ציטוט: הכותב המקורי Squall Leonhart ב 2006 /04 /18ראיתי הרגע את הסרט.. ולא הבנתי מה רצו להעביר בו, יש כאן מישהו שראה והבין ויכול להרחיב בנושא?
אני ראיתי (לצערי), לפני כחודש בערך. לא הקדשתי לזה יותר מידי מחשבה, אבל בגדול, הבנתי מסר כלשהו (למרות שאין לי מושג אם זו היתה כוונת המשורר).
ההתחלה היא אמריקאים עושים חיים באירופה בסגנון יורוטריפ (עם כמה איזכורים ממש בולטים, אם זכרוני אינו מטעה אותי). לא מעניין אותם שום דבר חוץ מלז**ן אירופאיות, העולם שלהם, הם יכולים לעשות בו מה שהם רוצים. ושוב, עם דגש על לז**ן אירופאיות.
בחלק השני של הסרט האירופאים הופכים את האמריקאים לסחורה שלהם באופן דומה (טוב, לא ממש דומה - זנות נגד רצח אכזרי, אבל הנקודה הועברה). אחד הקטעים היחידים שאני זוכר במפורש הוא שהמחיר של אמריקאים היה גבוה יותר משל בני העדות האחרות אצל ה"ציידים" האלה, מה שאולי תומך בנקודה הזאת (ואולי לא).
אי שם במזרח אירופה קיים עסק שמאפשר להתעלל בבני אדם בתמורה לסכום מסוים. העסק דואג לספק את המוצר (בני אדם) ,את הכלים הדרושים להפקת ההנאה המרבית אצל הלקוחות ודואג להיפטר מהגופות. פסיכופטים/סדיסטים מכל העולם מגיעים למדינה המזרח אירופאית הזאת ומשלמים עשרות אלפי דולרים לאדם.
הזונות עובדות בשביל העסק. הן מושכות תיירים אמריקאים/אירופאים/רוסים, מזדיינות איתם כדי לתת להם תחושה שהם בחופשה אמיתית וכשהם לא חושדים הן מוכרות אותם לעסק בתמורה לאחוז מסוים מהסכום שמשלמים הלקוחות.
פסיכופטים/סדיסטים מכל העולם מגיעים למדינה המזרח אירופאית הזאת כדי להתעלל בבני אדם. בתמורה לתענוג הם משלמים עשרות אלפי דולרים לאדם. העסק דואג לספק להם את כל הכלים הדרושים להפקת ההנאה המרבית מהמוצר. המוצר היקר ביותר הם אמריקאים.
הזונות עובדות בשביל בעל העסק. הן מושכות תיירים אמריקאים/אירופאים/רוסים, מזדיינות איתם כדי לתת להם תחושה שהם בחופשה אמיתית וכשהם לא חושדים הן מוכרות אותם לעסק בתמורה לאחוז מסוים מהסכום שמשלמים הלקוחות.
זה מה שקרה, אבל.. שאלת המליון דולר היא למה? בהתחלה שאלתי את עצמי למה הפסיכופטיים עושים את זה ואז קיבלתי תשובה "כי הם מקבלים על זה כסף" מה שמאוד שטחי לדעתי, אפילו אם הסיבה מוצדקת. אז, לאחר שקיבלתי את התשובה הזו הלכתי לגורם שבא מעל הפסיכופטיים - העשירים שמשלמים להם, למה הם ירצו שיתעללו בבני אדם? כמובן שאני יכול לקבל את התשובה "כי הם חולי נפש" אבל זה פירוש סתמי והכי שטחי בעולם, צריכה להיות סיבה יותר מוצדקת כדי לתת לזה מורכבות. אני בספק אם יש מישהו שבאמת יש לו תשובה חד משמעית שבאה מתוך הסרט - מתוך כוונתו של המשורר ולא מתוך פרשנות אישית.
ציטוט: הכותב המקורי Squall Leonhart ב 2006 /04 /18
ציטוט: הכותב המקורי Aspirin ב 2006 /04 /18
פסיכופטים/סדיסטים מכל העולם מגיעים למדינה המזרח אירופאית הזאת כדי להתעלל בבני אדם. בתמורה לתענוג הם משלמים עשרות אלפי דולרים לאדם. העסק דואג לספק להם את כל הכלים הדרושים להפקת ההנאה המרבית מהמוצר. המוצר היקר ביותר הם אמריקאים.
הזונות עובדות בשביל בעל העסק. הן מושכות תיירים אמריקאים/אירופאים/רוסים, מזדיינות איתם כדי לתת להם תחושה שהם בחופשה אמיתית וכשהם לא חושדים הן מוכרות אותם לעסק בתמורה לאחוז מסוים מהסכום שמשלמים הלקוחות.
זה מה שקרה, אבל.. שאלת המליון דולר היא למה? בהתחלה שאלתי את עצמי למה הפסיכופטיים עושים את זה ואז קיבלתי תשובה "כי הם מקבלים על זה כסף" מה שמאוד שטחי לדעתי, אפילו אם הסיבה מוצדקת. אז, לאחר שקיבלתי את התשובה הזו הלכתי לגורם שבא מעל הפסיכופטיים - העשירים שמשלמים להם, למה הם ירצו שיתעללו בבני אדם? כמובן שאני יכול לקבל את התשובה "כי הם חולי נפש" אבל זה פירוש סתמי והכי שטחי בעולם, צריכה להיות סיבה יותר מוצדקת כדי לתת לזה מורכבות. אני בספק אם יש מישהו שבאמת יש לו תשובה חד משמעית שבאה מתוך הסרט - מתוך כוונתו של המשורר ולא מתוך פרשנות אישית.
דווקא יש תשובה נורא חד משמעית.
בקטע בסרט כאשר הגיבור בורח מהמבנה (ולצורך זה מתלבש כ"צייד") הוא פוגש את אחד הלקוחות במלתחה (הבחור האמריקאי הנורא אובר ידידותי) שמספר לו על כך שכלום כבר לא מרגש אותו, הוא קנה כל חוויה אפשרית עם הכסף שלו וז**ן כ"כ הרבה שבשבילו זה כמו לשתות מים מהברז, אבל הדבר היחידי שהוא עוד לא עשה זה לקחת חיים של אדם. זה הדבר היחידי שעוד הצליח לרגש אותו.
זה רק דוגמא אחת לסוע האנשים שעלולים להגיע לעסק כזה, כמובן שגם סאדיסטים למיניהם וחובבי סנאף ינהרו בהמוניהם לשם.
הדבר היחידי שלא הבנתי זה-אם העינוי הוא יוזמה של הקונים, שכביכול משלמים כסף ונהנים מהתהליך, למה היפני שהיה אמור לרצוח את הגיבור היה כ"כ......פחדן....
----------------- גבר ואשה לא נפגשים יותר-שלום לך ילדה
ציטוט: הכותב המקורי Squall Leonhart ב 2006 /04 /18
ציטוט: הכותב המקורי Aspirin ב 2006 /04 /18
דווקא יש תשובה נורא חד משמעית.
בקטע בסרט כאשר הגיבור בורח מהמבנה (ולצורך זה מתלבש כ"צייד") הוא פוגש את אחד הלקוחות במלתחה (הבחור האמריקאי הנורא אובר ידידותי) שמספר לו על כך שכלום כבר לא מרגש אותו, הוא קנה כל חוויה אפשרית עם הכסף שלו וז**ן כ"כ הרבה שבשבילו זה כמו לשתות מים מהברז, אבל הדבר היחידי שהוא עוד לא עשה זה לקחת חיים של אדם. זה הדבר היחידי שעוד הצליח לרגש אותו.
זה רק דוגמא אחת לסוע האנשים שעלולים להגיע לעסק כזה, כמובן שגם סאדיסטים למיניהם וחובבי סנאף ינהרו בהמוניהם לשם.
הדבר היחידי שלא הבנתי זה-אם העינוי הוא יוזמה של הקונים, שכביכול משלמים כסף ונהנים מהתהליך, למה היפני שהיה אמור לרצוח את הגיבור היה כ"כ......פחדן....
אם הסיבה לכל הרציחות זה בגלל שאנשים הם סאדיסטים אז זה ממש ממש שטחי =\
ועל איזה יפני אתה מדבר? הוא היה גרמני לפי מה שהבנתי, אגב.. מישהו יודע מה הוא אמר לו בגרמנית?
יוזמה של הקונים. על זה הם משלמים כסף. בהתחלה הבחור במלתחה ישר הרג את הקורבן. אבל אחרי שיחה עם הגיבור (זה שברח) הוא אמר משהו בסגנון "לעזאזל! זה הכסף שלי ואני אמשוך את זה כמה שיותר זמן". בגלל זה הוא התעלל בבחורה היפנית ולא הרג אותה על ההתחלה.
למה היפני היה פחדן? לא יודע. אולי זו הפעם הראשונה שלו.
ציטוט: הכותב המקורי shonon ב 2006 /04 /18לא ראיתי את הסרט, אבל לא הבנתי, הם הורגים שם אנשים? באיזה מדינות? למה המשטרה לא עוצרת את זה? הם חוטפים את האנשים? למה האינטרפול לא מתערב?
כן ולא. קצת קשה להסביר את זה. אדם נואש הולך למכון ליווי כדי לז**ן, נכון? אז יש אנשים מאד עשירים, שאין להם מה לעשות עם כל הכסף והם הולכים למקום בו הם יוכלו לרצוח/להתעלל בבני אדם בלי להיתפס, סתם בשביל הריגוש. (או שהם פסיכופטים)
למה משטרה לא עוצרת אותם? כי העסק נמצא במדינה מזרח אירופאית מושחתת. אני מניח שמשלמים שוחד למשטרה כדי שהיא לא תתערב. אני אפילו זוכר קטע בו ניידת משטרה חנתה ליד המבנה.
כן ולא. קצת קשה להסביר את זה. אדם נואש הולך למכון ליווי כדי לז**ן, נכון? אז יש אנשים מאד עשירים, שאין להם מה לעשות עם כל הכסף והם הולכים למקום בו הם יוכלו לרצוח/להתעלל בבני אדם בלי להיתפס, סתם בשביל הריגוש. (או שהם פסיכופטים)
למה משטרה לא עוצרת אותם? כי העסק נמצא במדינה מזרח אירופאית מושחתת. אני מניח שמשלמים שוחד למשטרה כדי שהיא לא תתערב. אני אפילו זוכר קטע בו ניידת משטרה חנתה ליד המבנה.
הממ.. בקשר לשאלה הזו, קבל משהו ששלחו לי באייסיקיו:
The idea for the film was developed when Harry Knowles, an Internet film critic, discovered a South-East Asian website advertising human hunting. He showed the site to Eli Roth, who in turn showed it to Quentin Tarantino. Roth asked Tarantino if he could use his name to help the promotion of the film and cash in.
כשיצאתי מהסרט פשוט היה מרוח חיוך גדול וטיפשי על הפנים שלי, לא יודע למה.. זה סוג סרט שכדי לראות אותו כל החושים שלך מתחדדים, ואתה ממש בלהט לראות מה יקרה (למרות שזה כ"כ, כ"כ , צפוי :-O)
ספוילר לסוף (לסמן כדי לקרוא)
שמעתי שיש סוף אלטרנטיבי לסרט, שהגיבור האמריקאי מוצא גם את המשפחה של ה"אוהב בשר" הזה, הורג את אישתו ואת הבת הקטנה שלו.... :-D
כשיצאתי מהסרט פשוט היה מרוח חיוך גדול וטיפשי על הפנים שלי, לא יודע למה.. זה סוג סרט שכדי לראות אותו כל החושים שלך מתחדדים, ואתה ממש בלהט לראות מה יקרה (למרות שזה כ"כ, כ"כ , צפוי :-O)
ספוילר לסוף (לסמן כדי לקרוא)
שמעתי שיש סוף אלטרנטיבי לסרט, שהגיבור האמריקאי מוצא גם את המשפחה של ה"אוהב בשר" הזה, הורג את אישתו ואת הבת הקטנה שלו.... :-D
אני שמעתי משהו טיפה שונה..
***ספויילר***
מישהו סיפר לי שבדיוידי של הסרט יש סוף אלטרנטיבי שבו הגיבור פשוט חוטף את הילדה של ההוא.
הסרט הזה מזעזע, חולני.. וכל מה שאפשר לומר עליו בהקשר של גועל. לכן הוא סרט אימה כל כך אפקטיבי. שנים אולי לא ראיתי סרט שממש הטריד אותי ככה. לכן ממש אהבתי את זה הסרט.
באולם שאני ישבתי, אחרי הקטע עם הגד אכילס, היו מספר גדול של אנשים שיצאו מהאולם.. אחרי הקטע עם היפנית.. כל הבחורות שישבו באולם פשוט עזבו אותו.