קראתי עכשיו באתר של עיתון הארץ על פולנייה אחת שהיא נוצרייה ועוד אחד שהיא יהודייה ושהן רבו, מרתק כמו נעל אבל זה גרם לי לחשוב. וכשאני חושב זה אף פעם לא טוב.
ישו היה יהודי, אלוהים הנוצרי הוא אלוהים, מכך שאין לו צביון, ורוח הקודש היא רוח כלשהי שהיא קדושה (וואלה..) אז מאיפה הגיעו כל הנוצרים האלו? אין אפילו בחור נוצרי אחד בהיררכיה הנוצרית העליונה. עכשיו כל אלו שראו את דוגמה מאתיים פעם (סקאלי... ודרך אגב, היית בתל אביב לפני איזה שבוע-שבועיים?) יגידו שבזכות הדוגמה גם האפיפיור הוא חלק מההיררכיה, ובכן, האפיפיור אכן נוצרי בהשפעת מישהו (לפי החבר'ה שמעליו לא ברור מי) ולא ברור איך הוא נוצרי. למוסלמים יש אות שהם מוסלמים (לא אוכלים חזיר, עוברים ברית מילה בגיל מאוחר, לא שותים יין, לא מזיינין שלא למטרת ילדים ואיסורי תועבה) ליהודים יש אות שהם יהודים (ברית מילה שבאותה ברית מגיע צו האלכוהול כמטרת חיים ליהודי, לא מזיינין, ואיסורי תועבה) ואילו הנוצרים די קל להם (ללא תועבה, וואלה, קשה. דקה, רק תנו לי לא לספר לכומר על מה חשבתי) ואין להם סימן מזהה אז איך נוצרים תופשים כל כך הרבה תחת אם אף אחד בדרך שלהם הוא לא אשכרה נוצרי.
ואגב דרג, גם אצל היהודים המקים לא היה יהודי (אבי אבינו שהעביר את עצמו ברית מילה בגיל של מוסלמי בערך, אלוהים שפשוט מתואר בתור בחור משועמם שאומר הרבה "לא" והמשיח שאלוהים יודע מאיפה הוא צץ.)
והמוסלמים שהם צאצאים של יהודי נחמד שם אבי אבינו שמאז שמכרנו להם קדרת עדשים הם בקריז עלינו.
קראתי עכשיו באתר של עיתון הארץ על פולנייה אחת שהיא נוצרייה ועוד אחד שהיא יהודייה ושהן רבו, מרתק כמו נעל אבל זה גרם לי לחשוב. וכשאני חושב זה אף פעם לא טוב.
ישו היה יהודי, אלוהים הנוצרי הוא אלוהים, מכך שאין לו צביון, ורוח הקודש היא רוח כלשהי שהיא קדושה (וואלה..) אז מאיפה הגיעו כל הנוצרים האלו? אין אפילו בחור נוצרי אחד בהיררכיה הנוצרית העליונה. עכשיו כל אלו שראו את דוגמה מאתיים פעם (סקאלי... ודרך אגב, היית בתל אביב לפני איזה שבוע-שבועיים?) יגידו שבזכות הדוגמה גם האפיפיור הוא חלק מההיררכיה, ובכן, האפיפיור אכן נוצרי בהשפעת מישהו (לפי החבר'ה שמעליו לא ברור מי) ולא ברור איך הוא נוצרי. למוסלמים יש אות שהם מוסלמים (לא אוכלים חזיר, עוברים ברית מילה בגיל מאוחר, לא שותים יין, לא מזיינין שלא למטרת ילדים ואיסורי תועבה) ליהודים יש אות שהם יהודים (ברית מילה שבאותה ברית מגיע צו האלכוהול כמטרת חיים ליהודי, לא מזיינין, ואיסורי תועבה) ואילו הנוצרים די קל להם (ללא תועבה, וואלה, קשה. דקה, רק תנו לי לא לספר לכומר על מה חשבתי) ואין להם סימן מזהה אז איך נוצרים תופשים כל כך הרבה תחת אם אף אחד בדרך שלהם הוא לא אשכרה נוצרי.
ואגב דרג, גם אצל היהודים המקים לא היה יהודי (אבי אבינו שהעביר את עצמו ברית מילה בגיל של מוסלמי בערך, אלוהים שפשוט מתואר בתור בחור משועמם שאומר הרבה "לא" והמשיח שאלוהים יודע מאיפה הוא צץ.)
והמוסלמים שהם צאצאים של יהודי נחמד שם אבי אבינו שמאז שמכרנו להם קדרת עדשים הם בקריז עלינו.
אז מה קיבינמט על הדתות האלו?
סאני אני פורש לסאניזם, הדת האולטימטיבית.
דבר ראשון, יאפ. רק ביום ראשון הזה נגמרה החופה שלנו וחזרתי לירושלים. למה? Was I spotted ?
דבר שני, בקשר לנצרות אני יכול לעזור לך, אם אני אמור לצאת מבצלאל עם עוד איזה תואר, אז זה בנושא נצרות. כי לקחתי כל כך הרבה קורסים במחלקה העיונית בנושא נצרות/אמנות נוצרית שאני כבר יודע על זה יותר מידי.
בקשר לנצרות, מי התחיל אותה? די פשוט.
ישו הגדיר עצמו כ"מלך היהודים" נכון לחלוטין. אבל אחרי מותו (שכידוע לנו, הוא מת בשביל המין האנושי, כדי לכפר על החטא של אדם וחווה) שני מסיונרים עיקריים, פטרוס ופאולוס, דאגו להפיץ את דרכיו. פטרוס ופאולוס נחשבים לעיקריים מבין הקדושים המרטירים (מרטיר- קדוש שמת למען קידוש השם). אבל השני מביניהם- פאולוס, הוא זה שבעצם התחיל את הזרם שאנו קוראים לו "נצרות".
וזה מתקשר גם למה שאמרת על הקלות שאפשר לעמוד בתנאי הדת הזאת. הגישה שלו להביא אנשים להאמין בדת הזאת, היא להסיר את כל חוקי היהדות מגבם. להקל עליהם. אנשים תמיד יחפשו את הדרך הקלה. אז פאולוס, שהוגדר כקדוש ומסיונר של ישו, פטר את האנשים מכל המחוייבויות של היהדות ואט אט קבע חוקים חדשים וקלים יותר. והגדיר את הדת כדת חדשה, נפרדת מזרם היהדות. הסיבה שהברית החדשה נקראת בשמה היא שבעצם כל התנ" הוא הברית הישנה בין אלוהים לעם ישראל ובברית החדשה זונח אלוהים את עם ישראל וכורת ברית חדשה, דת חדשה. היהדות נשארת בסיס והיסטוריה. זה חלק מהרעיון.
עכשיו, זה לא נכון שלנוצרים אין מחוייבות גכמו ברית מילה. גם להם יש מחוייבות די רצינית שבימי הביניים החשיבות הערכית שלה מן הסתם הייתה גדולה יותר משל היום. כי היום אנחנו בעולם חילוני יותר. נוצרי שלא עבר את טכס הטבילה, מבחינת הנצרות, נמצא בבעיה. בימי הביניים אדם שלא נטבל לא יכל להיות בטכס "המיסה". ורק היה עומד מחוץ לכנסיה, עד שנטבל.
אז המחויבות שלהם כרוכה בטבילה, בעבר זה היה אגן טבילה ולא רק לילדים. כיום זה כבר בלי אגן טבילה ענקי כמו מיקווה, זה הרבה יותר פשוט, אבל זו עדיין מחוייבות של נוצרי מאמין. כנ"ל לגבי טכס המיסה שעל נוצרי מאמין לעבור אותו לפחות פעם אחת בחייו בכנסיה.
בקשר לאפיפיור, האפיפיור זה מעמד שקיים עוד מימי התנצרות האימפריה הרומאית. אפיפיור לא נולד אפיפיור, הוא נבחר. אלו בדר"כ כמרים שמגיעים אט אט למעמד בישופ וארכי-בישופ. זו סוג של בירוקרקטיה, הם לא קדושים באמת, הם נבחרים על ידי הוותקין והכנסיה על ידי שיקולים שונים כמו אילן היוחסין והרזומה שלהם.
ובקשר לזה שאף אחד לא נוצרי. תכל'ס מבחינת הנצרות כיום, מספיק שתגיע כל יום ראשון לכנסיה ותתוודה ושתאמין בקיומו של ישו, ואתה כבר אדם טהור שמרוויח ביושר את הכניסה לגן העדן. בגלל זה גם הדת הזאת התעצמה כל כך. היא נגישה ולא מקשה על האנשים באמונה, פלוס משתמשת באמצעים להפחיד את האנשים. (בגלל זה בימי הביניים המציאה הכנסיה את כל הקטע של הגיהנום, שלא היה קיים בכלל לפני כן). ותוסיף לזה את העובדה שמבחינת הנצרות אן תהליך גיור קשה. בניגוד ליהדות למשל. מבחינת הממסד הנוצרי כל מי שרוצה יכול להפוך לנוצרי כל עוד הוא עובר את הטבילה ואת המיסה פעם בחייו לפחות. ומאמין בישו. בגלל זה הדת הזאת התרחבה למימדים כאלה. היא נחה.
והאיסלאם זה כבר סיפור אחר לגמרי.
נ.ב.
נקודה אחרונה בקשר למה שאמרת על השילוש הקדוש. ישו היה יהודי, נכון. הוא הגדיר עצמו כמלך היהודים. אבל מבחינת התפיסה הנוצרית כיום, הקטע של השילוש הקדוש (ישו, אלוהים, רוח הקודש) הוא הזוי לחלוטין מרב שהתחבטו בו בשנת 400 לספירה ועד הרנסאנס. כיום הנצרות טוענת שישו הוא אדם ואל בו זמנית. הוא לא מסיונר שקודש. הוא המשיח ובן האלוהים. בן האלוהים זה לא ישות נפרדת מאלוהים, לטענתם. זה אלוהים שנתן נתח מעצמו ונולד כבשר ודם על פני האדמה כדי לחיות כאדם ולמות כאדם אך להיוולד מחדש כמו אל. רוח הקודש זו גם לא ישות שלישית באמת, מבחינת הנצרות ישו, רוח הקודש ואלוהים הם אחד. אבל הם מתגלים כישות נפרדת. זה גיבוב של תירוצים די משעשעים ואבסטרקטיים. אבל זה בערך הרעיון. יותר מאוחר, גם שייכו את רוח הקודש בשילוש למריה וטענו שגם היא לא בדוק בן אדם רגיל שנבחר...זה כבר מיאש מאש לא נורמלי בקיצור.
אובחנת בקינג ג'ורג'. אני עומד לי ברמזור עם תיק כבד כמו אני לא יודע מה מסתכל מסביב לחפש אש ואני רואה מישהו מוכר, אז מלמלתי "שיט" ועברתי את הכביש כמה שיותר מהר.
בכל מקרה רוח הקודש גם לנו יש, השכינה או משהו כזה ואתה לא יכול להשוות עשיית אמבטיה לחתיכת השמוק. ישו היה היפי מסטול ודי בכיין עם שיגעון גדלות ופיטר היה בחורצ'יק שהתהילה של יודה הייתה גדולה עליו ופול זה ההוא מהביטלס.
כל הקטע הזה של דת זה כזה דבר פרמיטיבי...
לפני אלפי שנים לא היתה משטרה והחלשים אכלו חרא מהחזקים אז הם היו חייבים להמציא איזה משהו שיגן עליהם.
"אם תרביץ לי אלוהים יעניש אותך"
וזה התפתח לאט לאט והגיע למצב המגעיל שקיים היום.
אין לי כוח להמשיך להתפלסף על זה, זאת דעתי בקיצור.
----------------- "You really must be joking. What names were rejected, that something like Wii remained vertical at the end of it?"
ציטוט: הכותב המקורי inigo_116 ב 2006 /05 /10כל הקטע הזה של דת זה כזה דבר פרמיטיבי... לפני אלפי שנים לא היתה משטרה והחלשים אכלו חרא מהחזקים אז הם היו חייבים להמציא איזה משהו שיגן עליהם. "אם תרביץ לי אלוהים יעניש אותך" וזה התפתח לאט לאט והגיע למצב המגעיל שקיים היום. אין לי כוח להמשיך להתפלסף על זה, זאת דעתי בקיצור.
למרות הדוגמא המפגרת הזאת, אתה צודק... דת זו הדרך של האדם הפרימיטיבי להסביר תופעות, שיהיה עליו כח עליון שיהיה אחראי עליו, שליטה בחלשים כמו הכנסיה בעזרת איומים ואלימות כלפי ה"כופרים", ועילה למלחמות כמו בימי התנ"ך, ימי הביניים ולאורך כל ההיסטוריה האנושית בעצם. אופיום להמונים כמו שנאמר.
טוב אני לא באמת צריך להסביר לכם... אני משוכנע שרובכם הגדול פה אתאיסטים גם ככה.
ציטוט: הכותב המקורי AviyaE ב 2006 /05 /17הממ.. אני לא אחד מהאתאיסטים. ואני חושב שיש פה תפיסה קצת ... לא נכונה את ה"דת" היהדות לפחות, מה לגבי השאר? אינני יודע...
הדת לא קיימת כדי להסביר כל תופעה כזו ואחרת - בשביל זה יש לנו את זה המדע והוא עושה את זה יופי. ה"דת" כפי שמכנים אותה באה להסביר לי מה לעשות כדי להיות בן אדם ישר, הגון, נעים ושלם. מה נכון ומה לא נכון או יותר נכון, למצות את הפוטנציאל שלי כאדם.<br>
מה טוב ורע לא מה אמת ומה שקר - זה שייך למדע והתורה היא לא - וכאן הרבה מתבלבלים - ספר מדע!<br>
זהו בעיקרון. אשמח להמשיך להתווכח! D:
אשמח גם אני.
בין דת למדע אין שום קשר ואני שמח שהבהרנו את זה.
לגבי הערכים - אני מסכים מאוד שהתנ"ך הוא ספר חוקים וערכים יוצא דופן, ובחלקו הוא צודק ומהווה תשתית נפלאה לחברה בה אנו חיים, אבל אני לא מאמין שצריך להאמין באלוהים ולשמור על דרכי דת ופולחן על מנת להתקרב לטוב ושלמות. אין קשר בין הדברים. אני שלם עם עצמי וחי בידיעה שאני לא מסב נזק לאיש, ומשתדל לעשות כמה שיותר למען הקהילה, וזה שלמות ועליונות מוסרית מבחינתי, לא דברים חסרי משמעות כמו אכילת כשר, שמירת נגיעה, טמאות וממבו ג'מבו אחר. פולחן ודת מעולם לא היו קשורים לטוב מוסרי, ולעולם לא יהיו.
ראשית אסתייג ואומר כי הבאתי רק דיעה אחת מיני רבות, זו שנראתה לי הכי נכונה,
ישנן עוד הרבה ואני יודע כי לא כל האמת בידי, ובכל זאת...
טוב, קודם כל - כל מצווה אפשר "לקרב אל השכל",משמע, לתת פן מוסרי ו/או הגיוני (כן כן, גם לכשרות ולנגיעה ולטומאה וטהרה).
אבל הפן המוסרי הוא לא לבד ואפילו לפעמים אולי גם לא עיקר,
ישנם עוד טעמים אחרים שלא תמיד ידועים ומובנים לנו (שעם קצת מאמץ נצליח להבין וכאלה שלעולם לא נשיג)
שמשפיעים על רבדים שונים בנפש -באדם - באומה - בעולם - ויש עוד לבטח שאיני מכיר.
חוץ מזה, כיום יש את הגישה שאומרת
"פעם כולם היו טיפשים ואנחנו הנאורים חכמים יותר - מה שאני לא הבנתי - לא נכון!"
אני לא יודע עד כמה טיעון זה נכון או לא אבל מה שכן, הוא מביא לכך שבלי ללמוד ולהבין לעומק מבטלים הם על דעתם חלקים גדולים וחשובים כדוגמת תרבותינו ודתנו הנפלאה.
אבל אני סומך על אבותיי שהיו די חכמים (ולא פתיים שמקבלים כל דבר) להבין שמה שיש להם הוא לא "הבל" ואוסף של אמונות טפלות,וידעו מה שהם עושים כשהעבירו לי אותו,
וחוץ מזה, מי אני שאשבור שרשרת תרבותית של אלפי שנים?
----------------- "הבל הבלים אמר הקהלת הכל הבל" (קהלת י"ב ח)
זו שרשרת תרבותית מיותרת. הדת היא הגורם מספר אחת למלחמות. רק רע היה לנו מדת. הדת היחידה שלא הסבה נזק לאיש היא הבודהיזם, אך יש המגדירים אותה כפילוסופיה, ואני לא מסכים עם זה. זו דת כל כך פציפיסטית ומתוחכמת שאנשים לא מאמינים שהיא דת, אז מקטלגים אותה כמשהו אחר. גם דת השינטו (של ארץ השמש העולה) היא דת שלום - סוגדת להרמוניה וניקיון. אם כי, גם אותה ניצלו אנשי הצבא בשביל מעשי רצח והתאבדויות.
מאוד נחמד לשמור על קצת מסורת יהודית. לחגוג את חנוכה, לעשות סדר פסח... אבל דברים אחרים כמו אי אכילת חזיר ואיסור יחסי מין הומוסקסואלים/לסביים הם כבר בגדר טימטום. מוות לדת, עכשיו!
זו שרשרת תרבותית מיותרת. הדת היא הגורם מספר אחת למלחמות. רק רע היה לנו מדת. הדת היחידה שלא הסבה נזק לאיש היא הבודהיזם, אך יש המגדירים אותה כפילוסופיה, ואני לא מסכים עם זה. זו דת כל כך פציפיסטית ומתוחכמת שאנשים לא מאמינים שהיא דת, אז מקטלגים אותה כמשהו אחר. גם דת השינטו (של ארץ השמש העולה) היא דת שלום - סוגדת להרמוניה וניקיון. אם כי, גם אותה ניצלו אנשי הצבא בשביל מעשי רצח והתאבדויות.
מאוד נחמד לשמור על קצת מסורת יהודית. לחגוג את חנוכה, לעשות סדר פסח... אבל דברים אחרים כמו אי אכילת חזיר ואיסור יחסי מין הומוסקסואלים/לסביים הם כבר בגדר טימטום. מוות לדת, עכשיו!
מסכים. גם אני חוגג חגים כמו יהודי טוב[וזה בלי קשר לדת, למשל בפסח אנחנו לא אוכלים כשר], אבל מה הדת באמת הביאה לנו חוץ מהשמדת עמים ומסעות צלב?
ואביה, לגבי קיום מצוות דת כעליונות מוסרית - זה בולשיט. שמעתי 100 פירושים שונים למה אכילת חזיר למשל תביא למפלת החברה ולאפוקליפסה. שמעתי למה אי שמירת נגיעה תוביל אותי לרצח בסופו של דבר... אף אחד מהם לא שכנע אותי.
אני אומר - תשתחרר מכל מה שמאכילים אותך בכח, תקשיב למה שבראש שלך, ולא למסורת שחונכת עליה במשך שנים. אל תפחד לשבור מסורת, אתה לבד יכול להחליט מה נראה לך הגיוני ומה לא. האם זה גובל בשחצנות וגורם לאבותיך להראות פתיים? אולי כן. זה מאוד תלוי ברמת החיים הנוכחית אתה יודע, הקידמה, השמרנות שמתבטלת עם השנים, והסובלנות שמתפתחת בעקבותה, ככל שאנו מתקדמים בדורות כך אנחנו רואים פחות צורך בגורם עליון. Heck! יש אנשים שנמנעים להכריז עצמם כאתאיסטים מתוך חשש לחייהם כמו במדינות איסלם ומדינות קומניסטיות, וזו כפייה חמורה.
בכלל אני מאמין שככל שההורים יותר מאמינים ככה יותר קשה להפוך לאתאיסט. ההורים שלי למשל הם נורא חילונים, לכן לא היתה לי בעיה להתנתק מדת. יש לי חבר שההורים שלו היו שומרי שבת, שומרי כשרות וכו' ולכן גדל להיות כמוהם. אבל! אני בהחלט יכול לראות אותו מהרהר ומטיל ספק כשאני מציג לו שאלות דת מסובכות, כמובן שאז הוא הולך לרבי שלו ואז הוא מרעיל לו את השכל בנימוקים תלושים ועלובים ואז כל הספקות שהכנסתי בו יורדים לטמיון. הרעיון הוא שאני יכול לראות שאם הוא לא היה מושפע מהעובדה שכך חונך, הוא כן היה הופך לאתאיסט.
אגב- סתם כדי שלא תתייג אותי כסטריאוטיפ, אני מזרחי.
ציטוט: הכותב המקורי FoxHound ב 2006 /05 /19בולשיט. אמא שלי מסורתית (באה מבית דתי), אנחנו שומרים על כשרות בבית וחוגגים את החגים, ובכל זאת אני אתאיסט.
זה לא שאמרתי שאם באת מבית דתי אתה תגדל להיות כזה. אמרתי שככל שהחינוך יותר קפדני כך יהיה לך יותר קשה להפוך לאתאיסט[כמו החוזרים בשאלה נגיד]. אמא שלך הכריחה אותך לאכול כשר, לשמור שבת וכו'? לא נראה לי.
לשמור שבת לא, אבל לשמור על כשרות בבית כן. עד גיל 13-14 בערך היא גם לא נתנה לי לאכול מאכלים לא-כשרים במסעדות, עד שהיא הבינה שהיא לא תוכל לכפות עלי את זה.
מסכים. גם אני חוגג חגים כמו יהודי טוב[וזה בלי קשר לדת, למשל בפסח אנחנו לא אוכלים כשר], אבל מה הדת באמת הביאה לנו חוץ מהשמדת עמים ומסעות צלב?
תתפלא כמה הרבה, זה קל להזכיר רק את הדברים הרעים (חוץ מזה, אתה מדבר רק על נצרות ואיסלאם, אני לא מדבר עליהם ), אבל הדת בכלל הביאה את העולם להתפתחות תרבותית ומוסרית שלא היתה מובנת מאליו כמו עכשיו (אם כי גם עכשיו יש די והותר לתקן...).
ואביה, לגבי קיום מצוות דת כעליונות מוסרית - זה בולשיט. שמעתי 100 פירושים שונים למה אכילת חזיר למשל תביא למפלת החברה ולאפוקליפסה. שמעתי למה אי שמירת נגיעה תוביל אותי לרצח בסופו של דבר... אף אחד מהם לא שכנע אותי.
חבל מאוד,
אבל עם זאת באמת איני חושב שאם תאכל חזיר תפול החברה ואם לא תשמור נגיעה אני
די נוטה להאמין שלא תרצח אף אחד.
אבל זה לא זה.
ה"טעמים" שהבאת הם טעמים של "אם לא תעשה X יקרה לך Y",או איומים במילים אחרות, ואני לא יודע אם זה העיקר (זה לא שאם תעשה דברים/ לא תעשה דברים כאלו ואחרים לא יקרו דברים רעים
אבל אם רק אלו הסיבות שאתה רואה -אז תדע שזה לא זה)
אני אומר - תשתחרר מכל מה שמאכילים אותך בכח, תקשיב למה שבראש שלך, ולא למסורת שחונכת עליה במשך שנים.
שמעתי אותך,
שמעתי אותם,
חשבתי בעצמי (לא רק עכשיו, כל הזמן... שאלות צצות בלי סוף.)
ואני עדיין חושב שהדרך שבחרתי בה היא הנכונה.
אל תפחד לשבור מסורת, אתה לבד יכול להחליט מה נראה לך הגיוני ומה לא. האם זה גובל בשחצנות וגורם לאבותיך להראות פתיים? אולי כן. זה מאוד תלוי ברמת החיים הנוכחית אתה יודע, הקידמה, השמרנות שמתבטלת עם השנים, והסובלנות שמתפתחת בעקבותה,
"כולם טיפשים - אנחנו חכמים" - ידוע :)
ככל שאנו מתקדמים בדורות כך אנחנו רואים פחות צורך בגורם עליון.
למה?
Heck! יש אנשים שנמנעים להכריז עצמם כאתאיסטים מתוך חשש לחייהם כמו במדינות איסלם ומדינות קומניסטיות, וזו כפייה חמורה.
בכלל אני מאמין שככל שההורים יותר מאמינים ככה יותר קשה להפוך לאתאיסט.
מסכים :)
ההורים שלי למשל הם נורא חילונים, לכן לא היתה לי בעיה להתנתק מדת. יש לי חבר שההורים שלו היו שומרי שבת, שומרי כשרות וכו' ולכן גדל להיות כמוהם. אבל! אני בהחלט יכול לראות אותו מהרהר ומטיל ספק כשאני מציג לו שאלות דת מסובכות,
מצויין, בלי שאלות היינו נשארים באותו מקום.
כמובן שאז הוא הולך לרבי שלו ואז הוא מרעיל לו את השכל בנימוקים תלושים ועלובים ואז כל הספקות שהכנסתי בו יורדים לטמיון.
עעע... לא חוכמה, אני יכול להגיד אותו דבר הפוך עליך! "החברה החילונית מרעילה לכם את השכל בטיעונים עלובים"
רואה? זה קל.
תביא טיעון יותר רציני.
הרעיון הוא שאני יכול לראות שאם הוא לא היה מושפע מהעובדה שכך חונך, הוא כן היה הופך לאתאיסט.
וודאי, גם אדם שלא למד פיזיקה יגדל להיות אדם שלא "מאמין" בפיזיקה.
אגב- סתם כדי שלא תתייג אותי כסטריאוטיפ, אני מזרחי.
אוקיי :)
אני חושב שהבהרתי את עמדתי, יום טוב :) (או לילה טוב?)
----------------- "הבל הבלים אמר הקהלת הכל הבל" (קהלת י"ב ח)
דווקא שני אלו הם היותר סימפטיים והיותר מנומקים. תשאל כל רבי והוא יגיד לך שבשר חזיר יותר טעים מבשר פרה בלי שהוא יטעם אפילו וזה הרעיון של האיסור. שליטה עצמית, לאכול לא כשהגוף רעב אלא כשהגוף רעב והנפש שקטה מספיק כדי להשגיח על מעשי הגוף. כנ"ל הרעיון של איסור נגיעה ורצח, אולי כאן החמרת את זה אבל הרעיון הוא שמי שלא מסוגל לשלוט על היצר המיני שלו לא יהיה מסוגל לשלוט על יצר האלימות שבו. המטרה של הדת היא להבדיל את האדם מהחיה, אחד הדברים שמבדילים את האדם מהחיה הוא היכולת לדחות סיפוקים מידיים ואת זה הדת משבחת כי יותר משזה מראה אמונה באל או דבר כזה זה מראה שלאדם יש שליטה עצמית וככה שהאיסורים חמורים יותר השליטה העצמית של הבן אדם חזקה יותר וכך הוא מופרד יותר מן החיה.