Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > פורום האקטואליה של Vgames > המפלגה שחרתה על דגלה את ניקיון הכפיים
תגובות : 28
עמוד :  מתוך 2
הבא
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 08/07/2004 13:28:05
תגובה אחרונה: 23/07/2004 20:25:02

נושא מחבר ההודעה
ציטוט אורי מרחב
08/07/2004 13:28:05 #1

מפלגת שינוי, שהתפארה מאז ומתמיד בניקיון הכפיים המופלג של נבחריה, מנפקת לנו מעשה שחיתות ברור וחמור פי כמה מכל העברת כספים מפוקפקת ששרון אי פעם נחשד בה.

שר התשתיות האהוב שלנו, שמעולם לא התבייש לדבר גבוהה גבוהה על שלטון החוק, ניסה לתפור תיק לחברו למפלגה, אברהם פורז. פשוט מעורר בחילה איך המנוול, המקק העלוב הזה שקיבל את אמון הציבור, מציע לחוקרים "לדפוק אותו", "לסדר לו פח", ולהפליל אותו כדי להוציא אותו מהמשחק הפוליטי.

אומרים שכל עם ראוי להנהגה שאותה הוא שם בראשו. אני מאמין שזה נכון. לדעתי העם הזה פשוט פרייאר סדרתי. הוא סולח לשחיתות ומגלה כלפיה הבנה. הוא לא יוצא לרחובות כשבנו של ראש ממשלה מקבל מיליונים בלי שום סיבה מיוחדת. האיש ההגון ברחוב אף פעם לא טורח להקים מפלגה משלו כי הוא מאמין שרק מי שמושחת יכול להצליח בפוליטיקה. וכשהוא הולך לקלפי, הוא מצביע מבלי לבדוק האם קולו נתון לאדם ישר ומשכיל, או לאדם שהגיע לפוליטיקה כי הוא לא מוכשר מספיק לשום מקום אחר.

למה אין פוליטקאי אחד שמוכן לתרום בפומבי 30% ממשכורתו, כדי להוכיח שהוא לא הצטרף לפוליטיקה בשביל הכסף? גם 70% ממשכורת של ח"כ זה כסף יפה. אבל אין איש שיעשה זאת, כי מנהיגים מוכשרים שיש להם חוש אחריות ומוסר מעדיפים להתרחק מהביצה המושחתת הזו. יש כאן מעגל נוראי של שחיתות שמזינה את עצמה, שדוחה את האנשים הטובים ומזמינה את האפסים.

נקווה שהפרשה הזו תצליח להעיר את העם.  אישית, אני מוכן לעשות די הרבה כדי לשנות את האסון שמתרחש כאן ברמת ההנהגה הגבוהה.

-----------------

"היכולת לצטט היא תחליף שימושי לשנינות"

- סמרסוט מוהאן

אורי מרחב
מנהל הפורום
רשום מ- 17/10/2003
בקרו בעמוד הבית של vaxsgbstpac-hibgdk ציטוט vaxsgbstpac-hibgdk
08/07/2004 14:55:11 #2

אתה יכול לצאת בהצהרות, אתה יכול לומר את כל הקלישאות... שום דבר לא ישנה את המצב. רק החרבת העולם והתחלה מחדש של ציוויליזציה ואולי אולי, איש נאור יקח על עצמו שלטון וימנע מצב כמו היום בעתיד שלו.

שום דבר שמישהו יגיד פה לא יחדש כלום או ישנה כלום, כי אנשים הם פשוט חסרי מור(א?)ל ללכת נגד השלטון. אני לא מדבר על האנשים בקהילה פה, דווקא אני חושב רק טוב על האנשים פה אבל האנשים "ההגונים האלה", אני ואתה לא יכולים לעשות זאת לבד.

אגב, אני די סקרן לגבי מה אתה "מוכן לעשות כדי לשנות את המצב"?

-----------------

תנו לציטטות לחיות!

אלעד אלון גרם לי להתפשט 3 פעמים בלילה אחד ואני לא מתחרט על כך.

אווטאר
vaxsgbstpac-hibgdk
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט מאסטר יהודי 3000
08/07/2004 15:04:10 #3

תמיד יש פעם ראשונה.

-----------------

אווטאר
מאסטר יהודי 3000
משתמש רגיל
רשום מ- 01/04/2004
ציטוט אורי מרחב
08/07/2004 15:20:01 #4
ציטוט: הכותב המקורי vaxsgbstpac-hibgdk ב 2004 /07 /08

אתה יכול לצאת בהצהרות, אתה יכול לומר את כל הקלישאות... שום דבר לא ישנה את המצב. רק החרבת העולם והתחלה מחדש של ציוויליזציה ואולי אולי, איש נאור יקח על עצמו שלטון וימנע מצב כמו היום בעתיד שלו.

שום דבר שמישהו יגיד פה לא יחדש כלום או ישנה כלום, כי אנשים הם פשוט חסרי מור(א?)ל ללכת נגד השלטון. אני לא מדבר על האנשים בקהילה פה, דווקא אני חושב רק טוב על האנשים פה אבל האנשים "ההגונים האלה", אני ואתה לא יכולים לעשות זאת לבד.

נו נו נו. לפני שאתה רץ להחריב לי את הציווליזציה, תרשה לי להצביע על ארצות כדוגמת פינלנד ושוודיה, שם ראש ממשלה מתפטר כי הוא לא אסף אחרי הכלב שלו ועבר בכך את החוק. זה לא ש"אי אפשר" להקים דמוקרטיה יעילה, שבראשה עומדים אנשים איכותיים. זה פשוט שכאן בישראל, לא עושים את זה.

מה אני מוכן לעשות? להתנדב, להפגין, לחתום על עצומות, להצטרף למפלגה אם יש אחת שראויה לכך. להצביע. אני אדם שמאמין בדמוקרטיה כשיטה, ואני בהחלט חושב ש"העם" יכול לשנות את המציאות... אם רק יתעורר.

-----------------

- סמרסוט מוהאן

אורי מרחב
מנהל הפורום
רשום מ- 17/10/2003
ציטוט Moridin
08/07/2004 15:24:03 #5
בא להקים מפלגה אחרי הצבא, אורי?

-----------------

Moridin
משתמש רגיל
רשום מ- 29/09/2003
בקרו בעמוד הבית של Assaf ציטוט Assaf
08/07/2004 19:31:30 #6

באותו עניין, היה לי דיון עם אחותי לפני זמן רב, עוד כשהייתי תמים וצעיר. שאלתי אותה האם פוליטיקאי הגון (בהזנחת האוקסימורון) יכול להבחר לשלטון. תשובתה היתה לא. אם נקצר את הטיעונים לכאן ולכאן, הטיעון הסופי הוא שמיעוט אפסי של אנשים בישראל מצפים להגינות ונקיון כפיים מצד הממונים עליהם, והרוב למעשה מעריכים ותומכים בתכונות ההפוכות, בעיקרן התועלתנות האישית. מסתבר שאנו, כאומה, מעריצים את הכוחניות והתחמנות ומוקיעים את הפראיירים. ולפי זה אנו מצביעים.

אורי, אתה מביט על ישראל דרך משקפיים ורודות. הבט שוב: ראה מי מצליח להגיע למעלה לא רק בממשלה, אלא בגופים כלכליים וציבוריים אחרים. ראה מי נדרס ומי נאלץ להסתפק במועט. הגינות, יושרה, נכונות לעזור, ענווה וכו' הן תכונות נסגניות בחברה הישראלית. רק המושחת שורד, וזאת לא רק מפני שהשחיתות משתלמת (מה שתמיד נכון) אלא בגלל שהשכירים/עובדים מוניציפליים/בוחרים מצפים, באופן טבעי ואולי מובן, להיות מונהגים על ידי שקרן ממולח שמסוגל אפילו לרצוח אם הוא יודע שיוכל להתחמק מעונש. זוהי תכונה נערצת.
אני אישית סבור שהיא נלעגת ונוראה, אבל אני אחד. ההמון, כידוע, הוא יישות שונה מסך כל הפרטים המרכיבים אותו. וההמון רוצה שחיתות בשלטון.

עריכה: המפלגה שחרתה...? אתה מתכוון חרטה, אני מקווה, או שיש כאן איזה משחק מילים שלא הבנתי.

-----------------

"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"

פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.

אווטאר
Assaf
משתמש רגיל
רשום מ- 18/10/2003
ציטוט Varlix Itterium
08/07/2004 19:52:53 #7

אני חושב בקשר לכל הפרשה הזאתי, שרוב האנשים רואים את הטפל במקום את העיקר.

שינוי היא עדיין, המפלגה הכי רציני, שהזיזה הכי הרבה, ואני מדגיש, הכי הרבה, בקדנציה קטנטונת של רק 8 חודשים, לפרטים נוספים,

לינק

ונחזור לעניין. ראשית כל, אורי, אם אתה חושב שקיימת מפלגה, באיזהשהוא ארץ בעולם, שאין בא שחיתות, אני מצלם את עצמי נותן ביס בזנב של החתול שלי. דוגרי.

אתה בעצם אומר "הא! איזה רמאים-הבטיחו לנו שאין שחיתות והם מושחתים"

ראשית כל, זאתי טעות. "הם" לא מושחתים. זה בן אדם אחד, שפל, שהודה במעשים לו, ולקח אחריות, בניגוד ל..שרון...ופעילי שמאל אחרים, ולא רק שהוא לא מייצג את כולם, אלה שינוי נשארת, ועדיין המפלגה הכי אקטיבית, שמזיזה הכי הרבה קורות והרים, ופועלת למען מה שהיא אומרת. לגבי אלו צרי האופקין שאומרים שהם שקרנים כי לגבי חוק הנישואין האזחריים הם בסוף הצביעו "לא"

זה לא בגלל שהם אוהבים לשקר ולעשות דווקא (אם חשבתם את זה יש לכם בעיה רצינית...)

אלה בגלל שהם רצו לשמור על האחדות בממשלה, והצבעה כנגד באותו זמן, הייתה גורמת לנישולן מהממשלה, דבר שלא היה מביא לשום דבר טוב.

עד כאן קו ההגנה שלי על שינוי, שאומר בעצם שאכן- יש שחיותיות, אבל הנה, אפיול המושחת היה מספיק גבר כדי לקחת על עצמו אחריות, ועובדה שטומי לפיד לא מתרפד את זה, אלה בשיתוף עם שרון, מעיף ומפטר אותו ואומר לו, נחשפת, ועכישו לך קיניבימאט, מה שמראה בברור, שללפיד יש כוונה לשמור על המפלגה טהורה.

אני פשוט תוהה האם זה אפשרי שבמקום שינוי תשב איזה מפלגת סמרטוט שהשיוב ראש שלה בן אדם נחמד ומרחף "טיפה" ואין למפלגה שום קו וגיבוש עצמי?

אני חושב שזאתי התאבדות מדינית.

-----------------

אווטאר
Varlix Itterium
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט אורי מרחב
08/07/2004 21:03:07 #8

ראשית כל, וארליקס, די להיות דובר שינוי בפורומים האלה. אני מבטיח לך שדפי התעמולה של שינוי עושים עבודה יותר מוצלחת ממך. לתת לינק לאתר הבית של מפלגה כלשהי כראייה לדבר כלשהו, זה פשוט מגוחך.

שנית, לא ברור לי למה אתה מסביר לי שאין טעם ביושב ראש חלשלוש שעומד בראש מפלגה בלי קו מדיני מגובש. מתי ביקשתי את זה?

שלישית, ההתנגדות שלי לשינוי מבוססת על הרבה מאוד דברים, הכוללים בין השאר את השם "טומי לפיד", אבל מבוססים גם על הרבה פנים אחרים של התנהלות המפלגה הזו. יש במפלגה הזו כמה אנשים טובים (בהם אברהם פורז), אבל אני סולד מהיעדר האידאולוגיה שלהם ומהרטוריקה הפופליסטית שלהם.

אסף: אני לא מסתכל על המצב דרך משקפיים רודות. אמרתי שהעם ראוי להנהגה העלובה שהוא שם בראשו. אבל, גישה תובסתנית לפיה "כל העם" מצפה מהפוליטיקאים להיות  מושחתים, ולכן פוליטיקאים יהיו לעד מושחתים - משרתת בפני עצמה את אותה תוצאה עגומה. אני מסרב לשקוע בפסימיזם קורבני שכזה. לדעתי המצב יכול להשתנות, והמגמה המדאיגה של השחיתות בארצנו יכולה עוד להתהפך, כפי שהתהפכה במדינות רבות אחרות.

ייאמר, אגב, שיש ראיות ברורות לכך שגם אנשים הגונים יכולים להגיע למשרות רמות מעלה. תסתכל על אנשים כמו יוסי שריד, יוסי ביילין, ורבין. מעטים יפקפקו ביושרתם, והם הצליחו להגיע למשרות רמות בפוליטיקה שלנו.

לבסוף: מה רע במילה "חרתה"? מילון אבן שושן טוען שמשמעותה "חקק, פיתח אותיות וכו'... רשם". פירוש דומה גם עבור המילה חרט, כמובן, אבל גרסת הת' מתאימה לא פחות.

-----------------

- סמרסוט מוהאן

אורי מרחב
מנהל הפורום
רשום מ- 17/10/2003
08/07/2004 22:45:46 #9
ציטוט: הכותב המקורי אורי מרחב ב 2004 /07 /08

אסף: אני לא מסתכל על המצב דרך משקפיים רודות. אמרתי שהעם ראוי להנהגה העלובה שהוא שם בראשו. אבל, גישה תובסתנית לפיה "כל העם" מצפה מהפוליטיקאים להיות  מושחתים, ולכן פוליטיקאים יהיו לעד מושחתים - משרתת בפני עצמה את אותה תוצאה עגומה. אני מסרב לשקוע בפסימיזם קורבני שכזה. לדעתי המצב יכול להשתנות, והמגמה המדאיגה של השחיתות בארצנו יכולה עוד להתהפך, כפי שהתהפכה במדינות רבות אחרות.

ייאמר, אגב, שיש ראיות ברורות לכך שגם אנשים הגונים יכולים להגיע למשרות רמות מעלה. תסתכל על אנשים כמו יוסי שריד, יוסי ביילין, ורבין. מעטים יפקפקו ביושרתם, והם הצליחו להגיע למשרות רמות בפוליטיקה שלנו.

לבסוף: מה רע במילה "חרתה"? מילון אבן שושן טוען שמשמעותה "חקק, פיתח אותיות וכו'... רשם". פירוש דומה גם עבור המילה חרט, כמובן, אבל גרסת הת' מתאימה לא פחות.

גישה תבוסתנית? לאו דווקא. לפעמים צריכים להביט רגע על טבע הדברים ולראות אותם כאשורם. אלמלא העם - ואני מתכוון לכל עם המחזיק בשלטון ריכוזי, בלי הגבלת הכלליות - היה מעוניין שמנהיגים מסוג מסוים בראשו, אותם מנהיגים לא היו מגיעים לראשו. זה אכן זהה למה שאתה הגדרת, אבל מרחיב על כך: לא רק שהעם ראוי להנהגה שבחר, אלא שהבחירה שלו היא מוכתבת מראש, בלי קשר לתרבות המקומית או ערכים כאלו ואחרים. כל העמים תמיד בוחרים את אותו הדבר, בכל העולם, וכמובן שהם ראויים לבחירתם.

ולגבי הדוגמאות שהצגת: יוסי ביילין ויוסי שריד מעולם לא היו בעמדת שלטון לאורך זמן. לכל היותר היו שרים, ולכל היותר לאורך קדנציה אחת, כמדומני. כמו כן, יצא לי לשמוע את יוסי שריד נואם ואני חייב לציין שלא התרשמתי מיושרה פנימית בוערת, כמו שהתרשמתי נניח מבני בגין (שאני לא תומך באף אחת מדעותיו, ועדיין הוא דוגמה מעניינת לאדם ישר).
יצחק רבין ז"ל הגיע לאן שהגיע לא בזכות טוב לבו, יושרו וכו'. אני מניח ששמעון פרס יוכל לספר לך על דברים שנוח כעת להתעלם מהם. אני לא אומר זאת כדי לזלזל חלילה בכבוד המת, אלא רק מתוך אותה ראיה קודרת שהדגמתי, לפיה השלטון אינו משחית, אלא השולטים תמיד מושחתים מלכתחילה.

וכמו כן, במשפטים כמו "חרט על לוח ליבו", חרט על דגלו" וכו, מתכוונים למטאפורה של חריטה ממש.

-----------------

"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"

אווטאר
Assaf
משתמש רגיל
רשום מ- 18/10/2003
ציטוט Varlix Itterium
08/07/2004 22:48:13 #10

אני תומך בשינוי ויש לי זכות לגיטימית להביע את עמדתם ואת הצד שלהם...אבל בוא נודה שזה באמת משפט פלצני להגיד. אז בוא נגיד את זה פשוט:

אני אוהד את שינוי. אנשים אוהדים אמנים. ספורט. אני אוהד את שינוי. לא באופן קיצוני, אבל עובדה שאני שמח לדבר עליהם ולהגן עליהם. אני פשוט אוהב לעשות את זה. אני מאמין בהם. אני רואה מציאות משתנה, ואני חושב שזה נאור לתמוך בהם. מספיק סבבה?

בידיוק כמו שאתה משמש לי קונטרה ומשמיץ אותם. אתה מתבסס על הרבה מאוד דברים? שיבושם לך. גם אני- אז? כשאני מדבר על שינוי, הכלאמת לאמיתה, ואתה מוזמן לבדוק אותי, ולתפוס אותי במילה איפה שרק תרצה (יש לך אישור רשמי ממני   ) ואם אתה חושב שזה מגוחך לתת קישור למה ששינוי עשתה כשזה נוגע להודעה שלי שדברה על זה, אז אני חייב לציין שאינך מבין הקשר מהו.

וחוצמזה, אני שמח לשמוע שדפי שינוי עושים עבודת תעמולה טובה.

-----------------

אווטאר
Varlix Itterium
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט העילג ממונסטה כריסטו
08/07/2004 23:29:45 #11
ציטוט: הכותב המקורי Varlix Itterium ב 2004 /07 /08
אני תומך בשינוי ויש לי זכות לגיטימית להביע את עמדתם ואת הצד שלהם

תפוחים ותפוזים, שזיף יקר שלי. אתה רשאי להביע את דעתך מתי שאתה רוצה, אבל יהיה נחמד אם תבחר לקשקש על דיעות שהרלוונטיות שלהן לדיון הנוכחי גבוהה יותר. אני ממליץ גם להסתיר קישורים מעניינים בסוף כל הודעה שלך, כדי לצ'פר את הקוראים שהצליחו להחזיק מעמד עד לשורה האחרונה. אני מצטער, אבל אני הלכתי לאיבוד. שמישהו יזעיק משלחת שתחלץ אותי - השארתי אחרי שובל של קוקה-קולה.

ובקשר למפלגה ש... חקקה את טוהר המידות על דיגלה... אני מנסה לתקל את זה מכל מיני זוויות. להגיד שכל מפלגה כמעט מתהדרת בטוהר המידות שלה, ושאחת שלוחצת יותר על הנקודה הזאת לא חסינה יותר בפני כל מיני מושחתים... אבל קשה לי. לא בטוח למה, אבל.

-----------------

"הסרט בעל מסרים חברתיים שהיו קיימים בשנות ה70, ועדיין קיימים היום." לורדי מפרט את המסרים שבסרט "התפוז המכני" אחד לאחד.

קוקילידה דיגיטלית

"אל תגיב אפילו. עוף מהת'רד. אני פשוט מרגיש שהוא מת להגיד עכשיו משהוא שנון ולהראות כמו סופר חכם, למרות שהוא סופר חננה פחדן." וארליקס איטריום, טלפת.

יש כאלו שנולדים עם כפית כסף בפה, ויש כאלו שנולדים איתה בתחת.

אווטאר
העילג ממונסטה כריסטו
משתמש רגיל
רשום מ- 23/11/2003
09/07/2004 01:45:39 #12

-----------------

"הסרט בעל מסרים חברתיים שהיו קיימים בשנות ה70, ועדיין קיימים היום." לורדי מפרט את המסרים שבסרט "התפוז המכני" אחד לאחד.

קוקילידה דיגיטלית

"אל תגיב אפילו. עוף מהת'רד. אני פשוט מרגיש שהוא מת להגיד עכשיו משהוא שנון ולהראות כמו סופר חכם, למרות שהוא סופר חננה פחדן." וארליקס איטריום, טלפת.

אווטאר
העילג ממונסטה כריסטו
משתמש רגיל
רשום מ- 23/11/2003
ציטוט Moridin
11/07/2004 19:36:12 #13

אם תסלחו לי - אני רואה את הדברים אחרת ל-ג-מ-ר-י. היתה פה סחיטה  של חברת החשמל את שר התשתיות, מעשה פלילי וחמור במידה שלא תתואר. חברת החשמל שלחה "חוקר פרטי" מושתל, כדי להוציא מפרציקי אמירות שיוכלו לפגוע בו נואשות (מה שאכן קרה), בשעה של זעם, או כעס, או אני לא יודע מה, והקליטו אותו תוך כדי. אח"כ הם ניסו לסחוט אותו באיום פירסומה של הקלטת. ככל הנראה, ואני מסתמך כאן על מה שפורסם בידיעות אז נא לא לתפוס אותי במילה, פריצקי ניסה לפטר מישהו מחברי הועד, ובמקריות גמורה ה-"חשיפה המדהימה של פן נוסף בשחיתות במדינת ישראל" של אילה חסון בערוץ הראשון היתה כרונולוגית בדיוק יום אחד לאחר שאותו חבר ועד קיבל את מכתב אי הארכת החוזה.

לפי התזה הזאת, אפשר לראות שפריצקי מפגין חוסר ניסיון "שחיתותי" משווע. שימו לב שאני לא מנסה לטעון שפריצקי הוא צדיק בסדום, ממש לא. אני אומר שני דברים - הראשון, המשטרה צריכה לפתוח בחקירה פלילית נגד ועד עובדי חברת החשמל באשמת סחיטה באיומים, והשני, מה לעשות, שלא שופטים אדם בכיסו, בכוסו ובכעסו. ומה בסך הכל נעשה כאן? פריצקי תכנן ל-"היכנס" פוליטית בקולגה שלו, ותהיו בטוחים שגם הקולגה ניסה להיכנס בו. לדעתי הוא צריך דבר ראשון לקבל מדליה על זה שלא נכנע לסחיטה, לפני כל דבר אחר. עכשיו בשינוי נבהלו נוראאא, והם מבצעים משפט שדה ואז לינץ' ציבורי בפריצקי כדי לא לאבד בוחרים. זה מגעיל.

-----------------

Moridin
משתמש רגיל
רשום מ- 29/09/2003
ציטוט Radio-Active
11/07/2004 19:39:44 #14
ציטוט: הכותב המקורי vaxsgbstpac-hibgdk ב 2004 /07 /08

אני תמיד אומר את זה... ואני עדיין בספק אם העידן החדש הזה שיבוא אחרינו יהיה ישר...

-----------------

קאפוף!

אווטאר
Radio-Active
משתמש רגיל
רשום מ- 17/11/2003
11/07/2004 19:47:06 #15
כמו שאדם גדול אמר לפני, לא מרשע של אנשים רעים עלינו לחשוש, אלא מאדישותם של אנשים טובים.

-----------------

תנו לציטטות לחיות!

אווטאר
vaxsgbstpac-hibgdk
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
11/07/2004 22:54:22 #16
ציטוט: הכותב המקורי vaxsgbstpac-hibgdk ב 2004 /07 /11
כמו שאדם גדול אמר לפני, לא מרשע של אנשים רעים עלינו לחשוש, אלא מאדישותם של אנשים טובים.
לא אכפת לי.

-----------------

קוקילידה דיגיטלית

אווטאר
העילג ממונסטה כריסטו
משתמש רגיל
רשום מ- 23/11/2003
ציטוט Varlix Itterium
11/07/2004 22:59:49 #17
ציטוט: הכותב המקורי העילג ממונסטה כריסטו ב 2004 /07 /11
לא אכפת לי.
אז תסתום.

-----------------

אווטאר
Varlix Itterium
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט אורי מרחב
11/07/2004 23:10:42 #18
ציטוט: הכותב המקורי Moridin ב 2004 /07 /11

אם תסלחו לי - אני רואה את הדברים אחרת ל-ג-מ-ר-י. היתה פה סחיטה  של חברת החשמל את שר התשתיות, מעשה פלילי וחמור במידה שלא תתואר. חברת החשמל שלחה "חוקר פרטי" מושתל, כדי להוציא מפרציקי אמירות שיוכלו לפגוע בו נואשות (מה שאכן קרה), בשעה של זעם, או כעס, או אני לא יודע מה, והקליטו אותו תוך כדי. אח"כ הם ניסו לסחוט אותו באיום פירסומה של הקלטת. ככל הנראה, ואני מסתמך כאן על מה שפורסם בידיעות אז נא לא לתפוס אותי במילה, פריצקי ניסה לפטר מישהו מחברי הועד, ובמקריות גמורה ה-"חשיפה המדהימה של פן נוסף בשחיתות במדינת ישראל" של אילה חסון בערוץ הראשון היתה כרונולוגית בדיוק יום אחד לאחר שאותו חבר ועד קיבל את מכתב אי הארכת החוזה.

לפי התזה הזאת, אפשר לראות שפריצקי מפגין חוסר ניסיון "שחיתותי" משווע. שימו לב שאני לא מנסה לטעון שפריצקי הוא צדיק בסדום, ממש לא. אני אומר שני דברים - הראשון, המשטרה צריכה לפתוח בחקירה פלילית נגד ועד עובדי חברת החשמל באשמת סחיטה באיומים, והשני, מה לעשות, שלא שופטים אדם בכיסו, בכוסו ובכעסו. ומה בסך הכל נעשה כאן? פריצקי תכנן ל-"היכנס" פוליטית בקולגה שלו, ותהיו בטוחים שגם הקולגה ניסה להיכנס בו. לדעתי הוא צריך דבר ראשון לקבל מדליה על זה שלא נכנע לסחיטה, לפני כל דבר אחר. עכשיו בשינוי נבהלו נוראאא, והם מבצעים משפט שדה ואז לינץ' ציבורי בפריצקי כדי לא לאבד בוחרים. זה מגעיל.

מועד ההדלפה והרקע שלו הם בהחלט לא מקריים. צריך לחקור ברצינות וביעילות את השאלה מה הניע את החוקר הפרטי להדליף את הקלטת הזו דווקא עכשיו, כשעובדי החשמל נמצאים במאבק עם פריצקי כשר תשתיות. סיכויים מאוד גבוהים שמדובר במעשה פלילי מצד עובדי החשמל, שמנסים ומצליחים לחסל את פריצקי.

זהו.  אין שום סיבה לגלות סלחנות כלפי פריצקי. החוקר שנשלח אל פריצקי או אז לפני שנתיים, כשפורז היה במאבק עם עובדי החשמל, בוודאי לא חיפש איך להפיל את פריצקי בפח. הוא פשוט פנה אל פריצקי מקיוואליסטי מתוך תקווה שזה יעזור לו להפליל את יריבו המפלגתי, ומצא בן אדם שמאוד מאוד מתלהב לשתף פעולה, עד כדי כך שהוא מעלה רעיונות כיצד לתפור תיק לאברהם.

לא מדובר כאן באדם שנשפט בעת כעסו. פריצקי לא פלט איזה "אני אהרוג אותו" או הצהרה נזעמת וחסרת משמעות שיכולה להתממש ויכולה לא להתממש. הבן אדם הציע רעיונות, תוכנית פעולה, שבעזרתה יפלילו את פורז. מדובר בשחיתות נוראית, ומגיע לו הלינץ' שחבריו למפלגה עושים לו - ועצם העובדה שהם עושים לו את זה מתוך אינטרס פוליטי, אינה רלוונטית.

מבחינתי, הבן אדם איבד כל טיפה של סימפטיה שיכולתי לחוש כלפיו, כשבמקום להתנצל בפומבי על מעשיו ולהתחנן בפני ציבור הבוחרים למחילה, הוא החליט לילל על ה"לינץ'" שנעשה בו "כמו בחיילים ברמאללה". לא מגיע לו יחס יותר טוב מכפי שקיבל, והוא מוכיח זאת בדיעבד.

עילג: אני רואה שאתה פשוט מחפש בכוח התנצחות ילדותית אינסופית. הפעם אתה התחלת, וזה ברור לעין כל. תמשיך עם זה ואתה חוטף באן. באמת שנמאס לי.

-----------------

- סמרסוט מוהאן

אורי מרחב
מנהל הפורום
רשום מ- 17/10/2003
11/07/2004 23:38:21 #19

ציטוט: הכותב המקורי אורי מרחב ב 2004 /07 /11
התחלת, וזה ברור לעין כל. תמשיך עם זה ואתה חוטף באן. באמת שנמאס לי.

הבחור אמר שהבעיה היא האדישות, והתשובה שלי הייתה "לא אכפת לי". בפעם הבאה אני אניף שלט גדול עם הכיתוב "לצחוק עכשיו". vax הבין ואהב - לא חיפשתי התנצחות איתו ולא נעליים.

-----------------

קוקילידה דיגיטלית

אווטאר
העילג ממונסטה כריסטו
משתמש רגיל
רשום מ- 23/11/2003
11/07/2004 23:45:39 #20

אלעד אלון הוא גאון קומי. אני דורש להחזיר את פאנטום הג'ורה לאלתר.

-----------------

תנו לציטטות לחיות!

אווטאר
vaxsgbstpac-hibgdk
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Moridin
11/07/2004 23:47:52 #21

הממ, כן. לא חשבתי על ההיבט הזה. צודק. בכל אופן, לא מדובר כאן באיזו עליית מדרגה דרמטית..

בקיצור נמרץ, פריצקי הוכיח שהוא דרעק של בנאדם ושהוא בעל אמות מידה מוסריות נמוכות. אבל צריך לשים דברים בפרופורציות - זה לא פגע באף אחד, ולא רק מפני שזה לא יצא לפועל.

-----------------

Moridin
משתמש רגיל
רשום מ- 29/09/2003
12/07/2004 10:40:17 #22
ציטוט: הכותב המקורי אורי מרחב ב 2004 /07 /11

מועד ההדלפה והרקע שלו הם בהחלט לא מקריים. צריך לחקור ברצינות וביעילות את השאלה מה הניע את החוקר הפרטי להדליף את הקלטת הזו דווקא עכשיו, כשעובדי החשמל נמצאים במאבק עם פריצקי כשר תשתיות. סיכויים מאוד גבוהים שמדובר במעשה פלילי מצד עובדי החשמל, שמנסים ומצליחים לחסל את פריצקי.

זהו.  אין שום סיבה לגלות סלחנות כלפי פריצקי. החוקר שנשלח אל פריצקי או אז לפני שנתיים, כשפורז היה במאבק עם עובדי החשמל, בוודאי לא חיפש איך להפיל את פריצקי בפח. הוא פשוט פנה אל פריצקי מקיוואליסטי מתוך תקווה שזה יעזור לו להפליל את יריבו המפלגתי, ומצא בן אדם שמאוד מאוד מתלהב לשתף פעולה, עד כדי כך שהוא מעלה רעיונות כיצד לתפור תיק לאברהם.

לא מדובר כאן באדם שנשפט בעת כעסו. פריצקי לא פלט איזה "אני אהרוג אותו" או הצהרה נזעמת וחסרת משמעות שיכולה להתממש ויכולה לא להתממש. הבן אדם הציע רעיונות, תוכנית פעולה, שבעזרתה יפלילו את פורז. מדובר בשחיתות נוראית, ומגיע לו הלינץ' שחבריו למפלגה עושים לו - ועצם העובדה שהם עושים לו את זה מתוך אינטרס פוליטי, אינה רלוונטית.

מבחינתי, הבן אדם איבד כל טיפה של סימפטיה שיכולתי לחוש כלפיו, כשבמקום להתנצל בפומבי על מעשיו ולהתחנן בפני ציבור הבוחרים למחילה, הוא החליט לילל על ה"לינץ'" שנעשה בו "כמו בחיילים ברמאללה". לא מגיע לו יחס יותר טוב מכפי שקיבל, והוא מוכיח זאת בדיעבד.

עילג: אני רואה שאתה פשוט מחפש בכוח התנצחות ילדותית אינסופית. הפעם אתה התחלת, וזה ברור לעין כל. תמשיך עם זה ואתה חוטף באן. באמת שנמאס לי.

אני לא מבין את הלך הרוח שלך, אורי. אתה יוצא מנקודת הנחה לפיה מרבית חברי הממשלה שלנו הם אנשים עם עבר נקי, שקהל הבוחרים מצפה מהם לשמור על אותו טוהר כפיים לפיו ניהלו את חייהם...

אני יכול סתם להביא לך דוגמאות בשפע על מגוון שרים, אבל אני בטוח שאתה מכיר את כולם. דוגמה רגעית: צחי הנגבי, כיום שר המשפטים (או בטחון פנים, אני לא בטוח מה יותר גרוע) שולף אקדח ומאיים לירות במהלך פינויה החוקי של ימית. יש יגידו ששרון, ראש הממשלה הנבחר, עשה יותר מסתם לאיים בזמנו. אז על מה אתה מתרעם? באופן יחסי, פריצקי הוא הכבשה הלבנה של הממשלה. הוא לפחות לא הרג אף אחד.

-----------------

אווטאר
Assaf
משתמש רגיל
רשום מ- 18/10/2003
ציטוט אורי מרחב
12/07/2004 10:52:11 #23

מה יש לא להבין בקשר להלך הרוח שלי? הוא מאוד הגיוני. אני רוצה שההנהגה הבכירה בישראל תורכב מאנשים ברמה סבירה של מסירות לעבודתם, ואני רוצה שיהיו אנשים מוכשרים. הדבר אפשרי, כפי שהודגם במדינות אחרות. להתחיל לספור את השרים העלובים שנמצאים ברגע זה בממשלה כקו הגנה לטובתו של פריצקי - זו פעולה די מאולצת.

בכל מקרה, אם הדבר לא ברור: מבחינתי גם הנגבי, לימור לבנת, אריאל שרון, ורבים אחרים שדבק בהם יותר משמץ של רבב, אינם ראויים למושב בכנסת. המקרה של פריצקי פשוט זועק לשמיים כי מדובר בהפרת מוסר ישירה ובולטת לעין. הנגבי יכול לטעון שחלפו איזה עשור או שניים מאז שנופף באקדחים, ושרון יכול לטעון שהוא לא נמצא במעקב רציף אחרי חשבון הבנק של בנו - פריצקי פשוט נתפס באופן שלא מותיר מקום להתפלפלויות משפטיות. לכן בו ממוקדת תשומת הלב.

-----------------

- סמרסוט מוהאן

אורי מרחב
מנהל הפורום
רשום מ- 17/10/2003
12/07/2004 10:58:37 #24
ציטוט: הכותב המקורי אורי מרחב ב 2004 /07 /12

מה יש לא להבין בקשר להלך הרוח שלי? הוא מאוד הגיוני. אני רוצה שההנהגה הבכירה בישראל תורכב מאנשים ברמה סבירה של מסירות לעבודתם, ואני רוצה שיהיו אנשים מוכשרים. הדבר אפשרי, כפי שהודגם במדינות אחרות. להתחיל לספור את השרים העלובים שנמצאים ברגע זה בממשלה כקו הגנה לטובתו של פריצקי - זו פעולה די מאולצת.

בכל מקרה, אם הדבר לא ברור: מבחינתי גם הנגבי, לימור לבנת, אריאל שרון, ורבים אחרים שדבק בהם יותר משמץ של רבב, אינם ראויים למושב בכנסת. המקרה של פריצקי פשוט זועק לשמיים כי מדובר בהפרת מוסר ישירה ובולטת לעין. הנגבי יכול לטעון שחלפו איזה עשור או שניים מאז שנופף באקדחים, ושרון יכול לטעון שהוא לא נמצא במעקב רציף אחרי חשבון הבנק של בנו - פריצקי פשוט נתפס באופן שלא מותיר מקום להתפלפלויות משפטיות. לכן בו ממוקדת תשומת הלב.

מובן בהחלט. אם כך, אני רוצה להחרות ולהחזיק בעת ובעונה אחת - גם אני רוצה ממשלה נקיה.

הבעיה היא איפה משיגים אותה. כזכור, אני לא מאמין שאדם ישר יכול להבחר לממשלה במדינת ישראל (ראה ערך מצנע, או בורג, או בני בגין) ולפיכך אנחנו תקועים במצב ביש.

אולי נייבא? לא אכפת לי להציף את הממשלה בשוודים.

-----------------

אווטאר
Assaf
משתמש רגיל
רשום מ- 18/10/2003
ציטוט Chymes
12/07/2004 11:11:20 #25
ציטוט: הכותב המקורי Assaf ב 2004 /07 /12

אולי נייבא? לא אכפת לי להציף את הממשלה בשוודים.

דגש על שוודיות.

-----------------

Chymes
משתמש רגיל
רשום מ- 17/02/2004

כל הפורומים>פורום האקטואליה של Vgames > המפלגה שחרתה על דגלה את ניקיון הכפיים
תגובות : 28
עמוד :  מתוך 2
הבא
גש ל:
נכתב על-ידי: אורי מרחב
נכתב ב: 08/07/2004 13:28:05