ציטוט: הכותב המקורי sany black ב 2006 /05 /08
הדבר המרכזי שנמצא בקולנוע הזר זה פלצנות של אנשים כמוך שרואים סרטים בפיליפינית רק כדי להגיד שהם "ראו סרט בקוריאנית". תלמד צרפתית\גרמנית\פולינזית ברמה שזה יהיה לך כמו עברית ותראה כמה עלוב פתאום נראה המשחק. והנה מתוך אהבה לחברי הפורום אני מפרס מתכון לסרט צרפתי קלאסי (ואיכותי, כמובן): לדחוס שלוש עמודי דיאלוג לארבעים וחמש שניות סרט ליצור מצבים אבסורדיים שנפטרים במשפט אידיוטי (אבל שהמשפט יהיה בצרפתית, אחרת זה נראה הוליוודי). תנועות גוף ברמה שהיא קצת מתחת לסלפסטיק. הומור שמבוסס על אותו שילוב קסום של תנועה ומשפטי מחץ (יענו דין מרטין וג'רי לואיס אבל בצרפתית). אם השחקן שלך יכול להרים גבה אחת זה בונוס, אם לא אפשר לשים סלוטייפ ולהגיד שזה בשם האומנות. שהסרט יהיה אופטימי, אחושילינג אופטימי. והכי חשוב, שהסרט יהיה בצרפתית.
LOL סאני, אני אוהב אותך. בוא ונוסיף לזה מה שאמר חבר שלי, שהוא צרפתי קומפלט שנולד בצרפת כשנשאל על סרטים צרפתיים. "אם יש בזה שימוש עודף ומיותר של סקס, דם וקללות שרק דובר צרפתית יבין..זה בטח סרט צרפתי". הקולנוע הזר ממש לא יותר איכותי ולא נעליים. יש לו יציאות טובות פה ושם. אבל הפערים גם ברמת המשחק, גם ברמת הבימוי וגם ברמת התסריט/דיאלוג/בעיצוע ברב המקרים הם פערים ענקיים ממה שקורה בהוליווד. מה לעשות, בהוליווד יוצא באמת הרבה זבל לאור, אבל אחת הסיבות לזה היא שלהוליווד יש אינסוף תקציבי עתק ושהוליווד זה ממסד שקיים לפני כל שוק קולנוע אחר ושלהוליווד עדיין יש את מירב ההישגים הקולנועיים החשובים ביותר בהיסטוריה. יש הרבה זבל כי יש פי 10 סרטים שיוצאים בהוליווד מאשר שיוצאים בכל מקום אחר כרגע. ושבהוליווד יש יותר שכר וכסף. אבל הבמאים בקולנוע הזר לא מוציאים פחות סרטים וסרטים יותר מינימליסטיים רק כי הם רוצים להתפלצן כמו פז. אלא כי אין להם ברירה, כי התקציבים שלהם לא מספיק גדולים. תראו איך התפתח הקולנוע היפני והקוריאני. כיום הרמה שם מתקרבת לרמת ההפקות של הוליווד. וכתוצאה מכך גם שם יש כמות סרטים שגדלה וגדלה וכמות סרטי זבל שגדלה וגדלה. מה לעשות, יש יותר כסף, יש יותר הצלחה, יש יותר חומר - אז יש יותר זבל ולא רק איכות. ופז, תגיד מה שבא לך, אבל בתור מי שמכיר במאים ישראלים של סרטי לייב כי לומד גם קולנוע (מסוג אחר מאשר סאני, אבל סה"כ לומדים את אותו בסיס כדי להמשיך הלאה במדיום שלנו) הסיבה שעושם גם פה וגם במדינות רבות שבהן יש קולנוע זר מינימליסטי ופלצני היא בין השאר חוסר תקציב, אי אפשר להרשות לעצמך יותר מידי. אפילו כשיש יותר תקציב, כמו ב Brotherhood of the wolf שזה אחלה של סרט צרפתי, עדיין הוא לא נראה ברמה של הוליווד. אבל יש שם שאיפה טובה..ומה קרה עכשיו? הבמאי הזה עבר להוליווד ועושה שם סרטים אמריקאים (כיום עובד על Silent Hill). שני המורים שלי לתסריטאות שהם במאים ישראלים שהנוכחי גם זכה באוסקר הישראלי, אמרו לנו שבמחיר שבו אתה מממן את כל ההפקה של סרט בישראל הוא המחיר שעולה רק הקוקטייל שלפני הצילומים בסרט הוליוודי. ומה שאפשר להרשות לעצמך כאן זה לא יותר מידי. וזו אחת הסיבות שכמעט כל הסרטים הישראלים הם סרטי דרמה או קומדיה. כנ"ל לגבי סרטים אירופאים לרב. הוא היה מת לנסות לעשות משהו אחר, אבל שיתנו תקציבים כמו של הוליווד ואז יהיה אפשר לדבר. בקיצור, די לזבל.. תאמין לי שראינו גם סרטים זרים בלימודי יסודות הקולנוע ומבע קולנועי. ומה לעשות שעד היום יצאו משם כמה דברים טובים, אבל הקולנוע הזר הוא לא הוליווד לא כי הוא לא היה רוצה, אלא כי ברב העולם הוא עוד לא יכול להרשות לעצמו.
-----------------

|