הרבה זמן אני משוטט לי בפורום האקטואליה אבל עוד לא ראיתי נושא אשר עסק בשאלה הקריטית הזו.
כולנו כאן יודעים היטב את עובדות ההיסטוריה אבל השאלה נותרת בעינה. איזו מערכת שלטון מבין השתיים היא היעילה יותר (למען הכלל, כמובן) לדעתכם ? דיקטטורה או דמוקרטיה ? שלטון העם או שלטון המנהיג ?
לכל אחד מהם יש את היתרונות שלו, אבל אני נוטה לדיקטטורה. בחברה בעלת מוסדות דמוקרטיים, המאבק לכוח הוא תמיד אלים, לא קונסטרוקטיבי, לא מקדם. מאבק בין אידיאלוגיות. לכן יש את הצ'קס אנד באלאנסאס, כדי שאף אחד לא יצליח להגיע לעמדה של כוח אבסולוטי. אבל כל חוק ונוהל נשחק ונעלם עם הזמן.
למעשה, אני אמור להיות בעד הדמוקרטיה, בעד היכולת לקבוע את חיי כרצוני. מצד שני, אומרים שעכשיו אנחנו חיים בדמוקרטיה ואני לא ממש רואה שיש לי יכולת לקבוע את חיי כרצוני, או שלאחרים יש. אז החטא הנוראי חוזר על עצמו, האנשים יתייאשו מהדמוקרטיות השבירות ושוב איזה היטלר יעלה לעמדה של כוח בנקל.
מממ...חזרה לנושא. מה אתם חושבים ? אני עדיין מאמין שאסור לכוחה של מדינה להישען על אנדרלמוסיה דמוקרטית. התוצאות לכך מוצגות לראווה לפניכן.
ואל תדאגו. אני אשתדל להשתמש כמה שפחות בציטוטים מ-Deus Ex או באמירות פילוסופיות בדיון הזה.
-----------------
" ונתתי אתכם ביד זרים ועשיתי בכם שפטים, בחרב תיפולו על גבול ישראל וידעתם כי אני ה' " יחזקאל י"א, פס' 9-10 " וידעו כי אני ה' בהפיצי אותם בגוים וזריתי אותם בארצות. והותרי מהם אנשי מספר מחרב מרעב ומדבר למען יספרו את כל תועבותיהם בגוים אשר באו שם וידעו כי אני ה' " יחזקאל י"ב, פס' 15-16 " והערים הנושבות תחרבנה והארץ שממה תהיה וידעתם כי אני ה' " יחזקאל י"ב, פס' 20 " והייתה ידי אל הנביאים החוזים שוא והקוסמים כזב בסוד עמי לא יהיו ובכתב בית ישראל לא יכתבו ואל אדמת ישראל לא יבואו וידעתם כי אני אדוני ה' " יחזקאל י"ג, פס' 9 " וקרעתי אותם מעל זרועותיכם ושלחתי את הנפשות אשר אתם מצודדות את נפשים לפרחת, וקרעתי את מספחותיכם והצלתי את עמי מידכן ולא יהיו עוד בידכן למצודה וידעתן כי אני ה' " יחזקאל י"ג, פס' 21 " חרב אביא על הארץ ההיא ואמרתי חרב תעבור בארץ והכרתי ממנה אדם ובהמה. או דבר אשלח את הארץ ההיא ושפכתי חמתי עליה להכרית ממנה אדם ובהמה " יחזקאל י"ד, פס' 17,19
תנסה לחיות בדיקטטורה.
אני נותן לך חודש ואתה מתפגר נפשית.
איזה שטויות, אתה לא היית מחזיק במשטר דיקטטורי לשניה, במיוחד לא שנולדת לדמוקרטיה וגדלת תחת משטר כזה כל חייך, אתה מכיר את האלטרנטיבה, אני מבטיח לך שהיא יותר טובה.
אתה אולי מעלה בדעתך, בדמיון הפרוע שלך שדיקטטורה זה טוב. אבל כששוללים ממך כל זכות לחירות חופש ובחירה, בעולם שאתה יכול לקום בבוקר למציאות אחת ולמחרת למציאות אחרת, במשטר שנשלט בד"כ ע"י אדם אחד, וגם אם לא מתחיל כך בסוף מגיע לכך, בעולם שבו אתה כלום, סתם עוד כלי שרת בידי המדינה ולא המדינה כלי שרת בידך-עולם כזה לא היית מוכן לסבול, זה רק באשליות שלך.
----------------- Only when the Reich borders include the very last German, but can no longer guarantee his daily bread, will the moral right to acquire foreign soil arise from the distress of our own people. Their sword will become our plow, and from the tears of war the daily bread of future generations will grow.
Adolf Hitler,Mein Kampf,Volume One:Reckoning,Chapter One:In The House of My Parents
תסלח לי באמת על כך שאני לא טורח לשמור על הנימוס האוטומטי שמתחייב כלפי כל דעה. אבל מי שאומר שדיקטטורה עדיפה בעיניו מזבל את השכל, או למען הפרובוקציה, או מתוך בורות.
אמרת שאתה מציג את התוצאות לפנינו? בבקשה. אתה מוזמן ללכת לאלמנך העולמי, לסדר את מדינות העולם בזו אחר זו לפי רמת חיים, תל"ג לנפש, ואורך חיים. בעשרים המדינות המובילות בעולם לא תמצא דיקטטורה אחת. בעשרים המדינות התחתונות לא תמצא דמוקרטיה אחת.
זה כל הסיפור. מיותר להתחיל לתאר את האופן בו סתימת פיה של העיתונות וגזילת חופש הפרט מולידים מנגנוני ממשל אכזריים, מנוונים, ומזיקים.
אני לא כל כך בטוח, ראם. בהנחה ודיקטטור נאור היה אפשרי בכלל - האם הוא היה מוביל לתוצאה עדיפה על זו של ממשל דמוקרטי? אני מאוד בספק.
שליט על דיקטטורי, חכם ככל שיהיה, בהכרח יצפצף במוצהר על דעתו של העם ורחשי ליבו. הוא יעשה זאת כי העם טועה, כמובן, ומנקודת מבטו הוא יעשה את מה שבטובתו של העם - אבל אי אפשר להתעלם מההשפעה של ממשל מסוג זה. ברגע שדעתך לא שוקלת כלל בקבלת החלטות, הממשל מעודד אותך למעשה לא לחשוב. זה פוגע בכושר היצירתי של האוכלוסייה, והופך את כל מגזריה הפרטיים והציבוריים של המדינה למסוממים וחסרי כל כושר מעוף. ברגע שמישהו מכתיב את המהלכים מלמעלה - המנטליות הכללית היא נגד יזמות, נגד חשיבה עצמאית ושבירת נורמות. זה מעודד הסתאבות של מנגנונים קיימים, ובאופן כללי הופך את מלאכת הביצוע של ההחלטות המושלמות של המנהיג המושלם לרשלנית ועלובה.
וכן, אני יודע שגם בדמוקרטיה יש סיאוב, ויש שחיתות. אבל ההבדל במינונים הוא עצום.
נשחק את המשחק: בעת שלום, הדיקטטורה האידיאלית והדימיונית שאתה מציע תתארגן לה למצב שבו כל מי שמתחת למנהיג נבחר בשל כישוריו/קשריו, והמנהיג, שלא יכול להתעמק כמו שצריך בכל נושא, מקבל את העצות של הסרים למרותו. המנהיג העליון, כל עוד הוא נשאר אידיאלי, כל עוד הוא לא מוציא חצי מהון המדינה על תוכנית לקידום הפנטומימה, הוא דמות יצוגית בלבד, מעבר לקביעת הדרך הראשונית. היות ואנחנו חיים בדיקטטורה אידיאלית מנקודת המבט שלך, CommandoGuard, הדיקטטורה הזו מציעה שיוויון זכויות לכל אזרחיה. אולי היא נוטה קצת יותר לסוציאליזם, אולי קצת פחות. יחי המנהיג, שסידר לך עוד יום חופש מבית הספר ביום ההולדת שלו! הוריי! קאט.
מיותר לציין שכך זה לא באמת יראה, ומיותר עוד יותר לחזור על דברים שאחרים כתבו פה.
-----------------
"הסרט בעל מסרים חברתיים שהיו קיימים בשנות ה70, ועדיין קיימים היום." לורדי מפרט את המסרים שבסרט "התפוז המכני" אחד לאחד.
קוקילידה דיגיטלית
"אל תגיב אפילו. עוף מהת'רד. אני פשוט מרגיש שהוא מת להגיד עכשיו משהוא שנון ולהראות כמו סופר חכם, למרות שהוא סופר חננה פחדן." וארליקס איטריום, טלפת.
יש כאלו שנולדים עם כפית כסף בפה, ויש כאלו שנולדים איתה בתחת.
אני לא כל כך בטוח, ראם. בהנחה ודיקטטור נאור היה אפשרי בכלל - האם הוא היה מוביל לתוצאה עדיפה על זו של ממשל דמוקרטי? אני מאוד בספק.
שליט על דיקטטורי, חכם ככל שיהיה, בהכרח יצפצף במוצהר על דעתו של העם ורחשי ליבו. הוא יעשה זאת כי העם טועה, כמובן, ומנקודת מבטו הוא יעשה את מה שבטובתו של העם.
אני היחיד ששמתי לב שאתה סותר את עצמך?
----------------- I am Valentinez Alkalinella Xifax Sicidabohertz Gumbigobilla Blue Stradivari Talentrent Pierre Andry Charton-Haymoss Ivanovicci Baldeus George Doitzel Kaiser. Don't hesitate to call
כן, אתה היחיד. כי אני לא נוגד את עצמי. מומלץ לקרוא את כל ההודעה לפני שמגיבים. אם קראת את כל ההודעה - אחד מהשניים קרה כאן: או שאני התנסחתי באופן עלוב ולכן לא הבנת את כוונתי, או שאתה לא השקעת מספיק מאמץ בהבנת הכתוב.
קומאנדו, יותר מכל לא ברורה לי הטענה שאתה לא יכול לבחור איך לחיות על החיים האלה. העולם הזה פשוט מלא באפשרויות, אם רק תסתכל מסביב כמו שצריך. נולדת למדינה מערבית מתקדמת ודמוקרטית, דבר שרב בני האדם יכולים רק לחלום עליו. זה שאתה יכול לגלוש באינטרנט לאן שאתה רוצה ולחשוף בפורומים את הדעות שלך בלי לפחד, ללכת לקולנוע לראות את הסרט החם ששוחרר או לבחור בספרייה העירונית כל ספר שקורץ לך אפילו אם הוא חתרני ומכיל ביקורת על המדינה, אומנם נראה מאוד בנאלי ומובן מאליו, אבל אנשים אוהבי ידע תרבות ושיח (אני מאמין שאתה אחד מאלה) בעלי אבחנה דקה יודו שמדובר בזכות אדירה.
-----------------
Cowards die many time before their deathes. it's the valiant who never taste of death but once
קומאנדו, יותר מכל לא ברורה לי הטענה שאתה לא יכול לבחור איך לחיות על החיים האלה. העולם הזה פשוט מלא באפשרויות, אם רק תסתכל מסביב כמו שצריך. נולדת למדינה מערבית מתקדמת ודמוקרטית, דבר שרב בני האדם יכולים רק לחלום עליו. זה שאתה יכול לגלוש באינטרנט לאן שאתה רוצה ולחשוף בפורומים את הדעות שלך בלי לפחד, ללכת לקולנוע לראות את הסרט החם ששוחרר או לבחור בספרייה העירונית כל ספר שקורץ לך אפילו אם הוא חתרני ומכיל ביקורת על המדינה, אומנם נראה מאוד בנאלי ומובן מאליו, אבל אנשים אוהבי ידע תרבות ושיח (אני מאמין שאתה אחד מאלה) בעלי אבחנה דקה יודו שמדובר בזכות אדירה.
וארליקס, תמשיך עם הרמיזות ואני אאלץ לרמוז לך בנימוס לצאת מהפורום הזה. אני מגיב בחריפות קודם כל, כיוון שהשמצות בלתי מבוססות על אנשים פרטיים הם דבר שאני לחלוטין לא הולך לסבול בפורום שלי. ושנית, שגם לערבי - אם הוא היה ערבי - יש כל זכות להביע את דעתו בפורום הזה - ולא כמשתמע מדברייך.
אחרי שהבהרנו את הנקודה הזו: עזוב שטויות אבראמי. כווית וקטאר לא נותנות מידה דומה של חופש עיתונות וריבוי דעות לאלה שיש בישראל. צנזור דבילי ולא-אפקטיבי של שני סרטים אינו שקול למשטר מלוכני במפרץ הפרסי.
ומר מהפכן-אנרכיסט: אם הדמוקרטיה היא אשליה ותו לא, מדוע יש לך את הזכות המלאה לכתוב בפורום הזה את דעותייך האנטי-דמוקרטיות? לפחות עושה רושם שחופש הביטוי אינו אשליה...
Quote: הכותב המקורי אורי מרחב ב 2004 /05 /03<br><p><font face="1">וארליקס, תמשיך עם הרמיזות ואני אאלץ לרמוז לך בנימוס לצאת מהפורום הזה. אני מגיב בחריפות קודם כל, כיוון שהשמצות בלתי מבוססות על אנשים פרטיים הם דבר שאני לחלוטין לא הולך לסבול בפורום שלי. ושנית, שגם לערבי - אם הוא היה ערבי - יש כל זכות להביע את דעתו בפורום הזה - ולא כמשתמע מדברייך.</font></p><p></p><p>אחרי שהבהרנו את הנקודה הזו: עזוב שטויות אבראמי. כווית וקטאר לא נותנות מידה דומה של חופש עיתונות וריבוי דעות לאלה שיש בישראל. צנזור דבילי ולא-אפקטיבי של שני סרטים <em>אינו </em>שקול למשטר מלוכני במפרץ הפרסי.</p><p></p><p>ומר מהפכן-אנרכיסט: אם הדמוקרטיה היא אשליה ותו לא, מדוע יש לך את הזכות המלאה לכתוב בפורום הזה את דעותייך האנטי-דמוקרטיות? לפחות עושה רושם שחופש הביטוי אינו אשליה...</p>
*Thumbs Up*
----------------- Only when the Reich borders include the very last German, but can no longer guarantee his daily bread, will the moral right to acquire foreign soil arise from the distress of our own people. Their sword will become our plow, and from the tears of war the daily bread of future generations will grow.
Adolf Hitler,Mein Kampf,Volume One:Reckoning,Chapter One:In The House of My Parents
אחרי שהבהרנו את הנקודה הזו: עזוב שטויות אבראמי. כווית וקטאר לא נותנות מידה דומה של חופש עיתונות וריבוי דעות לאלה שיש בישראל. צנזור דבילי ולא-אפקטיבי של שני סרטים אינו שקול למשטר מלוכני במפרץ הפרסי.
אולי במקרה של חופש עיתונות ישראל עולה על קטאר וכווית, אבל למה להתווכח עם סקר האו"ם שהתפרסם שנה שעברה?, כנראה שבמישור הכללי, קטאר וכווית מאפשרות חופש רב יותר לאזרח, אני אחפש את תוצאות הסקר באינטרנט.
אל תעשה מישראל מדינה כל כך נאורה ומתקדמת, על פי סקר של האום משנה שעברה, במדינות כווית וקטאר יש יותר חופש לאזרח מאשר במדינת ישראל.
מצטער, מדינת ישראל בשבילי היא לא דוגמה למופת לדמוקרטיה, דמוקרטיה לא תשלול זכויות בסיסיות של 3 וחצי מיליוני אנשים.
יש הבדל בין ספרים\סרטים שמעבירים ביקורת על ישראל (ולא חסר) לבין ספרים\סרטים שמציגים אותנו כמרצחים שותי דם תינוקות בפסח על מצה. עם כול הכבוד אתה באמת מצפה שיראו את הפסיון של ישו פה? אותם 3 וחצי מיליון איש לא נקראים אזרחי ישראל, ד"א. אל תשווה בין ערביי ישראל שחיים ברמה יפה מאוד לבין אלה שחיים בשטחים שחיים בזבל. הם חיים בתוך עצמם ולנו אין קשר אליהם. יש להם רשויות משל עצמם.
-----------------
Quorthon. האיש שמאחורי אגדת הבלאק מטאל Bathory שהשפיעה על כל כך הרבה להקות בתחום המטאל בכלליות ובתחום הבלאק בפרט, הוייקינג, והפולק, ניפטר בתאריך 7.6.04 כתוצאה מלב כושל כשהוא רק בן 39. Rest in peace.
----------------- I am Valentinez Alkalinella Xifax Sicidabohertz Gumbigobilla Blue Stradivari Talentrent Pierre Andry Charton-Haymoss Ivanovicci Baldeus George Doitzel Kaiser. Don't hesitate to call
אין לי כוונה להתנסח מחדש, כי לדעתי לא ניסוחי הם מקור הבעיה.
wing chan: זה נכון שיש הפרדה ברורה בין זכויות האזרח של תושבי הגדה ועזה לבין זכויות האזרח של יושבי מדינת ישראל. אבל עצם העובדה שהפרדה כזו נעשית, שקומץ יהודים שיושבים בעזה נהנים מכל הזכויות שבעולם, ומיליון וחצי שנמצאים שם לא יכולים להשתתף כלל בחיי המדינה - היא פגיעה ברורה בדמוקרטיה הישראלית.
שלא תבין אותי לא נכון: אני ממש לא רוצה שכל המיליונים הכבושים הללו יהפכו לאזרחים שווי זכויות במדינת ישראל. לכן הפתרון הכי היגיוני הוא לקבוע שהשטחים האלה אינם חלק ממדינתנו - להבדיל ממצב העניינים הנוכחי, בו הם נמצאים תחת ריבונות ישראלית.
אין לי כוונה להתנסח מחדש, כי לדעתי לא ניסוחי הם מקור הבעיה.
wing chan: זה נכון שיש הפרדה ברורה בין זכויות האזרח של תושבי הגדה ועזה לבין זכויות האזרח של יושבי מדינת ישראל. אבל עצם העובדה שהפרדה כזו נעשית, שקומץ יהודים שיושבים בעזה נהנים מכל הזכויות שבעולם, ומיליון וחצי שנמצאים שם לא יכולים להשתתף כלל בחיי המדינה - היא פגיעה ברורה בדמוקרטיה הישראלית.
שלא תבין אותי לא נכון: אני ממש לא רוצה שכל המיליונים הכבושים הללו יהפכו לאזרחים שווי זכויות במדינת ישראל. לכן הפתרון הכי היגיוני הוא לקבוע שהשטחים האלה אינם חלק ממדינתנו - להבדיל ממצב העניינים הנוכחי, בו הם נמצאים תחת ריבונות ישראלית.
צודק. אני כבר ממזמן טוען שצריך בכוח להעיף מתנחלים. לא חבל על כמות החיילים שאנחנו מאבדים שם בגלל כמה דופקי חמורים שיושבים על שטחים שלא שלהם? ועוד זורקים על חיילים שלנו אבנים? (כן, מתנחלים זורקים על חיילים ששומרים עליהם אבנים. זה לא חדש) בושה למדינה.
-----------------
Quorthon. האיש שמאחורי אגדת הבלאק מטאל Bathory שהשפיעה על כל כך הרבה להקות בתחום המטאל בכלליות ובתחום הבלאק בפרט, הוייקינג, והפולק, ניפטר בתאריך 7.6.04 כתוצאה מלב כושל כשהוא רק בן 39. Rest in peace.
רובם לא זורקים אבנים על חיילינו, חייבים לשמור על הגינות. וגם לקרוא להם "דופקי חמורים" זה לא בסדר. אם הייתי מאמין באידאולוגיה דתית לאומית, סביר להניח שהייתי נוהג בדיוק כמוהם. הרי מה זה שיקולים זמניים וברי חלוף כמו דעת הרוב, בהשוואה לשליחות אלוהית היסטורית כמו גאולת הארץ?
בקיצור, השנאה מיותרת. המתנחלים עושים את הקטע שלהם, אנחנו נעשה את החלק שלנו - כלומר, לא נותיר בידיהם ברירה אלא להתפנות, וזהו. אין צורך בנימה ארסית.