד שלו נשבר לי בכיס ונשאר תלוי בקצה העיפרון ובלי שעון ושכחתי את הארנק והפאלפון באוטו ואבא שלי(שהקפיץ אותי לשם) כבר נסע הבית. פתאום אני רואה אנשים עם סטופרים וחומות של עיפרונות רזרבה ומחקים מסביבם נכנסים למבחן ואני בלי כלום... בכל זאת לקחתי עיפרון ממישו וככה בלי אפשרות למחוק תשובה שגויה ובלי ללמוד(אנשים סיפרו לי שעשו קורסים של 5 חודשים לקקה הזה) ובלי לדעת בכלל איך כל הדבר הזה בנוי עם המעבר בין הפרקים וכל שאר השיט... עשיתי תמבחן- קיבלתי 691 שזה מכובד ביותר... אולי מתישהו אני ילך לשפר והפעם אשכרה ישב וילמד לזה. בנתיים גם קיבלתי תציונים של הבגרויות האחרונות שלי... בחישוב מהיר יצא לי בערך ממוצע 94-95(ועשיתי 5 יח"ל פיזיקה וזה נותן לי בונוס יותר גדול או משו כזה) בכל הבגרויות(אזרחות לשון חיבור והיסטוריה דפקו אותי בעעע). ביחד עם הפסיכומטרי הבנתי שאני יכול להתקבל כמעט לכל מקצוע בכל אוניברסיטה(לא בדקתי את זה) והבנתי גם שבעתודה יש פחות ביקוש לכל מקצוע אז שם בטוח הייתי יכול ללמוד כל מה שאני רוצה.
ומה? אין לי אפשרות להגיע לעתודה בשום דרך. לעשות תפקיד ג'ובניקי משמעותי אחר בצבא? אני לא רואה הרבה אופציות... הדבר היחיד שכרגע מושך אותי קצת זה דובדבן... יש לי את היכולת להגיע לשם עשיתי גיבוש סימולציה של צנחנים(יעני גיבוש בכאילו) ועברתי בתותחיות יתרה... אבל זה הרבה מזל ואין לדעת מה יתפקשש באמצע או מה ישבור אותי פתאום באמצע גיבוש יחטיו"ת. לדחות תגיוס וללכת ללמוד באוניברסיטה לבד? פחחחח לו הייתי רוטשילד יאבהדהבהדהבהדהבהדאם... התחלתי לעבוד ולחסוך מגיל 13 אבל זה לא מספיק לי ללימודים באוניברסיטה...
בסוף אני יהיה בקרייה או שיטחנו אותי בנ"מ או משו כזה
איזה תחושת בזבוז עצומה יש לי לקראת ה3 שנים הבאות בחיי בעעעע
נכון... אולי זה מתנשא מצידי לחשוב כך וכולם עושים צבא בחי"ר למשל ואחרי זה ממשיכים תחיים כרגיל... ויכול להיות שזה גם מה שיקרה איתי.... אבל עדיין זה מעיק עלי מאוד.. כמה שאני לא מנסה לחשוב שזה לא נורא וזה לא הכל בחיים עדיין לא יצאתי מהבאסה
התווקה היחידה שאני רואה עכשיו מבחינתי היא להגיע ליחידת מחשבים כמו ממר"ם או משו בסגנון.
עריכה: לקח לי כמה דקות טובות לרשום הכל והאמת זה עזר לי להוציא מעט תתסכול.. לא מצפה שכולם יקראו הכל אבל אם כבר קראתם תנו תגובה... לטוב או לרע... אני רוצה לשמוע מה יש לאנשים שלא מכירים אותי להגיד על זה
לגבי העתודה וכו' אין לי ממש להוסיף אבל למה שלא תנסה לגשת ליום סיירות הקרוב, ולנסות להתקבל למטכ"ל/שייטת/חובלים/669/צוללות/שלדג? לגבי גיבוש צנחנים - הגיבוש הזה ממש לא רציני ואין שום סיבה שבעולם שלא תעבור אותו. חוץ מזה, יש כל כך הרבה יחידות מוחברות בצבא שאתה לא צריך להנעל על יחידה מסויימת. ואני מניח שזה מה שאתה מחפש שרות יותר "מעניין" ביחידה מובחרת ולא "סתם ח"יר.
לגבי העתודה וכו' אין לי ממש להוסיף אבל למה שלא תנסה לגשת ליום סיירות הקרוב, ולנסות להתקבל למטכ"ל/שייטת/חובלים/669/צוללות/שלדג? לגבי גיבוש צנחנים - הגיבוש הזה ממש לא רציני ואין שום סיבה שבעולם שלא תעבור אותו. חוץ מזה, יש כל כך הרבה יחידות מוחברות בצבא שאתה לא צריך להנעל על יחידה מסויימת. ואני מניח שזה מה שאתה מחפש שרות יותר "מעניין" ביחידה מובחרת ולא "סתם ח"יר.
רשמתי:
הגיוס שלי במרץ. היה לי פרופיל 82 עם סעיף ראייה... לא מזמן השתפרה לי הראיה(ירד המספר מ1 ורבע לרבע בצד אחד ושלושת רבעי בצד שני-ממש נס רפואי הרופאים שהייתי אצלם לא יכולים להצביע על סיבה מסויימת שמסבירה תתופעה) לי הראייה ואחרי הרבה ועדות רפואיות(שמי שהתנסה בהם יודע כמה זה מייגע) העלמתי את הסעיף מהפרופיל שלי כל זאת כדי לנסות להתקבל לטייס או לקבל יום סיירות... והמעפאנים האלה בכל זאת לא נותנים לי למרות שיש לי את כל הנתונים(הקב"א שלי אגב 55).
כשעשיתי את הצו ראשון היה לי מספר 1 ורבע ב2 העיניים עם צילנדר... ולא מקבלים במצב כזה יום סיירות
ועכשיו גם אחרי שהעלמתי את הסעיף ששולל ממני את האפשרות ליום סיירות הם לא רוצים לשלוח לי-לא יודע למה
לא הייתי מתנגד ליום סיירות ויש לי הרבה חברים מורעלים עם כושר בן ז**ה שעשו וקיבלו גיבושיי שייטת מטכ"ל וכו' ואני גם כמוהם מבחינת הרעל וכוח הרצון והכושר שלי ממש טוב בסימולציה של גיבוש צנחנים שעשיתי רק ביום האחרון אשכרה נגמר לי הכוח והייתי צריך להמשיך עם הראש כשלרוב נגמר כבר ביום-יומיים הראשונים הכוח
בכל אופן אתה לא חייב לוותר, תשלח כמה פקסים למדור סיירות אני כמעט בטוח שהם יאשרו לך את הבקשה. תנסה..(אם עדיין לא ניסית). לגבי צנחנים, באיזו מסגרת עברת את הסימולציה? בכל אופן לפי איך שאני רואה את הדברים הסיכוי האחרון שלך לעבור איזשהו מיון זה ללכת לגיבוש צנחנים. אם לא, אז לכל חטיבה אחרת ולנסות לעבור גיבוש יח"טיות.
עריכה : אני רק רוצה להוסיף - אל תתייאש מאוד קל להכנס למעגל יאוש עם הצבא הזה. לא לעבור את המיון הזה, ולא לקבל הזדמנות להוא, ככה הצבא..וגם אני נכנסתי ליאוש אחרי שלא הצלחתי במיונים שהייתי בהם.
פשוט תשגע אותם עם פקסים וכאלה. מעבר לכך הגיוס שלך במרץ ופרופיל 82====> משמע גיוס קרבי. מכל גיוס קרבי אתה מקבל גיבוש יחטיו"ת (אם אני לא טועה?).
ויויו מפסיק עם התדמיות המטופשות שלך שג'ובניקים לא מועילים. יש מלא ג'ובניקים שטוחנים אפילו יותר מקרביים; כל אחד חשוב וכל אחד עושה את העבודה שלו - מדובר פשוט בעבודות שונות בהתאם ליכולת האישית של כל חייל. כל אדם שקם בבוקר בשביל צבא הגנה לישראל ראוי להערכה.
בהחלט, לא חסר אנשים עם פרופיל 82 ועם שלל סעיפים ברוב היחידות המיוחדות בארץ. אז נכון, שליחידת עלית (קרי שלדג, מטכ"ל, שייטת ואפילו קורס טיס) לא תוכל כבר להגיע, אבל תתנחם בזה שרוב הסיכויים שאתה בין כה וכה לא מתאים. אל תקח את זה לא נכון, אבל רוב האנשים לא מתאימים. מה שכן, זה לא אומר שאתה לא יכול בסופו של דבר להגיע לאחלה יחידה שבעולם ולהרגיש מסופק מפה עד הודעה חדשה. אתה עדין יכול להגיע ליהל"ם, לפלס"רים, למגלן, לעוקץ, לאגוז (כנראה שלכאן לא) או לדובדבן. אתה אומר שמה שמושך אותך כרגע זה דובדבן, וואלה יופי, לך על זה. אחלה יחידה, למרות שבפועל 90 אחוז מהלוחמים שלה עושים בדיוק את מה שעושים לרוב שאר היחידות, עם ההבדל שהם פשוט מקצועיים מאוד במשהו אחד, ואחרות עושות גם דברים אחרים.
חוץ מזה, קח את בקלות. אני יודע שאי אפשר, ואתה חושב שזה אישית ושמבחוץ המערכת נראית גרועה לאללה, ואיך הם יכולים להרשות לעצמם לפספס אותך וידה ידה ידה, אבל זה לא ככה. אין מה לעשות. יש מספיק בני נוער מורעלים ואיכותיים שיכולים וממלאים בכל מחזור גיוס את כל השורות ביחידות האלה. מהרגע שאתה מבין את זה באמת כבר אתה יכול להתמודד עם המערכת הזו בקלות יתרה. תזכור שאתה עדין מסוגל להגיע לרוב המקומות הטובים, ואין אף אחד בעולם שימנע ממך, במידה ואתה באמת מתאים.
פשוט תשגע אותם עם פקסים וכאלה. מעבר לכך הגיוס שלך במרץ ופרופיל 82====> משמע גיוס קרבי. מכל גיוס קרבי אתה מקבל גיבוש יחטיו"ת (אם אני לא טועה?).
ויויו מפסיק עם התדמיות המטופשות שלך שג'ובניקים לא מועילים. יש מלא ג'ובניקים שטוחנים אפילו יותר מקרביים; כל אחד חשוב וכל אחד עושה את העבודה שלו - מדובר פשוט בעבודות שונות בהתאם ליכולת האישית של כל חייל. כל אדם שקם בבוקר בשביל צבא הגנה לישראל ראוי להערכה.
אתה פשוט לא הבנת אותי. אני ממש לא חושב שכל הג'ובניקים לא מועילים, התכוונתי לכך שהוא יתרום יותר ביחידה קרבית מובחרת מאשר בתור ג'ובניק שהוא לא מועיל (הכוונה שנסגרו בפניו המיונים האיכותים והתפקידים האיכותים).
תשמע אתה לא חייב יום סיירות כדי להגיע ליחידה מובחרת. לכל חטיבת חי"ר (וזה כולל את החי"ר היעודי ואת מג"ב) ולחטיבות השריון יש סיירות\יחידות מובחרת שהמיונים אליהן מתבצעים עם תחילת הטירונות. אם אתה לא מצליח להתקבל לשום סיירת נסה להגיע לחטיבות החי"ר או לשריון ומשם תוכל לצאת לאיזו סיירת איכותית או יחידה איכותית.
להרשם בהרשמה (המאוד מאוד)מאוחרת עלה לי 650 אבל זה בגלל שהיה מקומות... אם אין מקומות זה יכול להגיע גם ל1000 שקל אפילו שנשאר עוד חודש עד מועד הבחינה
והגיבוש שעשיתי היה 4 ימים כאשר ביום הראשון לא עושים כלום מהבוקר עד הלילה בנסיעות וכל מיני דברים פורמלים(אבל לפחות יוצא לך להכיר מלא אנשים) היום השני והשלישי מלאים בטיזוזים וטרטורים כשהיום הראשון קליל יחסית אין דברים ממש קשים פשוט מייגע אבל ביום השני מתחילים כל המסעות אלונקות (וגם בלי) וביום האחרון היה ריצה ארוכה על חולות כמו חול ים אחרי זה מסע אלונקות על חול ים ששניהם היו בקצב מהיר... כולם היו גמורים וחשבו שזהו נגמר... לא יהיה עוד כלום. מישו שהיה איתי שם אמר וואו זה ממש קשה והכל אבל גם אם היו עושים עוד אחד הייתי עושה... ואז המפקד אמר שעושים עוד מסע... והייתם צריכים לראות את הפרצוף של אותו אחד שאמר דקה קודם שאין לו בעיה לעשות עוד אחד... המסע האחרון היה בקצב איטי יחסית של איזה 5 קילומטר אבל הוא היה הכי קשה...בכל מקרה היום האחרון נגמר בערך ב1 וחצי בצהריים
ביום השני הרוב נשברו כשהיה אלונקה סוציומטרית היו איזה 10 חבר'ה קבועים שכמעט כל פעם הרימו תאלונקה והתחלפו בינהם... אני הייתי בינהם אבל זה לא היה בגלל שאני מהיר בריצות קצרות ובכל ההתניות למרחק קצר אלא יותר בגלל שכולם בקושי הצליחו לעמוד על הרגלים ואני הייתי בין אלה שאיכשהו הסתדרו
ציטוט: הכותב המקורי CommandoGuard ב 2005 /10 /20נרשמת לפסיכומטרי יומיים לפני הבחינה? בטח עלה לך איזה אלף שקל. =\
זה עולה 500 שקל פלוס מינוס כל העסק.
אם אתה נרשם בזמן. כמה שאתה נרשם יותר זמן אחרי מועד ההרשמה האחרון, ככה המחיר גודל (כאשר, עד כמה שידוע לי, אפשר להירשם אפילו ביום הבחינה, וזה עולה משהו כמו 250% יותר ממחיר רגיל).
אני די בטוח בזה. עשיתי פסיכומטרי לפני חצי חודש, אחרי קורס שעלה כמעט 1000 שקל. הלוואי עלי 690 בלי שום תרגול והכנה. כל הכבוד, זה כל מה שיש לי להגיד.
-----------------
...You'll follow me back with the sun in your eyes
נכון. אותי רצו להפוך לג'ובניק כזה, אבל שלחתי אותם לעזאזל.
נכון. אותי רצו להפוך לג'ובניק כזה, אבל שלחתי אותם לעזאזל.
ציטוט: הכותב המקורי Shadow & Flame ב 2005 /10 /21רוב האנשים לא יודעים את זה, אבל לצאת מהטכני זה הרבה יותר קל ממה שזה נראה אם אתה סובל/ סבלת בעבר מאסטמה או מיגרנות.