למי שלא יודע זה מין משחק קופסא אסטרטגי שבא עם כל מיני הרחבות.
בקיצור, אם מישהו יודע על חנות שמוכרת אותו בארץ או שיש סיכוי שהיא מחזיקה אותו בבקשה תנו לי פרטים, ואם לא, אודה לכם אם תתנו לי קישור לאתר אמין שמוכר את המשחק (אתר שיוכל לשלוח לי את המשחק תוך שבוע וחצי- שבועיים.
למי שלא יודע זה מין משחק קופסא אסטרטגי שבא עם כל מיני הרחבות.
בקיצור, אם מישהו יודע על חנות שמוכרת אותו בארץ או שיש סיכוי שהיא מחזיקה אותו בבקשה תנו לי פרטים, ואם לא, אודה לכם אם תתנו לי קישור לאתר אמין שמוכר את המשחק (אתר שיוכל לשלוח לי את המשחק תוך שבוע וחצי- שבועיים.
בהזדמנות אני אוסיף המלצה: מדובר במשחק שווה ביותר. המחיר שלו עלול להרתיע, אבל אחרי שאני והחברים שלי עשינו למעלה מ-40 (!!!) משחקים, אני יכול להגיד בביטחון שמדובר ברכישה מצויינת.
זה משחק קופסה נגיש, כיפי, זורם, מתוחכם - אבל לא מסובך מדי או מרתיע בשביל מתחילים. החיסרון היחידי של המשחק זה שאני לא מנצח בו הרבה... האוקריאני התחמן שבחבורה שולט עם 40% ניצחון - אבל לפחות זה מוכיח שתוצאת המשחק לא מושפעת כל כך ממזל, אלא בעיקר מיכולת.
אני יכול לספור לעצמי בכיף 300-400 משחקים במהלך השנה שאני משחק
יש ימים שאני משחק 8-9 משחקים
בד"כ בכל יום אני משחק לפחות בין משחק אחד ל-2, זה המינימום...
בכל מקרה, אני ועוד 3 חברים שלי בנינו סטלרס מעץ, יצא ממש יפהפה, אני אצלם ואעלה לפה בהזדמנות
----------------- Only when the Reich borders include the very last German, but can no longer guarantee his daily bread, will the moral right to acquire foreign soil arise from the distress of our own people. Their sword will become our plow, and from the tears of war the daily bread of future generations will grow.
Adolf Hitler,Mein Kampf,Volume One:Reckoning,Chapter One:In The House of My Parents
לא רוצה להסיט את נושא הדיון יותר מדי, אבל למישהו אכפת לשתף כאן טקטיקות שלו?
כדי לתת דוגמה טובה ולקוות שלא תייבשו אותי, אני אתחיל:
אני בד"כ משחק הכי פשוט שאפשר: הולך ישר על הlongest road, מקים את כל ההתיישבויות והערים שלי הכי מהר שאני יכול בלי להשקיע כמעט בכלל ב"קלפי התפתחות", ובקושי סוחר. עבד לי עד עכשיו.
הכביש הארוך ביותר הוא בדיוק סוג הדברים שלא כדאי לשאוף אליהם בתחילת המשחק. השביל לא מניב לך הרי משאבים, מדובר בהשקעה שלא מניבה שום תשואה - ולכן הוא שימושי רק כדי להשלים את נקודות הניצחון האחרונות במשחק.
בתחילת המשחק, שבילים צריכים להיבנות אך ורק בשביל לאפשר הקמת יישובים חדשים. קלפי פיתוח הם דווקא לא רעיון גרוע בכלל. אין צורך להסביר מה השימוש בקלף שנותן שני שבילים בחינם, או שני משאבים לבחירתך - אבל שווה להזכיר שימוש חשוב של חייל. הרתעה.
אם מישהו מטיל 7, ויש לך קלף של חייל, אל תחכה שישדדו אותך ותעיף את השודד מהמשבצת שלך. תראה לשחקן שהטיל 7 את החייל, תבטיח לו בפרצוף רציני שהשודד חזרה אליו אם הוא שם את השודד עלייך, ותראה איך הוא מייד מוריד אותך מרשימת הנשדדים.
בחבורה שבה אני משחק ענייני השוד הפכו כבר לאומנות, כשאנשים משלמים בלי בושה שוחד ושאר הבטחות תמורת זה שלא יעיפו עליהם את השודד, אבל גם אם אתה משחק עם חבר'ה שקצת פחות מורגלים לפחד מהחייל - אחרי שתממש את איומיך פעם אחת ותצטייד בחייל חדש, אנשים כבר לא יתעסקו איתך.
בקשר להצבה התחילית: אני חושב שרוב האנשים לא מעריכים מספיק ברזל. שהוא בסופו של דבר המשאב בשלבים הסופיים של המשחק, כשאין כבר איפה לבנות יישובים וערים הן הדרך לניצחון.
עריכה: לא לסחור "כמעט בכלל" זה רעיון מאוד גרוע לדעתי. אם אתה נמצא בצד, ואחרים סוחרים ביניהם, אתה פשוט מפגר מאחור במרוץ בזמן שכל השאר מגוונים את המשאבים שלהם הרבה יותר מהר.
באופן כללי אתה בוחר לך ארגון צללים כלשהו. יש לך כוח מסויים, כסף מסויים ובונוסים מסויימים. במהלך כל טור (תור?) פותחים קלף נוסף שזה בעצם ארגונים קטנים שאתה יכול להשתלט עליהם בעזרת שימוש בכסף, בכוח ובבונוסים שלך. המטרה היא או להגיע לתשע ארגונים משלך או למה שכתוב לך בהגדרה של הארגון שבחרת (נגיד ארגון הפריקים הוא חמש סוגי פריקים). משחק על הכתב לא נשמע משהו אבל לשחק אותו זה חוויה. והקטע הכי טוב: זה חוקי לרמות! אשכרה כתוב בחוקים איזו דרכים חוקיות יש לרמות.
אילומנטי זה משחק גרוע. אם כבר לשחק בזה אז צריך לשים חומר משלשל לכל השחקנים בשתייה ואז כשהם רצים לשירותים בתור שלך לגנוב להם את כל הכסף והארגונים.
זה כי אתה אהבל.
סטלרס הוא באמת לא כזה איכותי ואם מישהו רוצה אני מוכר את שלי. לעומת זאת אילומינטי הוא באמת חוויה וכך גם פוארטו ריקו שבו אתה משחק סוחר סמים פורטוריקני שמנצל עבדים כושים בשביל לייבא סחורה.
-----------------
"למה לשנות דברים שהם קבועים?" -אינדי ברגע של הברקה.
טקטיקה טובה זה לקחת מונופול על משאב, נוסח "גברת עץ" או "מר בריק" ולקחת עליו פורט.
אבל הזדמנות כזאת יוצאת פעם בהרבה זמן שההסתברויות על 3 משאבים צמודים מאותו סוג הן טובות.
בכל מקרה, מה שאני בד"כ עושה בסטלרס זה בהצבות:משתדל שיהיו לי את כל המשאבים, במספרים שונים(כדי שטווח הרווח שלי יהיה גבוה יותר). קודם כל אני מציב בין 4-5 התיישבויות ובשלב הזה של המשחק אני כבר עם קלף התפתחות אחד או 2. את ההתיישבויות שלי אני מציב לרוב על חיטה וברזל, כי כמו שאורי ציין הוא משאב חיוני ומכריע בשלבים המאוחרים של המשחק.
Longest Road ו-Largest Army הם דברים שאתה לא אמור לעבוד בשביל להגיע אליהם, הם אמורים להגיע מכורח הבנייה וההתפתחות, אבל ברור שיש פעמים שצריך לנסות להשיג את ה-Largest/Longest בשביל לנצח.
Urik, בכמה אתה מוכר את הסטלרס שלך ובאיזה מצב הוא?
----------------- Only when the Reich borders include the very last German, but can no longer guarantee his daily bread, will the moral right to acquire foreign soil arise from the distress of our own people. Their sword will become our plow, and from the tears of war the daily bread of future generations will grow.
Adolf Hitler,Mein Kampf,Volume One:Reckoning,Chapter One:In The House of My Parents