לא מזמן ישבתי ערב אחד בכוך שלי עם עוד מישהו ושמנו סרט של האחים מרקס, לא משהו מהמוזרים שלהם, לילה בקרקס, סטנדרטי. נגמר הסרט והבחור מסתכל עלי ושואל אותי ממתי הסרט. שלושים ומשהו, אני עונה לו. אתה קולט שהענתיקה הזו היא הרבה יותר מרדנית ושוברת צנזורה מכל אחד מהאוונגדליסטים המודרניים למיניהם, הוא אמר ואני קלטתי. לא מזמן יצא לי לשמוע קטע ישן, הקלטה של להקת ג'ז מתחילת המאה הקודמת והקטע הזה היא המוזיקה, הקצב שברקע והסולו היה בעצם הצחוק של הפסנתרן. הוא השתמש בקול של הצחוק שלו כדי לעשות את הסולו, הצחוק היה הכלי המוזיקלי. איפה עכשיו יש יצירתיות כזאת? זה רק אני או שהדברים הישנים היו הרבה פורצי גבולות ומתוחכמים ממה שיש עכשיו? איך זה שבתקופה שגברים עוד האמינו שנשים אשכרה בתולות עד לחתונה היו דבריפ שהצנזורה היום לעולם לא הייתה מאשרת? מאיפה הרעיונות שלהם באו ולמה כוסשלהאוחתוק הדור שלנו נראה כל כך בנאלי לידם?
בשם עצמי אני יכול לומר שהעדפת הישן לאו דווקא נובעת מזה שהוא יותר טוב. ספרות או מוזיקה מתחילת המאה ה20 ולפני כן (סרטים ישנים אני לא רואה) בד"כ מוצאת חן בעיני בגלל שלוש סיבות עיקריות שאני מזהה כרגע: 1. היא פשוט שונה. בכל דור הסגנונות משתנים וכיף לגוון. 2. היא המקור. ככל שהזמן עובר יותר קשה להמציא את הגלגל מחדש. 3. היוצרים היו פחות אנשי עסקים (או אנשי עסקים פחות חכמים) מהיום ולכן היתה פחות פניה למכנה משותף נמוך, מה שעשה את היצירות יותר מורכבות.
הדוגמא שלי לא קשורה ליצירות. אני אדבר על יצור. (מוצרים)
בעבר יצרנים השתמשו בחומרים איכותיים וכוח עבודה איכותי. התוצאה: מוצרים החזיקו מעמד 20 שנים. היה לנו שואב אבק תוצרת גרמניה שרכשנו לפני 13 שנים. איזה שואב זה היה. פשוט תענוג. איכותי, עשוי מתכת, חזק. עבד 13 שנים ללא תקלות עד שהמנוע נשרף.
הלכנו לקנות שואב אבק חדש. כל השואבים שראינו עשויים פלסטיק זול ומיוצרים בסין. במקרה הטוב בדרום קוריאה. סיוט.
מישהו הלך פעם לתערוכת רכבים קלאסיים? תסתכלו איך בעבר עשו רכבים: מנועים חזקים, מתכת עבה, הרכבה איכותית, פאנל עץ. כמו טנק. 40 שנים אחרי המכוניות האלה עדיין נוסעות כמו חדשות.
תקחו לדוגמא רכב מודרני. מתכת בעובי דף נייר, מנועים חלשים, פנים הרכב עשוי פלסטיק והרכבה באיכות בינונית. 10 שנים אחרי הרכבים האלה שוכבים בפירוק.
הטכנולוגיה מתקדמת בצעדים גדולים, אבל יש הדרדרות באיכות היצור.
הדוגמא שלי לא קשורה ליצירות. אני אדבר על יצור. (מוצרים)
בעבר יצרנים השתמשו בחומרים איכותיים וכוח עבודה איכותי. התוצאה: מוצרים החזיקו מעמד 20 שנים. היה לנו שואב אבק תוצרת גרמניה שרכשנו לפני 13 שנים. איזה שואב זה היה. פשוט תענוג. איכותי, עשוי מתכת, חזק. עבד 13 שנים ללא תקלות עד שהמנוע נשרף.
הלכנו לקנות שואב אבק חדש. כל השואבים שראינו עשויים פלסטיק זול ומיוצרים בסין. במקרה הטוב בדרום קוריאה. סיוט.
מישהו הלך פעם לתערוכת רכבים קלאסיים? תסתכלו איך בעבר עשו רכבים: מנועים חזקים, מתכת עבה, הרכבה איכותית, פאנל עץ. כמו טנק. 40 שנים אחרי המכוניות האלה עדיין נוסעות כמו חדשות.
תקחו לדוגמא רכב מודרני. מתכת בעובי דף נייר, מנועים חלשים, פנים הרכב עשוי פלסטיק והרכבה באיכות בינונית. 10 שנים אחרי הרכבים האלה שוכבים בפירוק.
הטכנולוגיה מתקדמת בצעדים גדולים, אבל יש הדרדרות באיכות היצור.
דרום קוריאה זה איכות ירודה? אתה יודע מה אתה מדבר? להשוות את זה לאיכות סינית זו שטות. המוצרים מדרום קוריאה היום משתווים ואף עולים לפעמים על האיכות היפנית.