ציטוט: הכותב המקורי Da_Hui ב 2004 /07 /23
היי יא...
אחרי שלא נגעתי בקלאסית שלי כבר הרבה זמן התחלתי לנגן עלייה (עם Guitar Pro)
בכל מקרה, אני רוצה להתקדם
ואני לא יודע מה כדאי - חשמלית או באס.
בעקרון אני יותר נמשך לבאס
אבל אמרו לי שבהרבה שירים זה משעמם ומנגנים רק שני תווים בקצב זהה במשך כל השיר..
לפי מה שאתה רושם כאן, אתה לא ממש יודע מה זו גיטרת בס. במקרה הזה, אני לא מבין איך אתה יכול לומר שאתה יותר נמשך לזה. תשיג לעצמך עוד מידע על כל כלי ותגיע להחלטה.
בקצרה - על בס אפשר לנגן המון דברים. ב95 אחוז מהשירים שמראים בטלויזיה (MTV, VH1, 24), הבס בד"כ משמש להוספת "נפח" למוזיקה בלבד, ולא צריך להיות ממש בסיסט כדי לנגן שירים כאלה. בקטגוריה הזאת תמצא את רוב הבסיסטים, שלא מגיעים לרמה גבוהה, מהסיבה הפשוטה שהם היו גיטריסטים עצלנים שחשבו שעל בס יותר קל לנגן, עברו לבס, ועכשיו כל מה שהם יודעים לנגן זה ליינים שמורכבים משלושה תווים לכל היותר.
במוסיקה יותר רצינית, כמו ג'אז, בלוז, קלאסית, רוק ומטאל איכותיים, הבס מוצא ביטוי הרבה יותר רציני, וכדי לנגן באופן רציני את הסגנונות האלה נדרשת מיומנות גבוהה שבד"כ לוקח שנים לא קלות לפתח. קצת דוגמאות שאתה יכול לשמוע כדי לקבל מושג: ג'קו פסטוריוס בג'אז - השיר opus pocus, רד הוט צ'ילי פפרז ברוק - השיר Aeroplane, לד זפלין ובלאק סאבת' במטאל - השיר NIB של בלאק סאבאת'.
באופן כללי, אפשר לומר שלמתחיל המוחלט, יהיה כנראה יותר קל להתחיל לנגן על בס מאשר על חשמלית, אבל להתקדם על הבס יותר קשה.
בהשראת אליק: צריך לירות בי.