Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > פורום האקטואליה של Vgames > כמעט כמו ראיון עם רנטיסי?
תגובות : 2
עמוד :  1 מתוך 1
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 02/10/2005 12:43:26
תגובה אחרונה: 02/10/2005 23:07:07

נושא מחבר ההודעה
בקרו בעמוד הבית של Pozon ציטוט Pozon
02/10/2005 12:43:39 #1

הכתבה עליה אני מדבר

יכול להיות שזה רק אני, אבל כשאני קורא את הראיון הזה עולות בי בדיוק אותן התחושות כמו אחרי ראיון עם בכיר כלשהו בחמאס. האיומים הרי הם אותם איומים. מצד אחד קבוצה פונדמנטליסטית מיליטנטית ומצד שני זרם ענק בחברה של פונדמנטליסטים פוליטיים. וואלה לא יודע מי יותר מפחיד בטווח הרחוק.

ישנם שני דברים שמאוד הפריעו לי בשיחה הזו עם הרב אליהו המכובד. הראשון הוא היומרנות, הכנראה מוצדקת, שבה הוא מבטא את דבריו. עולה מהם שמספיק מילה אחת שלו ואלפי אנשים יעמדו דום ויעשו בדיוק אה ודה. מגעיל, מפחיד או סתם פרימיטיבי להחריד שבמאה ה-21 יש לאדם אחד כוח כזה, שעולה מדת, על רבבות ואולי אפילו מאות אלפי אנשים במדינה מערבית משהו. לא רצון חופשי ואפילו לא רצון האל, אלא סתם רצונו של אדם שבמשך רוב חייו עסק כמעט אך ורק בחקר התורה, הגמרא ולימודי דת אחרים. הנושא השני שמפריע לי במיוחד הוא הרצון/איום של הרב אליהו להתאחד עם כל הסיעות הדתיות האחרות. רק חסר עכשיו איזה מנהיג חילוני כריזמטי, אולי אחד עם בת שחזרה בתשובה לאחרונה, שינצל את זה ושוב המדינה תתחיל לצנוח.  

-----------------

אווטאר
Pozon
משתמש רגיל
רשום מ- 14/11/2003
בקרו בעמוד הבית של Ambience+ ציטוט Ambience+
02/10/2005 23:07:07 #2

"הייתי אומר שהחיילים כולם צריכים ללכת למפקד הצבא ולהגיד לו - 'זה לא מוסרי, ועד שיביאו פסק מהרבנות הראשית לישראל שאנחנו נקיים את פקודת הגירוש – אנחנו לא נבצע פקודה'".

צבא שכפוף לדת? הייתי אומר שזה מזכיר תקופות חשוכות משהו.

-----------------

"Under floorboards
It's hard to fly a kite
Underwater
My cigarettes won't light
Standing in the shade
I'm getting frostbite"

Porcupine Tree - Stranger by the Minute

Audioscrobbler

אווטאר
Ambience+
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003

כל הפורומים>פורום האקטואליה של Vgames > כמעט כמו ראיון עם רנטיסי?
תגובות : 2
עמוד :  1 מתוך 1
גש ל:
נכתב על-ידי: Pozon
נכתב ב: 02/10/2005 12:43:26
תגובה אחרונה: 02/10/2005 23:07:07

Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

ניווט בארכיון המקומי

חזרה לרשימת הנושאים בפורום