Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > פורום התרבות של Vgames > טכנאות בחיל האוויר
תגובות : 27
עמוד :  מתוך 2
הבא
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 03/06/2006 23:40:39
תגובה אחרונה: 28/06/2006 07:38:46

נושא מחבר ההודעה
ציטוט Nofear1988@gmail.com
03/06/2006 23:40:39 #1
מישהו יכול להביא לי כתבה או להסביר בעצמו מה קורה שם? בנתיים שמעתי משתיים שהיו\או שעדיין טכנאים והם נשמעים ממורמרים
אבל אני רוצה להבין ממקור אוביקטיבי מה קורה שם ולא מטכנאים ממורמרים :D

-----------------

Nofear1988@gmail.com
משתמש רגיל
רשום מ- 24/04/2006
ציטוט -Gecko.IL-
06/06/2006 20:00:44 #2

אחי, אתה יכול לקבל הסברים מאנשים שלא יודעים כלום ממה שהולך שם, או הסברי מוטיבציה מצה"ל שמנסים להחביא את כל הרע ולהציג את כל הטוב, או הסברים מטכנאים שרק יגידו לך לברוח משם, כי כולנו ממורמרים.

בכל מקרה, "טכנאות בחיל האויר" זה נושא רחב מאוד. תגיד לי מה מעניין אותך ספציפית ואני אנסה לפרט.

בגדול, יציאות חרא בשביל ג'ובניק ("חצאים". שבת ל-2), עבודה יכולה להיות דיי מעניינת אם אתה אוהב עבודה טכנית, אבל לא בהתחלה. כל עוד אתה סבון מת (שנה ראשונה) אתה עושה דברים מעצבנים בעיקר. שעות עבודה יכולות להיות מגעילות, במיוחד אם אתה בדרג א' (לדוגמא, היו לי ימים שהתחלתי יום עבודה בחמש בבוקר, וסיימתי אותו בחמש בבוקר של היום למחרת), אפשרות אחלה להשאר בקבע לשנתיים שלוש, אבל לא יותר. והקידום מאוד איטי.

לא יודע מה להגיד לך עוד בכללי. תשאל אם אתה מעוניין.

-----------------

אווטאר
-Gecko.IL-
משתמש רגיל
רשום מ- 29/04/2006
07/06/2006 18:17:36 #3
יש לך איסיקיו או משהו?

-----------------

Nofear1988@gmail.com
משתמש רגיל
רשום מ- 24/04/2006
ציטוט -Gecko.IL-
07/06/2006 21:37:41 #4
יש. 114599372. אבל אתה לא תתפוס אותי מחובר הרבה. (כאמור... חצאים...)

-----------------

אווטאר
-Gecko.IL-
משתמש רגיל
רשום מ- 29/04/2006
ציטוט Shadow & Flame
08/06/2006 07:06:32 #5

טכנאות זה אחלה מקצוע בצבא. אתה יוצא טוב כי אתה ג'ובניק, אתה כמעט ולא עושה תורנויות ובנוסף רוכש נסיון טכני לעתיד. אבל זה בחיל ירוק.

בחיל האויר אתה יוצא כמו קרבי, שומר כמו כלב בתדירויות שיעשו לאנשים שמשרתים בקיריה תסמינים אפילפטיים, ורוכש נסיון טכני על מערכות מוטסות שבקושי יש באזרחות, אם בכלל.

אבל עכשיו ברצינות. כמו שפיטר אמר יש המון סוגי מקצועות בחיל הזה, תלוי מה מעניין אותך. אישית לא הייתי מציע בחיים להגיע לקורסים כמו ממ"ס (מכונאי מנועי סילון) או טכנאי חימוש (שזו מילה יפה לאנשים שמרימים פצצות כל היום).

מקצועות החשמל והאלקטרוניקה עדיפים על כל דבר אחר. חשמלאי מטוסים בטייסת כמו פיטר אמנם עדיין טוחנים כמו זונות, אבל העבודה שלהם הרבה פחות מלוכלכת ממכונאים או חמשים. אני אישית הייתי ממליץ לנסות ללכת על קורסים טובים כמו טכנאי קשר קרקע, בקרת ירי, ניווט או לוחמה אלקטרונית. כל אלה נחשבים אנשי "הצווארון הלבן" של הטייסת, אבל בגדול גם הם טוחנים כמו זונות יחסית לג'ובניקים בחילות אחרים. אם יש לך אפשרות לברוח מחיל האויר אל תחשוב פעמיים. אל תתגייס לחיל הזה, כי ברגע שהתפנית בבקו"ם אתה תתחיל לאכול ז**...  

אם יש לך עוד שאלות ספציפיות יותר אתה מוזמן לשאול...

-----------------

אווטאר
Shadow & Flame
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Aspirin
08/06/2006 16:29:47 #6
ציטוט: הכותב המקורי Shadow & Flame ב 2006 /06 /08

טכנאות זה אחלה מקצוע בצבא. אתה יוצא טוב כי אתה ג'ובניק, אתה כמעט ולא עושה תורנויות ובנוסף רוכש נסיון טכני לעתיד. אבל זה בחיל ירוק.

בחיל האויר אתה יוצא כמו קרבי, שומר כמו כלב בתדירויות שיעשו לאנשים שמשרתים בקיריה תסמינים אפילפטיים, ורוכש נסיון טכני על מערכות מוטסות שבקושי יש באזרחות, אם בכלל.

אבל עכשיו ברצינות. כמו שפיטר אמר יש המון סוגי מקצועות בחיל הזה, תלוי מה מעניין אותך. אישית לא הייתי מציע בחיים להגיע לקורסים כמו ממ"ס (מכונאי מנועי סילון) או טכנאי חימוש (שזו מילה יפה לאנשים שמרימים פצצות כל היום).

מקצועות החשמל והאלקטרוניקה עדיפים על כל דבר אחר. חשמלאי מטוסים בטייסת כמו פיטר אמנם עדיין טוחנים כמו זונות, אבל העבודה שלהם הרבה פחות מלוכלכת ממכונאים או חמשים. אני אישית הייתי ממליץ לנסות ללכת על קורסים טובים כמו טכנאי קשר קרקע, בקרת ירי, ניווט או לוחמה אלקטרונית. כל אלה נחשבים אנשי "הצווארון הלבן" של הטייסת, אבל בגדול גם הם טוחנים כמו זונות יחסית לג'ובניקים בחילות אחרים. אם יש לך אפשרות לברוח מחיל האויר אל תחשוב פעמיים. אל תתגייס לחיל הזה, כי ברגע שהתפנית בבקו"ם אתה תתחיל לאכול ז**...  

אם יש לך עוד שאלות ספציפיות יותר אתה מוזמן לשאול...

מסכים, אך יש לי הערה קטנה: טכנאות זה חרא של מקצוע בכל הצבא, לא רק בחיל האויר. גם בחיל ירוק מכונאים טוחנים כמו כלבים, והניסיון שאתה מקבל שווה משהו רק אם אתה רוצה להיות מכונאי/חשמלאי/מסגר רכב באזרחות. אתה לא רוצה, נכון? אז אל תתקרב לשם.

-----------------

Aspirin
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט RYaniv
10/06/2006 19:29:17 #7

יש גם טכנאות בחיל הים...

סוגרים בערך שבת לחודש (שמירות וכוננים מכל סוג) ובין לבין משתחררים כל יום בסביבות חמש וחצי. ואפשר גם להמשיך בקבע לפעמים.

ואם אתה רוצה אפשר להיות טכנאי וגם קרבי (לדוגמא בסטי"לים), ואז מקבלים גם משכורת לוחם ותעודת לוחם והכל, אבל גם התנאים הם של לוחמים (בהתחלה חצאים, אחרי קבלת הסמל המצב משתפר ונכנסים לסבב גדול יותר (בד"כ שבת לשמונה ככה). אבל זה לא כולל כוננויות. ואם נשארים בקבע אז אפשר לעשות שש וחצי בחודש בכיף.

-----------------
I was cured alright.

RYaniv
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט -Gecko.IL-
14/06/2006 19:44:25 #8

בקר"י נש"ר ול"א טוחנים? לך לך תעשה חמוצים....

באים לדת"ק, מציקים לנו שעה שנחבר להם קקו, עושים בדיקה של 10 דקות וחותכים לשתות קפה.....

-----------------

אווטאר
-Gecko.IL-
משתמש רגיל
רשום מ- 29/04/2006
ציטוט _Zeev_
14/06/2006 23:16:26 #9
זה גם עניין של מזל. חימוש יותר טוב מחיל האוויר אבל גם שם סדנה למשל חרא לעומת ימ"ח שזה בית זונות.

-----------------

צוות Mgamers מוכר CD KEYS מקוריים ב85 שח כל אחד, לרוב המשחקים החדשים, לפרטים - http://cd-keys.mgamers.co.il

אווטאר
_Zeev_
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט Shadow & Flame
16/06/2006 01:30:29 #10

אין ספק שאין יותר מידי מקום להשוואה בין חמ"מניק בטייסת העמק לבין תחזוקה ל"א. אבל אני מזכיר שאנחנו משווים את עצמינו - כג'ובניקים בטייסת בשלל המקצועות - לג'ובניקים אחרים בחילות הירוקים. ג'ובניקים שעושים שבת ל-4 במקרה הגרוע, תורנות אחת ל-3 חודשים, כפופים למשמעת נמוכה לפחות ב-50% מהמשמעת בח"א, וכשהם מגיעים לסמל הם כבר לא עושים כלום. בקיצור פיטר כל חיל האויר טוחנים כמו זונות של שקדי, טחינה מתמשכת שרק מתגברת עם הפז"מ (יותר אחריות, יותר כאב ראש, יותר טחינה).

אבל, וזה בשביל הבחור שפתח את הנושא, יש אנשים שמטוסים עושים להם את זה. אנשים שמילדות רוצים להגיע לטייסת. אני אישית מכיר לא מעט כאלה. ויש גם כאלה שלא ממש מתים על זה. אני נמצא איפשהו באמצע, ובסה"כ חי לא רע ומסתדר בכייף עם השירות שלי. ומצד שני, אולי הייתי חי טוב גם בקרבי ושואב מכך יותר סיפוק. יש גם אנשים בקרבי שאומרים שעדיף להיות לוחם מאשר להיות ג'ובניק טוחן בח"א. ההחלטה הסופית היא שלך. בהצלחה.

-----------------

אווטאר
Shadow & Flame
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט -Gecko.IL-
16/06/2006 10:53:13 #11

מי ששואף להגיע לטייסת מגיל צעיר שואף לעשות את זה בתור טייס....

ובשביל מר בחור שפתח את הנושא: הרי לך טכנאי אחד לא ממורמר :P

אהה וכן רוני.. אמרת שמקצועות שרוכשים בח"א לא מתאימים לאזרחות?  ובכן, זה לא לגמריי נכון. אנשי אוויוניקה כמוך מגיעים לאלביט, חמ"מניקים וממ"סניקים מגיעים לתעשיה אוירית ואל על, וחמשים מגיעים בקלות לרפאל. כל מה שצריך זה איזשהו תואר... אז לפעמים זה שווה לטחון....

-----------------

אווטאר
-Gecko.IL-
משתמש רגיל
רשום מ- 29/04/2006
ציטוט Shadow & Flame
16/06/2006 18:23:33 #12
ציטוט: הכותב המקורי -Gecko.IL- ב 2006 /06 /16

מי ששואף להגיע לטייסת מגיל צעיר שואף לעשות את זה בתור טייס....

ובשביל מר בחור שפתח את הנושא: הרי לך טכנאי אחד לא ממורמר :P

אהה וכן רוני.. אמרת שמקצועות שרוכשים בח"א לא מתאימים לאזרחות?  ובכן, זה לא לגמריי נכון. אנשי אוויוניקה כמוך מגיעים לאלביט, חמ"מניקים וממ"סניקים מגיעים לתעשיה אוירית ואל על, וחמשים מגיעים בקלות לרפאל. כל מה שצריך זה איזשהו תואר... אז לפעמים זה שווה לטחון....

אני מכיר מספר אנשים שבחרו במסלול שוחרים בגלל שהם אוהבים מטוסים. אחד מהם, אגב, הוא חממ"ניק טייסת כמוך.

-----------------

אווטאר
Shadow & Flame
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט FoxHound
16/06/2006 19:21:04 #13
רוני, מה הפז"מ שלך?

-----------------
Sig... Sauer

אווטאר
FoxHound
מנהל הפורום
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט Shadow & Flame
16/06/2006 19:45:04 #14
שנה ו-2.

-----------------

אווטאר
Shadow & Flame
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט FoxHound
16/06/2006 23:57:32 #15

אז יש מצב שאני פוגש אותך בבסיס... נחמד.

-----------------
Sig... Sauer

אווטאר
FoxHound
מנהל הפורום
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט אורי מרחב
17/06/2006 17:50:01 #16

כן, רק שאם יש לך תואר ראשון בהנדסת חשמל או אווירנאוטיקה, כל קשר בין נסיונך הטכני מהצבא ובין מה שתעשה בתעשייה האווירית מקרי בהחלט.

מהנדסים יושבים מול מחשב ומריצים סימולציות ב-matlab, לא עושים משהו עם ה... עם הידיים   

-----------------

אורי מרחב
משתמש רגיל
רשום מ- 17/10/2003
ציטוט -Gecko.IL-
17/06/2006 19:28:28 #17
אהה וואלה... שחכתי... באל על לא צריך טכנאים שיקבלו ויטפלו במטוסים... רק מהנדסים שיושבים ומריצים סימולציות....

-----------------

אווטאר
-Gecko.IL-
משתמש רגיל
רשום מ- 29/04/2006
ציטוט Aspirin
17/06/2006 20:23:34 #18

הסיכוי להתקבל לעבודה כטכנאי מטוסים באל-על על סמך שלושת שנות ניסיון בח"א שואף לאפס. וזה עוד עם קשרים.

ולמה אתם בכלל מתווכחים? אין לו אפילו בחירה בנושא. רוב הסיכויים שהוא יגיע לטכני. כמעט כל הבנים מגיעים לטכני. בטכני יש הרבה קורסים. אולי הוא יגיע לאבנט כחול. מי יודע...

-----------------

Aspirin
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
18/06/2006 07:55:35 #19
מי זה אבנר כחול?
סתם

אבל באמת, מה זה אבנט כחול?

-----------------

Nofear1988@gmail.com
משתמש רגיל
רשום מ- 24/04/2006
ציטוט FoxHound
18/06/2006 09:20:37 #20
רשת תקשורת. אם יצא לך להיות בירפ"א, תראה שם מלא תעלות על הקירות שרשום עליהן "אבנט כחול", ושהן מחוברות למחשבים.

-----------------
Sig... Sauer

אווטאר
FoxHound
מנהל הפורום
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט Shadow & Flame
22/06/2006 21:53:51 #21
כולם בוחרים אבנט כחול, דרג ד' וטכנאי מחשוב. גם אני בחרתי את הקורסים האלה.

-----------------

אווטאר
Shadow & Flame
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט cormichael
23/06/2006 09:33:23 #22
ציטוט: הכותב המקורי אורי מרחב ב 2006 /06 /17

כן, רק שאם יש לך תואר ראשון בהנדסת חשמל או אווירנאוטיקה, כל קשר בין נסיונך הטכני מהצבא ובין מה שתעשה בתעשייה האווירית מקרי בהחלט.

מהנדסים יושבים מול מחשב ומריצים סימולציות ב-matlab, לא עושים משהו עם ה... עם הידיים   

זה מה שמספרים לאקדמאים. בפועל זה לא באמת ככה.
עולים לי לראש לפחות 3 אנשים עם רקע טכני שהתקדמו, ועובדים על תקן מהנדסים באלביט ורפאל.  יש להם את הנסיון והם יודעים איך זה מהצד השני.

וזה ככה לא רק בתחום הטכני. חברות לוקחות חבר'ה שלמדו לתכנת מאתר באינטרנט ונותנות להם משכורות עם 4 אפסים + רכב. למה? כי הם טובים.

יש חסרונות. חסר להם הפן המתמטי. הפוטנציאל שלהם כנראה נמוך יותר , ובהתעסקות עם אלגוריתמים מסובכים הם עלולים להתקע .

אחרי תואר ראשון אתה לא אמון ברמה של עבודה בחברה.הידע שלך שטחי. קצת מפה, קצת משם, אבל אתה חייב ללמוד המון במקום שאליו תגיע ולצבור נסיון. זה במקרה הטוב כמובן. בתור אקדמאי אתה בטח יודע שלא מעט סטודנטים לומדים בעיקר בימים שלפני המבחן , ואחריו עושים memory dump.

-----------------

אווטאר
cormichael
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט אורי מרחב
25/06/2006 21:55:42 #23

cormicheal, עושה רושם שאתה מבין עניין ודי יודע איך דברים הולכים בסיפור הזה. אמרת כמה דברים שאני מאוד מסכים איתם. אז תגיד לי אתה עם היד על הלב. מי יעשה יותר כסף, ייהנה מהתפתחות מקצועית יותר מהירה, ופשוט יעשה יותר כיף: מי שעושה תואר בהנדסת חשמל 4 שנים, ועובד שנה וחצי באינטל, או מי שעובד שנה וחצי כטכנאי בצבא בקבע ואז לומד 4 שנים אלקטרוניקה?

הרי עבודה טכנית צבא זה לא רמה. וגם לו זה כן היה רמה - פשוט הניסיון המקצועי שאתה צובר כטכנאי הוא לעיתים קרובות עם דגש טכני מאוד מיותר מבחינתו של המהנדס. אבא שלי מהנדס חשמל, והפעם האחרונה בה הוא נגע במלחם היה בבית הספר לקציני ים. הנדסת חשמל זה תחום כזה רחב, ומספר המהנדסים שמיישמים דברים בת'כלס הוא קטן. יש שפע של הנדסאים שמוכשרים לדברים האלה. אפילו עודף.

בקשר למי שאמר שצריך גם טכנאים: בהחלט. צריך. השאלה היא מה אתה רוצה להיות. מה שאני אומר הוא שמי שמעוניין לעסוק בהנדסה -- ממש לא מומלץ לו לחתום קבע ולעשות יג' יד', נניח.

-----------------

אורי מרחב
משתמש רגיל
רשום מ- 17/10/2003
ציטוט -Gecko.IL-
25/06/2006 22:32:05 #24

אורי אתה משנה נושא...

זה ברור שעדיף להיות מהנדס, אבל הויכוח המקורי היה האם אתה יכול להתקבל לחברות האלה אחרי שאתה יוצא עם רקע טכני מהצבא. ואני אומר לך, שלא חייב להיות מהנדס בשביל להגיע לשם. ואם אתה כבר מהנדס, אז רקע טכני מהצבא זה תמיד יתרון.

-----------------

אווטאר
-Gecko.IL-
משתמש רגיל
רשום מ- 29/04/2006
ציטוט אורי מרחב
25/06/2006 23:02:44 #25

הטענה שכדי להיות טכנאי בתעשייה האווירית זה שימושי להשיג ניסיון קודם כטכנאי בצבא מקובלת עליי. פשוט צריך להיזהר ולא לבלבל את המלש"ב התמים בין "הייטק" ו"לו טק של הייטק".

וכן, הבנתי ששניכם רמזתם לכך שאפשר להעפיל ברמות איכשהו מרקע טכני לעיסוק יותר רציני בחברות הייטק. אולי זה נכון, אבל לא נראה לי שמי מכם ימליץ על זה כמסלול חכם ותכליתי. מי שרוצה להיות מהנדס, שילמד הנדסה. זה פשוט עדיף.

-----------------

אורי מרחב
משתמש רגיל
רשום מ- 17/10/2003

כל הפורומים>פורום התרבות של Vgames > טכנאות בחיל האוויר
תגובות : 27
עמוד :  מתוך 2
הבא
גש ל:
נכתב על-ידי: Nofear1988@gmail.com
נכתב ב: 03/06/2006 23:40:39
תגובה אחרונה: 28/06/2006 07:38:46