אם להגיד את האמת אף פעם לא חיבבתי את עיתון הארץ. להגיד שנאתי זה חזק מידי אבל פשוט לא חיבבתי אותו ועם זאת בו זמנית תמיד מצאתי בו משהו. מצד אחד הוא תמיד נראה לי פלצן ועיתון שמתחילים לקרוא אחרי שעושים תואר שלישי והעובדה שהפורמט שבו הוא עשוי מקשה על קריאה שלו בשירותים אך עדיין הפורמט הזה הוא חלק ממה שעניין אותי כיוון שזה פורמט של עיתון אמיתי (מישהו אמר לי פעם שידיעות ומעריב מפורסמים בצורה של צהובונים) ושמועה פה ושם אמרה שזה עיתון לא רע בכלל אז אמרתי יאללה, נקרא אחד.
אצלי בבית אנחנו קוראים ידיעות (בסופי שבוע גם מעריב והעיר ולפעמים עוד אחד (ככה זה, כשלא קוראים ספרים קוראים עיתונים)) והשכנים שלנו מקבלים הארץ והרבה פעמים לא אוספים אותו אז היום בצהריים כשראיתי שהם לא אספו את העיתון לקחתי אותו והתיישבתי לקרוא אותו ומה אני אגיד לכם, עיתון טוב. את העיתון עצמו, הכותרות, עם ההדפסה בגודל קיר בניין קצת קשה לקרוא אבל כשמפזרים אותו על השולחן וקוראים בעמידה זה הרבה יותר קל, לא שהוא מעניין במיוחד, בתחום הכותרות ידיעות יותר חזק ובתחום המוספים מעריב יותר חזק. אבל אז עברתי למוספים וואלה, מוספים שנראים איכותיים, כמו דפים טובה שמחזיקה חרבון ארוך או נסיעה באוטובוס ומעניין גם, בדרך כלל בעיתונים שאני קם בבוקר אני עובר על כל הכותרות ובמוספים קורא רק את הפיסקת פתיחה ואחר כך בערב אולי חוזר לקרוא אם זה היה מעניין, בארץ קראתי שם שתי כתבות שמתפרסות על חמישה עמודים בערך והיה מעניין, מוזר.
לסיכום, לא ממליץ לקרוא את הארץ כי זה באמת מכה להסחב עם היער הזה בכל מקום אבל העיתון עצמו אשכרה טוב, מבחינת הומור הוא לא טוב במיוחד (גם להם יש מוסף כזה בסוף העיתון של הומור) אבל מצד שני אנשים עם מקל בתחת אף פעם לא מצחיקים במיוחד. הכתבות טובות ויש הרבה מה לקרוא.
הרכב עיתון החלומות:
כותרות:ידיעות. מוספים:הארץ מדור הומור ודעות אישיות: מעריב כתבות ביניים: העיר מדור פוליטי: דבר (נכון שהוא לא קיים אבל זה היה אידיוטי כל כך עד שזה הצחיק)
טוב, זהו, ת'רד אידיוטי ואין כאן שאלה, יש חריץ דיון קטן אבל סך הכל סתם רציתי לחלוק איתכם דעות בנוגע לעיתון ההוא.
שכחת ספורט : אף אחד. מאז שהספורט של ידיעות הדרדר לצהובון חסר-ערך אין פה עיתונות ספורט נורמלית. מזל שיש אינטרנט, ומזל משמים שיש ספורט 5+. הארץ בסה"כ עיתון מעניין, יש שם לפעמים מאמרים מאוד מסקרנים וכתובים בצורה יפה (גם בספורט :-) )
אבל אני אומר - למה שארצה לקרוא על היסטוריה/פילוסופיה/מדע בעיתון? - יש לי ספרים, מגזינים מיוחדים.. כשאני קורא עיתון אני רוצה לדעת מה קרה אתמול, ואם אפשר כמה תוצאות מהליגה האנגלית. מעבר לזה.. אולי בסופי שבוע.. (גם אצלנו, ידיעות, מעריב, כל המקומונים האפשריים, הארץ...)
תראה, הבעיה היא לא שאין עיתון ספורט בארץ. הבעיה היא שאין ספורט בארץ, ולא לא משנה כמה פעמים יהיה משחק ביתר-מכבי זה עדיין לא יהיה משחק השנה.
וחדשות זה לא דבר מעניין, אם משהו חשוב קרה אני אדע ממנו, אם לא אז אני לא. נגיד יפילו פצצת אטום על ישראל אני אדע בלי עיתון, כל זמן שלא קורה משהו מספיק חשוב כדי שכל ישראל יראו אותו בעיניים אין סיבה לקרוא עיתון (ולדוגמה\הוכחה: בשבוע של ההתנתקות הייתי במקום בלי טלוויזיה ולא היו לי עיתונים וכשחזרתי הביתה גיליתי שהייתה התנתקות. איפה שהייתי זה עיר ודיברתי עם אנשים אבל לא שמתי לב שהייתה בכלל.). עיתון זה כדי להעביר זמן ואם במוסף יש נגיד כתבה של שלושה עמודים על עקרונות הפיזיקה אני אעדיף לקרוא אותה ולא ספר של 450 עמ'.
בסופ"ש יש קצת זמן לשבת ולקרוא עיתון, למזלי. במהלך השבוע אני מסתפק באינטרנט.. ואגב - סתם ככה אם תוהים על קנקן ההתנתקות - אני חושב שהטיפול של כלל כלי התקשורת בפרשה היה גרוע, היה להם ביד את אחד הסיפורים החמים שיש בארץ, בטח ב10 שנים האחרונות, והם השליכו אותו לפח עם עבודה בינונית ומטה.