ender אתה לא באמת קורא לטירונות קורס, נכון? אניוואי, כבודך במקומו מונח
הגיע הזמן. אולי עכשיו תבין שאין שום סיבה ש"בוגרי" קורסים חובה יקבלו נקודות זכות. קורסים התנדבותיים זה משהו אחר, אבל גם ככה רובם מוכרים ע"י מוסדות להשכלה גבוהה.
ציטוט: הכותב המקורי FoxHound ב 2005 /10 /15לחייב אנשים שלא עשו שירות צבאי לעשות שירות לאומי רק כדי שהמשרתים בצה"ל לא יהיו בעמדת נחיתות בשחרור? מה רשום לך בתעודת זהות, מיטב או בניטו?
כאחד שתומך מאוד בצמצום היקף הגיוסים של צה"ל - אני חושב שאתה מפספס כאן את הפואנטה. המצב הנוכחי, בו 50% מהאוכלוסייה נותנת 3 שנים מהחיים שלה, ו-50% הולך לעשות כסף/להמשיך עם חייו - הוא עיוות ועוול כנגד "הפרייארים" שהולכים לשרת בצבא.
אני לא תומך בפתרון הזה, אבל ניצול אוכלוסיית הבלתי-מתגייסים לשירות לאומי הוא הרבה יותר צודק ושיוויוני מאשר המצב הנוכחי.
(סתם כאגב, וזה באמת לא לדיון הזה, לטעמי מוסדות ממשלתיים תמיד ינצלו בני אדם ביעילות מופחתת מבני אדם שמתקדמים בחייהם בכוחות עצמם. לכן הפתרון המועדף עליי לא יהיה שירות לאומי לכולם, אלא תנאי שירות טובים לאין שיעור לאוכלוסיית המתגייסים, ומתן הכשר רשמי לכך שלא כל אזרח ישראלי מחויב בגיוס, אלא רק מי שהמערכת הצבאית מחליטה לגייס אותו).
עריכה:
אנדר, אתה בטוח בדברייך לגבי הנדסאים? אני לומד לתואר בפיזיקה והנדסת חשמל, וממה שראיתי ברשימת הפטורים של הנדסאים, זה הספק לא מרשים במיוחד בשביל שנתיים של לימודים. פטור מכמה מעבדות (כאב ראש, אבל בהחלט לא הקורסים המסננים של התואר, נאמר), ועוד שניים וחצי קורסים ראשוניים בהנדסת חשמל. קשה לי לראות איך זה מצטבר להיקף שעות של שנה בלימודים.
והערה נוספת, רק בכל הנוגע להיקף השעות של לימודים אקדמיים. אני לא יודע מה אתה לומד, אבל הטענה ש-29 שעות שבועיות הן מעט בשביל תואר אקדמי אינה נכונה, לפחות בתחומי המדעים המדויקים וההנדסה. תואר במדעי המחשב או הנדסת חשמל יניב עומס ממוצע של כ-24 שעות שבועיות. אני לומד במסלול שאמור להיות עמוס במיוחד (תואר כפול, לא משולב), ועדיין אני מעריך שעומס השעות השבועיות הממוצע לא עולה על 33.
סיימתי קורס מע"רים , והוא היה קשה ומאתגר. הייתי צריך להנשים בובת גומי. אבל וואלה מיטב, אני מכיר קצת קורסים בצבא, יש לי חברים בירוקים, ואפילו בחובלים. אני בטוחה שיש לך. לכולנו יש. זה מה שניסיתי להבהיר לך - אתה לא יכול לזלזל בניסיון הדל של אחרים כשגם הניסיון שלך לא בדיוק... שופע? נכון שלא בכל הקורסים בצבא עושים מסדרים כל יום וכו' כו' - אבל וואלה, ברובם כן. ככה שאתה בהחלט לא יכול להכליל בצורה ההפוכה. יפה שאימצת את ה"וואלה" שלי . סליחה? חוץ מזה, אינטרס של הצבא שכולם יסיימו, וזה משפיע גם על אחוז המועפים/אנשים לא שמסיימים/מה שבא לך (דבר שכמעט ולא קיים בהרבה קורסים בצבא - וגם אם קיים, כמו בקורס שלי, יעשו הכל בשביל להימנע ממנו. באוניברסיטה, נכשלת במבחנים? לא קיבלת תואר. בצבא תעשה אותם שוב, תישאר לעוד ע"ע וכו' - העיקר שתסיים) וגם על התכנים בקורס - רמת הלימודים ממש לא נקבעת על פי הרמה הגבוהה ביותר, אלא על פי הרמה הכללית של התלמידים, וזה בדוק. יש הרבה קורסים , בניגוד לקורס המע"רים שלי , שהם ממיינים . שם בהגדרה לא כולם יסיימו והרמה הגבוהה היא זו שקובעת. בקשר ללהיכשל במבחנים- באוניברסיטה יש הזדמנות שניה, בצבא לא תמיד. תלוי על איזה מסלול\קורס מדברים. לא נכון, אין. בהנחה שאנחנו מדברים על קורסים מקצועיים ולא התנדבותיים כמו שלך (ועל זה, להזכירך, אנחנו מדברים) - רובם המכריע (אם לא כולם, במקרה שלנו) לא ממיינים. באוניברסיטה ובצבא יש הזדמנות שנייה, לפעמים שלישית. ההבדל הוא שהאוניברסיטה לא משלמת לך שתלמד שם, והצבא כן. אינטרס שלו שלא לבזבז את כספו לריק על תשלום (סימלי אמנם, אבל בכל זאת) לך ולמדריכים שלך ולאוכל שלך וללינה שלך וכו' וכו'. בגלל זה לא מרחיקים אנשים מקורסים אלא במקרים קיצוניים.
נ.ב. - בצבא יש ספריה עיונית? נראה לי שדמיינת... מדברים פה על ספריה לצורך לימודים , כן? אז יש בובה של ספריה. אתה, כאילו, עיוור...?? ספר לנו בבקשה איפה בדיוק.
ולבחור שהזכיר ספריה בגלילות (אני לא אצטט את כל התגובה, עמך הסליחה) - לא יודעת מה יש בפו"מ, ונכון שבמפקדה יש ספריה אבל היא לא עיונית. לא ידוע לי על ספריה עיונית לשימוש החניכים בבה"ד 15, מלבד מעט הספרים שנמצאים על המדף של מש"קית החינוך. אני בהחלט אברר מחר על הבוקר.
עוד משהו שחשוב לי להבהיר - אני לא יודעת עד כמה זה יהיה משמעותי. מה שמציק לי זה העיקרון. חלק מהקורסים האלה הם לא רציניים כמו המקבילה האקדמית שלהם, ולכן לא הוגן, לדעתי, שהם יעניקו איזשהוא יתרון. זה לא כוללני, ויש מקום לבדוק לעומק - אבל ברמה הכללית זו דעתי.
אנדר, אתה בטוח בדברייך לגבי הנדסאים? אני לומד לתואר בפיזיקה והנדסת חשמל, וממה שראיתי ברשימת הפטורים של הנדסאים, זה הספק לא מרשים במיוחד בשביל שנתיים של לימודים. פטור מכמה מעבדות (כאב ראש, אבל בהחלט לא הקורסים המסננים של התואר, נאמר), ועוד שניים וחצי קורסים ראשוניים בהנדסת חשמל. קשה לי לראות איך זה מצטבר להיקף שעות של שנה בלימודים.
והערה נוספת, רק בכל הנוגע להיקף השעות של לימודים אקדמיים. אני לא יודע מה אתה לומד, אבל הטענה ש-29 שעות שבועיות הן מעט בשביל תואר אקדמי אינה נכונה, לפחות בתחומי המדעים המדויקים וההנדסה. תואר במדעי המחשב או הנדסת חשמל יניב עומס ממוצע של כ-24 שעות שבועיות. אני לומד במסלול שאמור להיות עמוס במיוחד (תואר כפול, לא משולב), ועדיין אני מעריך שעומס השעות השבועיות הממוצע לא עולה על 33.
אני יודע שמי שעושה תואר בהנדסה במה שהוא עשה הנדסאי, למשל אחת מהמכינה שלי שיש לה הנדסאי ביוטכנולוגיה הולכת ללמוד הנדסת ביוטכנולוגיה והיא לומדת שנה פחות ויש למה גם כמה פטורים.
אני לומד כימיה ביולוגית, 29 שעות בכל סימסטר, זה כלום, יש אצלנו אנשים שלומדים חמישה ימים מלאים (נכון שלי אין אנגלית אבל זה עדיין לא תרוץ לאקטסרה שעות שיש להם)
הקטע עם ההנדסאי: זה משתנה ממוסד למוסד. במכללה אתה יכול להשלים מהנדסאי למהנדס ישומי (ובמקומות מסויימים אפילו מהנדס BSc, כמו מכללת אורט בראודה) בשנתיים, בעוד שבטכניון תואר הנדסאי רק מקל בתנאי הקבלה, ומקצץ אולי חודש וחצי של לימודים בשנה הראשונה.
----------------- "Through me the way into the suffering city, Through me the way to the eternal pain, Through me the way that runs among the lost. Justice urged on my high artificer; My maker was divine authority, The highest wisdom, and the primal love. Before me nothing but eternal things were made, And I endure eternally. Abandon every hope, ye who enter here."
אני אתחיל ואציין עובדה שכולכם שוכחים להזכיר אותה משום מה. מוסדות ההשכלה הגבוהה בארץ הם בכלל לא פראיירים. אם אני לא טועה, אז רק בארבע השנים האחרונות צמחו שלושה חוקרים זוכי פרס נובל מהמוסדות האלה, ומשיתוף הפעולה שלהם עם מוסדות אמריקאיים כמובן. הרמה בארץ לא נמוכה בכלל וחלק מהמוסדות מנוהלים על ידי אנשים מוכשרים מאוד (מי אמר פרופסר אבישי ברוורמן לנשיאות ישראל?). השורה התחתונה שלי כאן היא שלא מדובר כאן על פראיירים. אני בטוח שיבדקו את הנושאים האלה לעומק. יש מרחק גדול מאוד מהדמגוגיה והפופוליזם של העיתונאים בארץ לבין המציאות. כמו בכל דיווח עיתונאי, גם כאן ישנו גרעין אמת, אבל לכו תדעו כמה מעבר לכך. אז יכול להיות שיתקבלו הנחות מסוימות לבוגרי קורסים מסוימים. בואו נחכה ונראה על מה מדובר לפני שראשים נערפים כאן. הרי בוגרי קורסי תכנות וכאלה שעובדים בצה"ל כמתכנתים צוברים ניסיון מעולה. השירות של חבר שלי כלל בכלל עבודה אצל קבלן משנה לצה"ל, ככה שאם הוא לא יקבל הנחות לתואר, אז אני לא יודע למי כן מגיע. וזה לא רק אנשי היי-טק, משק"יות ת"ש בגדודים גדולים מטפלות בהמון בעיות, ואם זה לא מקביל ללימודי סוציולוגיה, אז שוב - אני לא יודע מה כן.
בכל הנוגע לחובשים בצה"ל, כאן כבר אני דיי נחלק בדעותי. צריך לעשות מבחנים למי שרוצה ללמוד רפואה והיה גם חובש בצה"ל. אם באמת יש לו את הידע הבסיסי הדרוש כדי להשיג פטורים באנטומיה או רפואת חירום (ולפי דעתי ל-99 אחוז לא יהיה), אז תפדל, שיהיה להם לבריאות וישיגו עוד כמה שעות חופשיות על חשבון הסטודנטים האחרים למדעי הבריאות. זה לא מה שישנה סדרי עולם. מה שכן, בכל הנוגע לרמה הכללית בקורס חובשים בצה"ל, אני יכול רק לדעת מההכרות שלי עם אנשים שעבדתי איתם ועשו אותו. ביעל לדוגמה שלחו חובשים להתנדב במד"א כדי שיצברו ניסיון אמיתי, לאור הניסיון העלוב שלהם עם הקורס הנ"ל. אבל זו סתם דוגמה קטנה. הדוגמה האולטימטית בעיני היא 669. אחת מהיחידות היותר מקצועיות בצה"ל, שכל לוחמיה עושים את קורס החובשים הקרביים הכללים של צה"ל. מה שעומד להשתנות בקרוב. לאור העובדה שבמילא הם עוברים עוד הכשרות במהלך השירות שלהם ביחידה, קברנטיה הגיעו למסקנה שהם מעדיפים שהלוחמים שלהם יעברו קורס חובשים פרטי, לאור הרמה הנמוכה בקורס הכללי של צה"ל. זה אומר הכל לפי עניות דעתי.
הנקודה האחרונה שלי קשורה למרוץ העכברושים הזה שחלק מכם חושבים שצריך לקחת חלק בו. החיים זה באמת לא מרוץ ולא הכל צריך להימדד בפרקטיקה. יש לי מספר חברים שלא עשו צבא. חלק מהם מתחילים בסוף החודש את השנה האחרונה בלימודי ההנדסה שלהם באונ' וחלק הרוויחו "מעט" יותר כסף ממני בכל מני הרפתקאות בעולם. וואלה, לא מרגיש חסך לעומתם. אם מסתכלים על הצבא באור הנכון אפשר להפיק ממנו המון. תלוי בתפקיד כמובן. אבל, וזה אבל גדול, אני עדין מסכים עם מיטב. לפי דעתי דעותיה ממש לא פאשיסטיות, אלא פשוט לא קפיטליסטיות טהורות. נחשו מה? אנחנו לא חיים במדינה קפיטליסטית טהורה. אם החוק מציין שכל גבר במדינה, ללא בעיות כאלה או אחרות, צריך לשרת בצה"ל שלוש שנים וכל בחורה שנתיים, אז זה קצת צורם שכל כך קל להתחמק מחובה זו. עזבו את הקטע של הרגשת ה"פראיירים", אבל תחשבו על זה מהבחינה של דרך התנהגות למדינה נורמלית. איפה זה נשמע שרק חלק מקיימים חובות. אז כן, למי שלא מתאימה המסגרת הצבאית, אפשר בכיף לחייב אותו לתרום בצורה אחרת. לא חסר דרכים לעשות את זה. זה יכול רק לעזור למדינה, ואולי אפילו לאנשים שיבצעו את התרומה הזו לחברה.
סיימתי קורס מע"רים , והוא היה קשה ומאתגר. הייתי צריך להנשים בובת גומי. אבל וואלה מיטב, אני מכיר קצת קורסים בצבא, יש לי חברים בירוקים, ואפילו בחובלים. אני בטוחה שיש לך. לכולנו יש. זה מה שניסיתי להבהיר לך - אתה לא יכול לזלזל בניסיון הדל של אחרים כשגם הניסיון שלך לא בדיוק... שופע? נכון שלא בכל הקורסים בצבא עושים מסדרים כל יום וכו' כו' - אבל וואלה, ברובם כן. ככה שאתה בהחלט לא יכול להכליל בצורה ההפוכה. יפה שאימצת את ה"וואלה" שלי . סליחה? חוץ מזה, אינטרס של הצבא שכולם יסיימו, וזה משפיע גם על אחוז המועפים/אנשים לא שמסיימים/מה שבא לך (דבר שכמעט ולא קיים בהרבה קורסים בצבא - וגם אם קיים, כמו בקורס שלי, יעשו הכל בשביל להימנע ממנו. באוניברסיטה, נכשלת במבחנים? לא קיבלת תואר. בצבא תעשה אותם שוב, תישאר לעוד ע"ע וכו' - העיקר שתסיים) וגם על התכנים בקורס - רמת הלימודים ממש לא נקבעת על פי הרמה הגבוהה ביותר, אלא על פי הרמה הכללית של התלמידים, וזה בדוק. יש הרבה קורסים , בניגוד לקורס המע"רים שלי , שהם ממיינים . שם בהגדרה לא כולם יסיימו והרמה הגבוהה היא זו שקובעת. בקשר ללהיכשל במבחנים- באוניברסיטה יש הזדמנות שניה, בצבא לא תמיד. תלוי על איזה מסלול\קורס מדברים. לא נכון, אין. בהנחה שאנחנו מדברים על קורסים מקצועיים ולא התנדבותיים כמו שלך (ועל זה, להזכירך, אנחנו מדברים) - רובם המכריע (אם לא כולם, במקרה שלנו) לא ממיינים. באוניברסיטה ובצבא יש הזדמנות שנייה, לפעמים שלישית. ההבדל הוא שהאוניברסיטה לא משלמת לך שתלמד שם, והצבא כן. אינטרס שלו שלא לבזבז את כספו לריק על תשלום (סימלי אמנם, אבל בכל זאת) לך ולמדריכים שלך ולאוכל שלך וללינה שלך וכו' וכו'. בגלל זה לא מרחיקים אנשים מקורסים אלא במקרים קיצוניים.
נ.ב. - בצבא יש ספריה עיונית? נראה לי שדמיינת... מדברים פה על ספריה לצורך לימודים , כן? אז יש בובה של ספריה. אתה, כאילו, עיוור...?? ספר לנו בבקשה איפה בדיוק.
ולבחור שהזכיר ספריה בגלילות (אני לא אצטט את כל התגובה, עמך הסליחה) - לא יודעת מה יש בפו"מ, ונכון שבמפקדה יש ספריה אבל היא לא עיונית. לא ידוע לי על ספריה עיונית לשימוש החניכים בבה"ד 15, מלבד מעט הספרים שנמצאים על המדף של מש"קית החינוך. אני בהחלט אברר מחר על הבוקר.
יש ספרייה והיא עיונית למדי, נכון שלא תמצאי שם את הספרי בגרויות של אנקורי כמו בספריה עיונית בעיר, אבל את כן תמצאי שם את ספרים על תולדות עם ישראל, על השואה, ועל כל מיני נושאים כאלו ואחרים (כולל ספרים על סופרים מסויימים).
לא דברתי על הקורסים של בה"ד 15, להם אין גישה בכלל לספריה של המכללות, דברתי על הקורסים "הפשוטים": מלט"ק, אפק, ברק, (הם "פשוטים" כי החניכים שם הם "רק" סרנים עד סא"לים), להם יש עבודות להגיש ותאמיני לי שיש להם שם המון ספרים בנושא.
לא יודע מה יש בבה"ד 15 ולרוב הספרים שיש למש"קית חינוך הם לא משהו. אבל אל תשכחי דבר אחד. חיילים רגילים לא באמת צריכים ספריה כזו בשביל הקורסים שלהם.
אני יודע שגם שבבה"ד 1, יש להם גישה ללא מעט ספרים עיוניים (או שזה השתנה מאז שחברים שלי סימו אותו לפני שנתיים+)
תראו, מדברים בכלל על תוכנית עתידית, כשעיר הבה"דים תוקם (סביבות 2009, לפחות. מבצע של אט"ל אגב ) ואז יהיו שינויים גדולים בהכשרות. הטבלה שנתן העיתון זה סתם דוגמה לא חכמה.
אז בקשר למצב הקיים ולכך שיתנו פטורים על סמך מה שיש היום - נכון, זה באמת שגוי. אבל הרעיון הכללי מאוד הגיוני, למה לא בעצם?
מה שונה מהכשרה בצבא, ניסיון, שעות חפיפה וכו' לבין הכשרה אזרחית, בין אם היא עיונית בלבד או מעשית? בין מורה-חיילת שמעבירה עשרות שעות לעולים חדשים כדי לשפר את ההשכלה ואת העברית שלהם לבין סטודנטית שמתלמדת בבי"ס? למה שהמורה חיילת לא תקבל קצת קרדיט על כך? היא גם השתפשפה ולמדה. וכמובן, לא חסרות השתלמויות עיוניות בצבא,מהקורסים הקצרים של 48 שעות עד השתלמויות לתקופה של מספר חודשים..
יכול להיות שחלק פה זלזלו במוסדות האקדמאים, אבל הרוב פה זלזלו בקורסים בצבא ובאפשרויות שהוא מעניק. אז מניסיון רחב מאוד בתחום הקורסים אני אומר לכם : תפקחו את העיניים. יש קורסים צה"ליים שנחשבים איכותיים מאוד, וגם באלו שלא = מקבלים הרבה, השאלה מה אתה בוחר לקחת.
יש מספיק שעות חפיפה, יש מספיק שעות ניסיון ויש מספיק מרצים טובים : הצבא מושך המון המון מדריכים ואנשים בעלי תארים בהוראה ובחינוך, לא בהכרח לתפקיד מפקד או מדריך בקורס, אלא לחטיבת תוה"ד, לתפקיד מד"ר בבה"דים וכדומה. ואל תשכחו שאנחנו לא מדברים פה בהכרח גם על קורסים בחובה, או קורסים ראשוניים. יש המון, המוווון קורסי המשך שמוסיפים שעות של ניסיון והשתלמויות(מבלי להזכיר בכלל קורס קצינים, שזה עוד לפחות 6 או 7 חודשים של ניסיון ולמידה. וזה לא מעט). מי אמר שהכתבה לא התייחסה לזה? יש טעם גם לתת לנגד שבילה 5-6 שנים בצבא בתחום משאבי האנוש, ועבר מאות ואף אלפי שעות השתלמויות וניסיון פטור מחלק מסוים בתואר העתידי שהוא הולך ללמוד.
להוסיף משהו קטן על השיחה שראיתי פה בין כמה אנשים : ספריות. יש המון כאלו בצבא. אם אנחנו בנושא הקורסים, אז כל בסיס הדרכה שמכבד את עצמו מחזיק ספריה רצינית, עם הרבה חומר ועם רכזות חינוך שיעזרו לך. ויש הרבה כאלו.
בכל אופן, על סמך הצפי העתידי לעיר בה"דים שלמה, בה ירוכזו נושאים רבים : משאבי אנוש, לוגיסטיקה, חימוש, רפואה, חינוך ועוד... אחד יפרה את השני ובהחלט רמת הקורסים תעלה. תהליך יפה שבהחלט יעורר חלק מהחבר'ה בצבא ויתן להם קצה של חיוך להמשך החיים האזרחיים. היום קצת פחות רציני לדבר על רמת הקורסים =\ רמת האקדמיה, אבל אני רואה רעיון שבסיסו הוא מאוד יפה, ובעיקר נכון... די לסטיגמות שאי אפשר ללמוד/ללמד כלום בצבא... אפשר..ואפשר הרבה.
עוד הערה קטנה לסיום : מיטב, אני לא מטיף מוסר ואני לא צועק. מה לעשות שההודעה שלך הייתה מגעילה?..
אוקיי, ביררתי - אין ספריה עיונית לרשות החניכים בבה"ד 15.
ציטוט: הכותב המקורי GhostDog ב 2005 /10 /16
אני לא מטיף מוסר ואני לא צועק. מה לעשות שההודעה שלך הייתה מגעילה?..
אתה יכול לפרש את ההודעה שלי כמגעילה, ואתה יכול להסתכל עליה כניסיון לשעשע. יכולתי לכתוב סתם הודעה יבשה, אבל רציתי לעשות משהו מצחיק ומוקצן. כנראה שהגזמתי. את מה שאתה כתבת, לעומת זאת, קשה לפרש בצורה אחרת מלבד הטפת מוסר וצעקות.
ולסיום, off topic, אני מתנגדת לתמונה שהדביקו לי בעמוד הראשי! עכשיו כולם יחשבו שהחיילת ההיא זו אני, ואני יותר יפה :\ Assaf- לטיפולך.
יש ספרייה במכללות לא בבה"ד 15 והיא עיונית למדי, נכון שלא תמצאי שם את הספרי בגרויות של אנקורי כמו בספריה עיונית בעיר, אבל את כן תמצאי שם את ספרים על תולדות עם ישראל, על השואה, ועל כל מיני נושאים כאלו ואחרים (כולל ספרים על סופרים מסויימים).
לא דברתי על הקורסים של בה"ד 15, להם אין גישה בכלל לספריה של המכללות, דברתי על הקורסים "הפשוטים": מלט"ק, אפק, ברק, (הם "פשוטים" כי החניכים שם הם "רק" סרנים עד סא"לים), להם יש עבודות להגיש ותאמיני לי שיש להם שם המון ספרים בנושא.
יש ספרייה במכללות מה..?? לא בבה"ד 15 והיא עיונית למדי, נכון שלא תמצאי שם את הספרי בגרויות של אנקורי כמו בספריה עיונית בעיר, אבל את כן תמצאי שם את ספרים על תולדות עם ישראל, על השואה, ועל כל מיני נושאים כאלו ואחרים (כולל ספרים על סופרים מסויימים).
לא דברתי על הקורסים של בה"ד 15, להם אין גישה בכלל לספריה של המכללות, דברתי על הקורסים "הפשוטים": מלט"ק, אפק, ברק, (הם "פשוטים" כי החניכים שם הם "רק" סרנים עד סא"לים), להם יש עבודות להגיש ותאמיני לי שיש להם שם המון ספרים בנושא. הנושא עוסק בקורסים מקצועיים.
יש ספרייה במכללות מה..?? מכללות = פו"ם שינו את השם של הבסיס ממזמן פו"ם זה קורס בתוך הבסיס. לא בבה"ד 15 והיא עיונית למדי, נכון שלא תמצאי שם את הספרי בגרויות של אנקורי כמו בספריה עיונית בעיר, אבל את כן תמצאי שם את ספרים על תולדות עם ישראל, על השואה, ועל כל מיני נושאים כאלו ואחרים (כולל ספרים על סופרים מסויימים).
לא דברתי על הקורסים של בה"ד 15, להם אין גישה בכלל לספריה של המכללות, דברתי על הקורסים "הפשוטים": מלט"ק, אפק, ברק, (הם "פשוטים" כי החניכים שם הם "רק" סרנים עד סא"לים), להם יש עבודות להגיש ותאמיני לי שיש להם שם המון ספרים בנושא. הנושא עוסק בקורסים מקצועיים.
הקורסים האלו הם חובה למי שרוצה להתקדם בצבא, והייתי אומר שקורסים שיוצאים מהם אם תואר (ולא טייס של עכשיו) הם מקצועיים.
מעכשיו לא יהיו מ"פים חדשים שלא יעברו מלט"ק, מג"דים לא בוגרי פו"ם ברק וכו'.
קודם כל אני רוצה להגיד שגם אני חובש, וקורס חובשים זה לא חודש אלה 4 חודשים שבו לומדים בנוסף לחבישות והחייאה (וישיבה במרפאה) גם פרמקולוגיה, אנטומיה, אבחון מצב נפשי ועוד.
ההטבה שנותנים היא משהו כמו 3-4 נקודות בשנה הראשונה. שזה אומר קורס אחד מתוך עשרות קורסים שצריך לעבור ב-7 שנות הלימוד ברפואה. אני לא רואה שום בעיה בהטבה הזאת.
מיטב, זה שבגלילות רוב החובשות עונות לטלפונים בזלזול או לא עונות בכלל לכל אמצעי קשר שהוא לא אומר שהן לא יודעות לעשות את העבודה שלהם. יש שם לפחות שני חובשים, טמיר (בטון פרחי: "כפרה עליו"), ומור, שכן, הם שם שכואב לך, ותמיד יפנו אלייך בחיוך. מספר הפעמים שהם טיפלו כה ביעילות בחולים כבר מראה שהם קיבלו את ההכשרה הטובה ביותר שרופא לעתיד קיבל: מגע עם בני אדם, ולא רק תיאוריה. בעצם, הוא גם קיבל תיאוריה והץנסה בה. אז למה בעצם, גם אם הוא שנתיים ענה לטלפון, שהוא לא יקבל את הפטור הזה באוניברסיטה, זכותו המלאה. בעצם, גם מגיע לו. כמו ששגיא אמר, צבא זה לא רק תיאוריה, זה גם ערכים. אז נכון, כתבת שאת לא מזלזלת בחובשים. מהדיבור שלך נשמע שכן. אל תשכחי שבכל המסה הזו יש עוד הרבה שכן עובדים. על השאר תצעקי. זה תמיד עובד.
חוץ מזה, אורי מרחב, צבא זה לא רק מסדרים. לא שאני הדוגמא האולטימטיבית לכך, בכל זאת אני משרתת בגלילות, אבל זה נכון. הקורס שלי, שמכשיר אנשים לנושא מאוד רחב מצליח לקלוע בול למוח של ילדים בני 18 שרק עכשיו יבש להם בקושי רב החלב מהשפתיים. יודע מה, אני בטוחה שהיום, בתחום הספיציפי שלי, אני אחד מעשרת האנשים שמבינים בזה הכי טוב באזרחות. לא צוחקת. ובוא לא נלך לחיל שלי, בוא נלך לסדנאת רכב. זו הכשרה צבאית במיטבה. אז מה אם רוב החבר'ה שם לא באמת יגיעו לאוניברסיטה, אם הם יודעים מכונות, לא תגיע להם הקלה נניח, בקורסי בחירה?
ואם בקורסי בחירה עסקינן, אנשים שהיו ב"פרוייקט שחקים" היו זכאים מאז ומעולם לפטור מכמה קורסי חובה בחוג ללימודי המזרח התיכון, כי זה היה חלק מאוד נרחב מתוכנית הלימודים שלהם. חוץ מזה, שלפי החוק,
אנשים שעושים קד"צ חייבים לקבל גמול אוניברסיטאי כלשהו. החודש, הם גם קיבלו זכאות בקורסי בחירה ברפואה, משפטים ועוד. א מגיע להם אחרי שהם הקדישו שישה חודשים בלי שהפז"ם דפק? מגיע גם מגיע.
ורק לסיום, לא כל קורס צה"לי רוצה להשאיר את כל האנשים אצלו. הקורס שלי, קממב"ר אם מוכר לך, מעיף את כל מי שלא עומד בדרישת הסף שלו, שזה יוצא בסופו של קורס, 5% מהאנשים. שלא לדבר על קורס טייס, חובלים, משק"יות ת"ש, חינוך וכו'. הטובים לקורס, לא טובים? שילכו לכלל צה"לי.
מבחינתי "לזלזל" בחובשים זה בערך כמו "לזלזל" בפקידה. היא יכולה להיות סופר-אינטיליגנטית, מקסימה ונעימה, שעושה את התפקיד שלה בצורה מאד מוצלחת. אבל התפקיד שלה, בהגדרתו, הוא מצומצם. לא כי היא לא נחוצה, או לא טובה במה שהיא עושה, אלא פשוט כי זה מה שפקדו עליה לעשות. זאת לא עבודה אזרחית, זה צבא. אנשים מוצלחים נופלים על תפקידים מעאפנים כל יומיים, ויש לי ברקורד כמה חברות פקידות וחובשות ומש"קיות של שטות כזו או אחרת בשביל להוכיח את זה. מצחיק אותי שמנתבים את הדעה הזאת ל"זלזול", ויותר מזה - ל"זלזול" בחובשים עצמם כבני אדם, כאילו שאני מכירה את כל החובשים במדינה ושונאת כל אחד מהם באופן אישי...
בקשר לספריה - לתשומת ליבך, ציינתי את קיומה של הספריה שהזכרת באחת ההודעות הקודמות שלי. לא שהזדקקתי לספריה במהלך הקורס או משהו... שמישהו יסביר לי איך הגענו לספריות??
ובכל הנוגע לבה"ד 15 - טוב, יש שם כמה וכמה נושאים טעוני שיפור לדעתי, והמגורים נמצאים במקום טוב ברשימה (מאד אהבתי איך שהבנים בחלון ממול יכלו לראות אותי שמה חזיה בבוקר. כיף כיף כיף...).
ובוא לא נלך לחיל שלי, בוא נלך לסדנאת רכב. זו הכשרה צבאית במיטבה. אז מה אם רוב החבר'ה שם לא באמת יגיעו לאוניברסיטה, אם הם יודעים מכונות, לא תגיע להם הקלה נניח, בקורסי בחירה?
זה כבר נושא שהוא לא מהותי לת'רד הזה, כיוון שאני משוכנע שהאוניברסיטה יודעת להפריד בין מה שרלוונטי כלפיה ומה לא. אבל סתם, לידע כללי: לא, בן אדם שהוא מכונאי רכב מעולה, מדהים -- לא צריך לקבל חצי פטור בתואר להנדסת מכונות.
למה? כי פעם אחרונה שבדקתי, מכונאי רכב לא ממש יודע איך לפתור משוואות דיפרנציאליות מסדר שני. שוב פעם, לא עקרוני לנושא הנדון, אבל אין שום קשר בין עיסוק מעשי במכונאות לבין הנדסת מכונות. מהנדס מכונות ממוצע לא אמור לעבוד כמכונאי בתום התואר שלו. פשוט אין קשר בין הדברים, חוץ מהעובדה שבשניהם מופיע שורש מ.כ.ן.
. א מגיע להם אחרי שהם הקדישו שישה חודשים בלי שהפז"ם דפק? מגיע גם מגיע.
ורק לסיום, לא כל קורס צה"לי רוצה להשאיר את כל האנשים אצלו. הקורס שלי, קממב"ר אם מוכר לך, מעיף את כל מי שלא עומד בדרישת הסף שלו, שזה יוצא בסופו של קורס, 5% מהאנשים. שלא לדבר על קורס טייס, חובלים, משק"יות ת"ש, חינוך וכו'. הטובים לקורס, לא טובים? שילכו לכלל צה"לי.
ציטוט: הכותב המקורי FoxHound ב 2005 /10 /18קממבר? ROFL!
זה מצחיק? נסה מסלול אקדמי חדש של המודיעין: חבצלות.
"כן כן, אני חניך בתוכינת חבצלות! חבצלון אנוכי!". ההשפלה!
איפה זה ואיפה שם גברי ועוצמתי כמו "פסגות", נגיד.
אני אישית הייתי בעד ברי, זה יותר תופס ויותר טעים מקמבב"ר, אבל ניחא.
וחבצלות זה לא השפלה. רק שם הגיוני לחיל שהסמל שלו הוא חבצלת. לא כמו תלפיות שלא קשור בכלל לחיל האויר. חוץ מזה, הם קיבלו את הכינוי "תלפיון". מזכיר לי את סיפור הילידם כספיון.
ואגב, גברים שיודעים להתמודד עם דברים נשיים הם סקסיים יותר. בדוק.
אני אישית הייתי בעד ברי, זה יותר תופס ויותר טעים מקמבב"ר, אבל ניחא.
וחבצלות זה לא השפלה. רק שם הגיוני לחיל שהסמל שלו הוא חבצלת. לא כמו תלפיות שלא קשור בכלל לחיל האויר. חוץ מזה, הם קיבלו את הכינוי "תלפיון". מזכיר לי את סיפור הילידם כספיון.
ואגב, גברים שיודעים להתמודד עם דברים נשיים הם סקסיים יותר. בדוק.
אני מבטיח להוריד את מושב האסלה כל פעם. בואי נתחתן!
זה ללא ספק היה אחד הת'רדים המתישים ביותר (אם לא המתיש מכולם) לקריאה בתולדות הפורומים ברשת. ולנושא, אני מניח שהאוניבריסטאות לא יתנו לצבא לתת פטורים מקורסי בחירה בלי סיבה טובה מספיק. חוץ מזה (ותקנו אותי בבקשה אם אני טועה) הרי תחומים שונים במקצועות באוניברסיטה לא מתקשרים אחד לשני? ככה שאם בוא נגיד קיבלתי פטור מקורס מסוים, אבל לא באמת למדתי את הנושא במהלך שירותי הצבאי, זה עלול לחזור ולדפוק אותי במהלך האוניברסיטה? (או אפילו, במהלך עבודתי במקצוע (במידה וסיימתי את ההכשרה האקדמאית)). אני לא אומר שאני רוצה שידפקו אנשים שקיבלו פטורים, אבל ממילא כל אדם עם ראש על הכתפיים לא יקח פטור בלי לדעת אם הוא באמת יודע את החומר שאליו הוא קיבל את הפטור. (אני מניח שהפטורים האלה הם לא חובה..)
-----------------
"Under floorboards It's hard to fly a kite Underwater My cigarettes won't light Standing in the shade I'm getting frostbite"
ציטוט: הכותב המקורי Ambience+ ב 2005 /10 /20זה ללא ספק היה אחד הת'רדים המתישים ביותר (אם לא המתיש מכולם) לקריאה בתולדות הפורומים ברשת. ולנושא, אני מניח שהאוניבריסטאות לא יתנו לצבא לתת פטורים מקורסי בחירה בלי סיבה טובה מספיק. חוץ מזה (ותקנו אותי בבקשה אם אני טועה) הרי תחומים שונים במקצועות באוניברסיטה לא מתקשרים אחד לשני? ככה שאם בוא נגיד קיבלתי פטור מקורס מסוים, אבל לא באמת למדתי את הנושא במהלך שירותי הצבאי, זה עלול לחזור ולדפוק אותי במהלך האוניברסיטה? (או אפילו, במהלך עבודתי במקצוע (במידה וסיימתי את ההכשרה האקדמאית)). אני לא אומר שאני רוצה שידפקו אנשים שקיבלו פטורים, אבל ממילא כל אדם עם ראש על הכתפיים לא יקח פטור בלי לדעת אם הוא באמת יודע את החומר שאליו הוא קיבל את הפטור. (אני מניח שהפטורים האלה הם לא חובה..)