When Napoleon died in Exile, the doctors cut off his dick. They put his dick in an ornate jar and gave it to his priest; don't ask me why. Over the years, Napoleon's dick was sold and sold again to the highest bidder. To this day, at least three people claim to own Napoleon's dick. But you see, it's not important who owns the real dick. The big question is, well... who the fuck do those other two dicks belong to?
על זה רק אתה יכול לענות. כתבתי שאלון קצר כדי לעזור לך להחליט. אם תענה לפחות פעם אחת "לא", תעשה לעצמך טובה ואל תצא לקצונה.
שאלות:
א. אתה מרגיש טוב ובנוח במסגרת הצבאית (משמעת, מדים, נסיעות ארוכות) ומסתדר עם השירותים שהיא מציעה (אוכל, מגורים, טיפול רפואי)?
ב. אתה מרגיש שיש לך יכולת פיקודית?
ג. אתה מעוניין בהרבה אחריות וכל מה שמתלווה לזה? (הרבה כאב ראש, בעיקר)
ד. אתה שלם עם העובדה שתצטרך לעשות קורס ארוך ורציני (לפחות חצי שנה)?
ה. אתה שלם עם העובדה שתצטרך לחתום שנה קבע? (בקרוב שנתיים)
האמת, זה שאלון לא רע, הוא אובייקטיבי במידה ,הוא קצת חסר(אפשר לשאול עוד הרבה שאלות) , אבל באמת אנשים צריכים לשאול את עצמם שאלות כאלו לפני שהם יוצאים לקורס..
האם נוח לך עם זה שאין לך הוצאות ? (אוכל, מגורים, חשמל, מים, ארנונה, ביטוחים, בדיקות וטיפולים רפואיים)
גם הכנסות אין לך יותר מדי. קצינים בחובה מקבלים משכורת של עבד, כמו חפ"שים. ועל מה שאתה מקבל, כמו "רפואה" צבאית, אוכל צבאי ומגורים צבאיים, אין צורך לדבר.
האם אתה בחור אחראי, עם יכולת ארגון ומוסר עבודה, שמוכן לעבוד קשה ולהרגיש את הסיפוק הגדול שבמעשיך?
סיפוק גדול? במקומות מעטים בלבד. המון קצינים עורפיים מבצעים עבודה של מכונה.
מאמין בעצמך? מתמודד עם אתגרים?
קק"צ אינו קורס קשה. מה שקשה הוא להחזיק שלושה חודשים בזמן שמנסים לדחוף לך "ערכים" ולשטוף לך את המוח בשטויות צבאיות. היית חושב שזה יתחיל לשעמם אחרי שעתיים. בקשר לאתגרים... שוב, הקק"צ אינו קורס קשה, כך שאין מה לדבר על אתגרים. ואתגר, עם כל הכבוד, אינו סיבה לוותר על שנה מחייך לטובת הצבא.
“מאמין בעצמך" זו סתם סיסמה.
רוצה להמשיך בתפקידך , לצבור ותק ונסיון, ולקבל משכורת לא רעה בכלל, או להיות מלצר באזרחות?
טיעון מגוחך. אסור לעזוב את הצבא אף פעם, כי כל מי שמשתחרר מהצבא עובד איזה שנתיים בעבודות מזדמנות.
האם נוח לך עם זה שאין לך הוצאות ? (אוכל, מגורים, חשמל, מים, ארנונה, ביטוחים, בדיקות וטיפולים רפואיים)
גם הכנסות אין לך יותר מדי. קצינים בחובה מקבלים משכורת של עבד, כמו חפ"שים. ועל מה שאתה מקבל, כמו "רפואה" צבאית, אוכל צבאי ומגורים צבאיים, אין צורך לדבר. כקצין קרבי \ ביחידה טובה אתה מקבל יופי של משכורת, שיכולה להגיע ל-6-7 ואפילו יותר . בקשר לרפואה, הצבא מממן טיפולי שיניים שעולים לא מעט באזרחות, מספק ציוד (מדרסים שעולים 1000 שקל למשל) ומממן טיפולים. אוכל ומגורים משתנים ממקום למקום. בנסיון המועט שלי כבר ראיתי מקומות עם אוכל של קייטרינג ומגורים שהם בית מלון.
האם אתה בחור אחראי, עם יכולת ארגון ומוסר עבודה, שמוכן לעבוד קשה ולהרגיש את הסיפוק הגדול שבמעשיך?
סיפוק גדול? במקומות מעטים בלבד. המון קצינים עורפיים מבצעים עבודה של מכונה. שוב, אני מתייחס בעיקר לקצינים לוחמים, למרות שיש גם קצינים עורפיים עם עבודה מעניינת ומספקת. מכונות הן אלה שמבצעות תפקידים של אנשים. אפשר להשליך את זה על 90% מהמקצועות. היום יש מזל"טים, אבל עדין נראה לי שלהיות שם בעצמך זה מעניין.
מאמין בעצמך? מתמודד עם אתגרים?
קק"צ אינו קורס קשה. מה שקשה הוא להחזיק שלושה חודשים בזמן שמנסים לדחוף לך "ערכים" ולשטוף לך את המוח בשטויות צבאיות. היית חושב שזה יתחיל לשעמם אחרי שעתיים. בקשר לאתגרים... שוב, הקק"צ אינו קורס קשה, כך שאין מה לדבר על אתגרים. ואתגר, עם כל הכבוד, אינו סיבה לוותר על שנה מחייך לטובת הצבא. “מאמין בעצמך" זו סתם סיסמה.
כמו שאתה יודע יש בקק"צ כמה גדודים לפי סוג ההכשרה שלך (קרבי\עורפי). קורס קצינים של לוחמים הוא לא קייטנה. מתי בפעם האחרונה עשית לורן? אתה אולי רואה את זה כויתור לטובת הצבא, אבל בסוף מכשירים אותך ואתה מקבל מזה לא מעט בעצמך. אז נתת עוד שנה , והתקדמת. התעסקת עם דברים מעניינים יותר .
רוצה להמשיך בתפקידך , לצבור ותק ונסיון, ולקבל משכורת לא רעה בכלל, או להיות מלצר באזרחות?
טיעון מגוחך. אסור לעזוב את הצבא אף פעם, כי כל מי שמשתחרר מהצבא עובד איזה שנתיים בעבודות מזדמנות. ממה שאני מכיר , כל מי שהשתחרר ישר הלך לעבוד בעבודות מזדמנות, וחבר'ה שנתנו שנה\שנה וחצי היו כבר סגורים עם הטיול לחו"ל. בקום להשתחרר ולחיות מטיפים, אתה יכול להמשיך במה שאתה עושה ויודע לעשות (בתקווה גם נהנה), בשיגרה שלך, ובעצם לא לשנות כלום חוץ מזה שתרוויח כמה אלפים כל חודש.
כקצין קרבי \ ביחידה טובה אתה מקבל יופי של משכורת, שיכולה להגיע ל-6-7 ואפילו יותר . בקשר לרפואה, הצבא מממן טיפולי שיניים שעולים לא מעט באזרחות, מספק ציוד (מדרסים שעולים 1000 שקל למשל) ומממן טיפולים. אוכל ומגורים משתנים ממקום למקום. בנסיון המועט שלי כבר ראיתי מקומות עם אוכל של קייטרינג ומגורים שהם בית מלון.
קצין מנהלה במרכז מרוויח 3,000 ש"ח גג. ואני מדבר על סרן.
בקשר לטיפול רפואי - צה"ל דואג למממן את הטיפול הזול והנחות ביותר. המדרסים שצה"ל מספק עולים גרושים באזרחות (קיבלתי מדרסים טובים יותר מקופת חולים. שילמתי רק 50 ש"ח השתתפות עצמית ולא נאלצתי להתחנן ולהשפיל את עצמי לפני איזה אורטופד)
טיפול שיניים של צה"ל שווה לתחת ואני מכיר לא מעט חיילים שנאלצו לפנות לרופא שיניים אזרחי כי הם לא יכלו לחכות חודש בתור או שלא קיבלו טיפול סביר מרופא שיניים צבאי.
בקשר לאוכל ומגורים- ראיתי מספיק בסיסים בהם מגישים אוכל שלא הייתי נותן לכלב שלי ומכריחים חיילים לחיות בחדרים קטנים ומתפוררים. נכון, יש בסיסים עם אוכל נורמלי ומגורים טובים, אבל הם מעטים מאד ואפשר לספור אותם על יד אחת.
שוב, אני מתייחס בעיקר לקצינים לוחמים, למרות שיש גם קצינים עורפיים עם עבודה מעניינת ומספקת. מכונות הן אלה שמבצעות תפקידים של אנשים. אפשר להשליך את זה על 90% מהמקצועות. היום יש מזל"טים, אבל עדין נראה לי שלהיות שם בעצמך זה מעניין.
קצינים כאלה אפשר לספור על יד אחת. הסיכוי שהוא יהיה מאותם קצינים שואף לאפס.
אתה אולי רואה את זה כויתור לטובת הצבא, אבל בסוף מכשירים אותך ואתה מקבל מזה לא מעט בעצמך. אז נתת עוד שנה , והתקדמת. התעסקת עם דברים מעניינים יותר .
מחייל קטן לקצין זוטר? חתיכת התקדמות.
ממה שאני מכיר , כל מי שהשתחרר ישר הלך לעבוד בעבודות מזדמנות, וחבר'ה שנתנו שנה\שנה וחצי היו כבר סגורים עם הטיול לחו"ל. בקום להשתחרר ולחיות מטיפים, אתה יכול להמשיך במה שאתה עושה ויודע לעשות (בתקווה גם נהנה), בשיגרה שלך, ובעצם לא לשנות כלום חוץ מזה שתרוויח כמה אלפים כל חודש.
אפשר לעבוד שנה - שנה וחצי באזרחות ולחסוך מספיק כסף בשביל חתיכת טיול ולימודים.
"קצין מנהלה במרכז מרוויח 3,000 ש"ח גג. ואני מדבר על סרן."
משכורת בסיס של סרן היא 4200 ש"ח (נטו). תוסיף לזה גמול השתלמות, ויש לך עוד איזה 500 ש"ח.
יש רמת פעילות? יש לך לפחות עוד איזה 300 ש"ח (או יותר, תלוי ברמה).
המשכורת הכי נמוכה שקצין בקבע יקבל היא בערך 3500 ש"ח (נטו).
הטיפול הרפואי בצבא הוא זוועתי, לפחות מבחינת הרמה הבין-אישית הלוקה של מרבית רופאיו של צה"ל. מצד שני, אם אתה קצין רציני אז סביר להניח שטיפול רפואי יהיה הדבר האחרון שיעניין אותך....
אוכל ומגורים - יש יחידות (כולל מספר יחידות שדה) שבהן תנאי המגוברים והאוכל הם תת-תנאים, אבל מדובר במספר מצומצם מאוד. ברוב יחידות הצבא התנאים הם תנאים סבירים לחלוטין ואף לעיתים טובים עד טובים מאוד.
תפקידים מעניינים לקצינים זוטרים? מועטים מאוד, מה גם שהעבודה במסגרת הצבאית יכולה להוציא את החשק גם מהתפקיד המעניין ביותר.
אבל לומר שקצין הוא מכונה זו הגזמה והפרזה. קצין מנתח את הסביבה שלו ומסיק מסקנות עפ"י הידע המקצועי שלו, מדיניות הצבא ודעותיו האישיות. הבעיה היא שברוב המקרים מדובר בחוסר מקצועיות (בד"כ בגלל הכשרת כסת"ח) או מדיניות גרועה של הצבא או פשוט בקצין לא מתאים.
ההתקדמות מחייל פשוט לקצין זוטר היא התקדמות עצומה, ואני לא אפרט את הסיבות מדוע. מצד שני, "ההכשרה" של קצין ממוצע היא אחד הדברים העלובים ביותר שקיים בצבא שלנו. בה"ד 1 הוא גוף כושל במונחים של אמינות התוצרים שלו, אבל הדבר הזה נובע בין היתר ממדיניות צבאית מסויימת שלא ארחיב עליה במילים. בנוסף, לבוא ולומר שקצין נחשף לדברים יותר מעניינים? לא בהכרח...
שנה של קבע היא לא דבר נורא כ"כ (בהנחה ואתה לא סובל היכן שאתה נמצא). מהבחינה הזאת זה לא ממש משנה אם אתה עובד כקצין או עובד כמלצר.
בשורה התחתונה אפשר לומר שבלהיות קצין יש יתרונות ויש חסרונות, בדיוק כמו כל דבר אחר בחיים. אין אמת אבסולוטית אחת, והדבר הנכון לעשות הוא הדבר שמתאים לכל אחד אינדיבידואלית.