כל כיתה בוחרת באיזה נושא היא תתמקד (שנות ה20 או ה30) ואז על הנושא הזה אתם מקבלים שאלות פתוחות ועל הנושא השני שאלות מאגר.
המורה שלי אמרה לנו היום שהספר השלישי ירד. לגבי תקופת ההבלגה, לא יודע. בכל מקרה, אם זה יהיה קל כמו המגן יהיה סבבה.
תשאל מישהו מהכיתה או את המורה איזה נשוא בחרו אצלכם. אצלנו הפתוחות זה על שנות ה30 (עליה חמישית ומרד תרצ"ו-תרצ"ט) שזה לא די קל (למרות ששלישית-רביעית זה גם ממש קל).
ציטוט: הכותב המקורי Ambience+ ב 2004 /06 /01לא. אצלנו יש כיתה שלומדת קבוצה א', וכל שאר השכבה לומדת קבוצה ב'. זה בעיקר תלוי במורה (ובמה היא החליטה ללמד בתחילת השנה).
אצלינו השאלות הפתוחות זה על שנות ה-30, נראה לי הנושא שרשמתי הוא על שאלות הרחבה בשנות ה-20. קיצר כדאי שאני אתחיל ללמוד הא? האיסלאם לא היה במגן ואני לא יודע על זה כלום.. :<
----------------- Living is easy with eyes closed......~
ציטוט: הכותב המקורי Twister ב 2004 /06 /01אצלינו השאלות הפתוחות זה על שנות ה-30, נראה לי הנושא שרשמתי הוא על שאלות הרחבה בשנות ה-20. קיצר כדאי שאני אתחיל ללמוד הא? האיסלאם לא היה במגן ואני לא יודע על זה כלום.. :<
אצלנו הורידו שני נושאים מארצות האיסלאם במגן, ולמרות זאת זה היה הדבר היחידי שירדו לי עליו נקודות. באסה.
כן.. הספר הלבן השלישי ומדיניות ה"הבלגה" וה"התקפה" ירדו..
למרות שיש כמה נושאים אחרים, שאני בכל אופן, לא כל כך בטוח לגביהם (כמו לדוגמא הוועדות של הבריטים שבאו אחרי ועדת פיל - ועדת וודהד וועדת "השולחן העגול", ועוד כמה..).
ולאלה שעשו את המתכונת והיו להם שאלות על יהודי ארצות האיסלאם - הייתם גם צריכים לכתוב על אחת הדמויות (אלבר ממי, חביבה מסיכה, בלה בלה..)? כי אמרו לי שסיכויים גבוהים שזה יופיע בבגרות.
נ.ב: תגיבו גם אם אתם לא הכי מכירים אותי.. לא פייקר :/
לנו המיקוד הוא רק על הספר הלבן ה-3 ונימוקי הבלגה\התקפה.
המתכונת הלכה לי טוב: 95
והמורה הגישה אותי ציון מגן: 100
יהיה בסדר גם בבגרות...
תגידו מה עדיף?
לבוא בבוקר עם ההסעות הרגילות וללמוד בבית ספר עד לשעת המתכונת, או לבוא בהסעות לבגרות ב-14:30?
בכל מקרה, יהיה בסדר..
רק שנות השלושים זה חרא, זה כל כך מעצבן, כל השאר סתם קל..
שאלה, שמבקשים ממכם לכתוב דוגמאות לתמורות שהתחוללו אצל היהודים עקב השפעת בלה בלה בלה בתחומי בלה בלה בלה
אתם כותבים- תמורה -> דוגמא או כל התמורות -> מספרים על איזו ואת מה שכותבים עליה מקשרים לתמורות.?
-----------------
Let me tell you a secret, something they don’t teach you in your temple. The Gods envy us. They envy us because we’re mortal, because any moment may be our last. Everything is more beautiful because we’re doomed. You will never be more lovely than you are now. We will never be here again
כלום לא ירד, לימדו אותנו מתחילת השנה רק את מה שעליו אנחנו ניבחן. לא בדיוק הבנתי מה שאלת לגבי שנות ה20 או ה30, אבל אני יודע שבכל בצפר למדו או את חלק א או את חלק ב. אצלי לדוגמה יש גם שנות ה20 וגם את שנות ה30, אני לא יודע מה אין לי כי לא למדנו את זה.
ארצות האיסלאם זה פאקינג נושא כל כך קל. הוא גם די מעניין. אין לי מושג למה לעזאזל הוא מעניין אותי, אבל מתברר שככה זה. :\
הבעיה העיקרית שלי זה שנות ה-20. זה ה-נושא המשעמם ביותר שקיים, נדפקתי בו חזק במתכונת. חשבתי שידעתי יותר טוב את שנות ה-30 אז בחרתי בשאלות פתוחות על שנות ה-20 ומתברר שאם הייתי הולך הפוך, הייתי מוציא עוד 20 נקודות יותר חופשי, אני מניח.
2 וחצי בצהריים שעה אחלה. מזל שזה גם רק שעתיים. בבגרות בפסקל, עבדתי 2 שעות ונשאר לי תרגיל של 10 דקות אבל הייתי כל כך עייף שלא עשיתי כלום איזה 50 דקות ובסוף סיימתי את התרגיל. :o
נ.ב. מצאתי חוברת של איזה 10 דפים עם תשובות מסוכמות לכל השאלות שיכולות להופיע במבחן על רצפה של אחת הכיתות בביצפר שלי. LOL. הולך להיות קל ביותר.
חחחח איזה טמטום, אנחנו למדנו שאלות מאגר על שנות ה-20 ושאלות פתוחתו של שנות ה-30. ומגישים אותי על 90, מגיע לי הרבה פחות עם מבחנים של 75,75,90 ומתכונת 86. ולנו בכלל הורידו את כל נושא האיסלאם במתכונת
----------------- Living is easy with eyes closed......~
ארצות האיסלאם זה פאקינג נושא כל כך קל. הוא גם די מעניין. אין לי מושג למה לעזאזל הוא מעניין אותי, אבל מתברר שככה זה. :\
הבעיה העיקרית שלי זה שנות ה-20. זה ה-נושא המשעמם ביותר שקיים, נדפקתי בו חזק במתכונת. חשבתי שידעתי יותר טוב את שנות ה-30 אז בחרתי בשאלות פתוחות על שנות ה-20 ומתברר שאם הייתי הולך הפוך, הייתי מוציא עוד 20 נקודות יותר חופשי, אני מניח.
2 וחצי בצהריים שעה אחלה. מזל שזה גם רק שעתיים. בבגרות בפסקל, עבדתי 2 שעות ונשאר לי תרגיל של 10 דקות אבל הייתי כל כך עייף שלא עשיתי כלום איזה 50 דקות ובסוף סיימתי את התרגיל. :o
נ.ב. מצאתי חוברת של איזה 10 דפים עם תשובות מסוכמות לכל השאלות שיכולות להופיע במבחן על רצפה של אחת הכיתות בביצפר שלי. LOL. הולך להיות קל ביותר.
הנושא של היהודים בארצות האיסלאם זה הנושא הכי דפוק ומשעמם שלמדנו השנה אני רק מנסה לקרוא סיכומים בנושא ומת משעמום .
אם לא היית ישן בכיתה היית יודע שאנחנו מתמקדים בשנות ה20 ,וגם אם לא ידעת, אני לא מבין בדיוק אם חשבת שאתה יודע יותר טוב את שנות ה30 למה בחרת בשאלות על שנות ה30 שיתנו לך עליהם רק 12 נקודות ...
ואגב , מישהו יודע בוודאות מה הדמויות שצריך לדעת עליהם במדינות האיסלאם? כי יש כאלה שנותנים לי 3 שמות ויש כאלה ש4
ציטוט: הכותב המקורי FoxHound ב 2004 /06 /02אפשר ללמוד רק על הרבה גוויטע בתמורות בחינוך ודפוסי הפעילות הציונית בארצות האיסלאם. כל השאר סתם בולשיט.
השאלה היא אם אנחנו נבחר על מי לספר או שיבקשו מאיתנו דמות מסוימת . אמרו לי שצריך ללמוד גם על הרב גוויטע, גם על ניסים סרוסי ,גם על איזה אחת שברח לי השם שלה .(אחר כך ראיתי באיזה פורום שצריך גם לדעת על אלבר ממי או משהו כזה ).אני לא מתכוון ללמוד על כולם גם אם צריך אבל הייתי רוצה להיות בטוח אם גם ללמוד על דמות אחת זה מספיק .
טוויסטר, מגישים אותי על 95 (אחרי שדיברתי עם המורה שתעלה לי ציון על השתתפות) והמורה העלתה לי ממש הרבה (ציון בתעודה מחצית א': 91, מגן: 95, מבחן מחצית ב': 82).
בכל מקרה, ארצות האיסלאם (ובעיקר ללמוד על ניסים סרוסי והרב גוויטע) זה הדבר הכי משעמם בעולם. כל העליות הרבה יותר מעניין והרבה יותר קל מזה. את הרב גוויטע וניסים סרוסי אני לא יודע בשיט. אני חייב ללמוד את זה כמו שצריך... חרא.
אצלי במגן לא היינו צריכים להביא דוגמאות על אנשים ספציפיים. ה5 נקודות שירדו לי (מתוך סעיף של שאלה שהיה שווה 20) היו בגלל שלא פירטתי את מצבם הכלכלי של שאר היהודים במרוקו מלבד "סוחרי המלך".
חייב ללמוד חזק בשביל ציון סופי מעל 95, כי הבגרות תהיה הרבה יותר קשה מהמגן הקליל שנתנו לנו.