בעקרון כמעט כל קורס מזכה בסיכה, אבל אין הרבה כאלו שתוכל לצאת אחרי שאתה כבר בשירות סדיר.. קורסי צ'ופר יש הרבה - צניחה, צליפה, צלילה, מצילים, קורס השכלה, השלמת בגרויות, נהיגה, קורסי הכנה לאזרחות ועוד ועוד..
הקורסים הנוספים שמזכים אותך בעוד סיכות זה בעיקר קורסי מפקדים, הדרכה, וקצינים.
ציטוט: הכותב המקורי Khellendros ב 2006 /05 /13:O אתה גם בפש"צ? נדפקנו אחי :X איזה מחלקה? אני בשלוש לב אדום :X
פש"צ עוצמה P:
האמת, אני לא חושב שנדפקנו... לא הייתה לי העדפה לאיזה חיל אני אגיע... ובמשטרה צבאית יש לי מספיק פרוטקציות בשביל להגיע למצ"ח, וזו דרך שפותחת לי קריירה לעתיד... אז תכל'ס זה לא כזה נורא. למרות שכרגע לא קל בטירונות.
עברתי לשריון->גדודון של צוקים, גדודון של אדם (גדוד של 500) את שתי הגדודים סגרו אז הסיכות נדירות, פזגז (אבל אף אחד לא הולך איתו אז זה לא נחשב) אז צפרגול ואחרי הפציעה כששיחררו אותי לחצי שנה ניתוח המג"ד הביא לי את הצפרחלוד שלו.
חזרתי לצבא לפו"ם-> סיכת פו"ם ועם התפקיד החדש סיכת מב"ל.
ושאני לא אתחיל לדבר על כמויות התגים שיש לי מהצבא.
וכן כל אחת מהסיכות שלי הרווחתי בעמל רב (חוץ מאת אלו של פום אבל שיהיה)
ציטוט: הכותב המקורי tom-boy ב 2006 /05 /13אני בצבא! אני במשטרה צבאית. אבל לפני שאתם חושבים מנאייק, אז יש פרוטקציות ויהיה מצ"ח (אלא אם כן יהיו פאקים)
בכל אופן, זו לא הנקודה שלי. המטרה העליונה שלי היא להשיג כמה שיותר סיכות שאותן אפשר להשיג אם יצ'פרו אותי בקורס...
אז למרות שאני רחוק עוד אפילו מהסדיר שלי, סיקרן אותי... על אילו קורסים מקבלים סיכות? כרגע אני יודע על צניחה, צלפות, ואולי צלילה?
מידע נוסף יתקבל בברכה
משתתף בצערך. משטרה צבאית זה סיוט.
אני מצטער לאכזב אותך, אבל הסיכוי שתקבל קורס צ'ופר שואף לאפס, במיוחד כשמדובר בקורסים יקר כמו צניחה או צלילה. בשנים האחרונות יש מעט מאד הקצאות בגלל קיצוצים ורוב ההקצאות שמורות לקצינים או לחיילים עם הרבה קשרים.
אולי תקבל רשות לעשות רישיון נהיגה על חשבון הצבא או קורס מקצוע בשביל האזרחות. אבל גם על זה לא הייתי בונה.
בכל אופן, ender, איך היית בכל כך הרבה דברים לא הבנתי X_X איך מסחלב שנסגרו הגעת למצ"ח, ואז לשיריון? וכל כך הרבה יחידות?
כל השירות שלך אתה עובר מיחידה ליחידה או משהו?
התגייסתי למשטרה צבאית, לקורס קצונה יעודית (אם אני לא טועה מחזור אחרון של השטות הזו), במסגרת הקורס הוסמכנו מצ"ח וקיבלתי מצ"חון.
לפני ההכנה העלתי פרופיל ל72 ולמרות שעברתי את ההכנה לא שלחו אותי לבה"ד 1 אלא לסחלב (שם קיבלתי את הסחלבון), כשעברתי לסחלב בקישתי טופס 55 לשריון והוא אושר שבוע אחרי שקיבלתי את הסחלבון.
עברתי לשריון שם עשיתי מה שעשיתי (מסלול רחף אם זה אומר משהו למישהו).
אחרי המסלול (לאחר קבלת הצפרגול והגדודון) נפצעתי והחזירו אותי לביסל"ש להיות משה"ד בגדוד צוקים (שם קיבלתי את הגדודון), אחרי כמה חודשים שם אושר לי הניתוח ושלחו אותי ל6 חודשים 24 בבית (שכשעזבתי המג"ד הביא לי את הצפרחלוד שלו).
אחרי חצי שנה חזרתי לצבא להיות עוזר של אלוף (מפקד המכללות) ושם קיבלתי את סיכת פו"ם המאוד מכוערת ואת סיכת מב"ל המטופשת (ולא אני לא מדבר על סיכת סיום של הקורסים אלא של הסגלים)