שלום לכולם,רציתי לשתף אותכם במשהו מענין שגיליתי היום או יותר נכון בזמן האחרון. אני,ממש ברגעים אלה כותב ממחשב נייד,אני נמצא בתוך האוטו ומחכה לאבא שלי לחזור מאיזשהו מקום שלא לא משנה כרגע.
מה שמוזר,שאני גולש ממש עכישו באינטרנט,כנרא על רשתת ביתית של מישהו אחר. לא הייתי צריך "לפרוץ" או משהו כזה,פשוט ברגע שהגעתי לכאן המחשב מצא באופן אוטומטי רשת והתחבר אלייה בנוסף לרשתת הזאת,יש רשימה של בערך 8 רשתות אחרות "לא מאובטחות" שממש עכישו אני יכול לתחבר אילהם ולגלוש.
זאת לא הפעם הראשונה שדבר כזה קורה,למען האמת כמעט בכל אזור שיש בו בתים ומשרדים,אפשר למצוא רשת פתוחה ולתחבר לאינטרנט בלי בעיה. למען האמת,ממש לפני כמה דקות האוטו היה באזור אחר שבו חנינו וגם שם יכלתי לגלוש באינטרנט. אני מניח שמי שעובר לייד הבית שלי יוכל לעשות אותו דבר,בגלל שגם אצלנו בבית יש רשתת אלכותית בלי סיסמא,זה לא כלכך משנה למען האמת.
בכל מקרה,אני חושב שזה ממש נחמד שהיום,למי שיש מחשב נייד,הוא יכול לגלוש בכל פינה בארץ,או לפחות בערים. לפני חמש שניים לגלוש באינטרנט מתוך האוטו באיזשהי פינה בעיר,היה נשמע כמו חלום רחוק,נחמד לראת שזה כבר לא.
say אם אתה כבר מבין ברשתות אלחוטיות, אתה יכול גם לדעת את מהירות החיבור של הרשת? והאם הבנאדם ש"פרצת" לו לרשת יודע שעשית את זה?
אין לי מושג,מה שכן איתמול שהייתי שם,היה אינטרנט דיי מהיר
לא הרגשתי הבדל במהירות הגלישה ממה שאני מרגיש עכישו שאני מול המחשב בבית שלי שמחובר לאינטרנט בכבלים..
דבר אחד שרציתי להוסיף,אחרי שכתבתי את הנושא הזה התחיל להיות משעמם באוטו אז התחלתי קצת לשחק שם בכל מיני דברים שהייתי עושה לפני שנים שהייתי ילד וחשבתי שזה מגניב לפרוץ לאחרים. הצלחתי לכנס לבן אדם,לכונן C ומשם לשאר המחשב שלו בקלות,לא עשיתי נזק כמובן,אבל מתוך סקרנות גילתי שהוא עובד בחברת מזגנים,השגתי את ה"מחירים" שהוא נותן ללקוחות שלו וראיתי איזה אתרי סקס יש לו במעודפים.
במחשבה שנייה אולי כדי לי לשים סיסמא על הרשת שיש לי בבית,אלווי והיה לי מושג אך. X:
כדי להתחבר לרשת אלחוטית מסויימת אני צריך שכרטיס הרשת האלחוטית יהיה מאותה חברה של העמדת רשת? אני לא מבין במושגים וכאלה אז תנסו להבין למה התכוונתי ... :)
לכן הרשת הביתית שלי מאובטחת... אבל רוב האנשים שאני מכיר מעדיפים לוותר על האבטחה הזו, תחת הרושם של "מי בכלל ירצה לפרוץ". כך, לטענתם, יותר נוח לחבר מחשב אורח - במקום לתת לו להקליד קוד Wep של 20 תווים הקס-דצימליים בפעם הראשונה.
בכל מקרה, גם לי קורה הרבה שאני מגלה רשתות אלחוטיות עם המחשב הנייד. וכמובן שבעל הרשת יכול לראות שרוכבים עליו: אם הוא מביט בנתב, ניתן לראות את כתובות ה-MAC של כל המחשבים המחוברים. אני די בטוח שניתן להגדיר התראה על כל מחשב נוסף שמתחבר.
לכן הרשת הביתית שלי מאובטחת... אבל רוב האנשים שאני מכיר מעדיפים לוותר על האבטחה הזו, תחת הרושם של "מי בכלל ירצה לפרוץ". כך, לטענתם, יותר נוח לחבר מחשב אורח - במקום לתת לו להקליד קוד Wep של 20 תווים הקס-דצימליים בפעם הראשונה.
בכל מקרה, גם לי קורה הרבה שאני מגלה רשתות אלחוטיות עם המחשב הנייד. וכמובן שבעל הרשת יכול לראות שרוכבים עליו: אם הוא מביט בנתב, ניתן לראות את כתובות ה-MAC של כל המחשבים המחוברים. אני די בטוח שניתן להגדיר התראה על כל מחשב נוסף שמתחבר.
אז הוא גם יכול להעיף אותך?
אמביאנס בקשר למפות, אם מישהו צריך מפה של כל הנקודות חמות הרשמיות יש ב-ynet מחשבים.
אז הוא גם יכול להעיף אותך?
אמביאנס בקשר למפות, אם מישהו צריך מפה של כל הנקודות חמות הרשמיות יש ב-ynet מחשבים.
סעמק.. זה לא שלח.. כוס אמא של הפורומים המסריחים האלה. בקיצור, ההוא מרמת-השרון בכתבה של הארץ מיפה את כל הרשתות, כלומר גם הביתיות. באתר של ידיעות אחרונות רשומות רק נקודות של עסקים.
-----------------
"The dawn of a new day never looked as good as this"