Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > פורום האקטואליה של Vgames > שאלה מעניינת על יהדות
תגובות : 22
עמוד :  1 מתוך 1
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 22/07/2004 04:31:50
תגובה אחרונה: 02/09/2004 14:23:42

נושא מחבר ההודעה
ציטוט Midfit
22/07/2004 04:31:50 #1

הנה שאלה ש- Ziggy Stardust שאל אותי - והיא נראתה לי מעניינת:

אם לפני שנולדתם היו מציבים בפניכם את האפשרות להיות יהודי או בן דת אחרת - לא חשוב איזו. נניח והייתם יודעים את היתרונות והחסרונות של להיות יהודי - האם הייתם בוחרים להיות חברים בדת משה ביוזמתכם?

-----------------

אווטאר
Midfit
משתמש רגיל
רשום מ- 14/11/2003
ציטוט העילג ממונסטה כריסטו
22/07/2004 17:32:17 #2
איזו מן שאלה זאת? אתה שואל באיזו צורה היינו מעדיפים שישטפו לנו את המוח, מה היה עושה אותנו הכי מאושרים? באמת שאני לא מבין את השאלה. אתה רואה, איפשהו בחינוך שלי דחפו לי לראש את הרעיון שאנשים אמורים להאמין בדת בגלל שהם חושבים שהיא נכונה, אז התשובה לשאלה שלך היא מן הסתם "בדת הנכונה."

-----------------

"הסרט בעל מסרים חברתיים שהיו קיימים בשנות ה70, ועדיין קיימים היום." לורדי מפרט את המסרים שבסרט "התפוז המכני" אחד לאחד.

קוקילידה דיגיטלית

"אל תגיב אפילו. עוף מהת'רד. אני פשוט מרגיש שהוא מת להגיד עכשיו משהוא שנון ולהראות כמו סופר חכם, למרות שהוא סופר חננה פחדן." וארליקס איטריום, טלפת.

יש כאלו שנולדים עם כפית כסף בפה, ויש כאלו שנולדים איתה בתחת.

אווטאר
העילג ממונסטה כריסטו
משתמש רגיל
רשום מ- 23/11/2003
ציטוט אורי מרחב
22/07/2004 19:00:39 #3

האמת היא שזו באמת שאלה שאי אפשר לענות עליה.

נראה לי שאני מעדיף את כל המתוסבכות הפסיכולוגית של הדתות היהודיות-נוצריות (כל דבר הוא חטא בעצם) על האיזי והעמימות של התיאולוגיה של המזרח הרחוק.

אבל דעתי משוחדת עקב העובדה שגדלתי בתוך החצי הזה של העולם כל חיי... אלטרנטיבה הודית שלי כנראה הייתה מעדיפה להיוולד בודהיסטית.

-----------------

"היכולת לצטט היא תחליף שימושי לשנינות"

- סמרסוט מוהאן

אורי מרחב
מנהל הפורום
רשום מ- 17/10/2003
ציטוט תרשיש
29/07/2004 00:50:56 #4

בס"ד

אם היו שואלים אותי לפני שנולדתי, הייתי בטוח יותר מעכשיו אפילו. הנצרות- שחורטת על דגלה הומנטריות ושלום, הפניית הלחי השנייה, יוצאת למסעי צלב כדי לכפות את דעותייה על אחרים, ממש, דרכי ישו. אני בטוח שרוב הנוצרים עוד לא קראו את הברית החדשה, ומי שקרא, יבין שזה פחות הגיוני מספרי המדע בדיוני של רוברט ג'ורדן. ישו ושליחיו הופכים את אלוהים לחבר חזק, לעל אדם, כמו שניטשה טוען, במקום להיות אלוהים, המהות שמעל לשכל, הם הופכים אותו לאדם- רק עם כוחות קצת חזקים יותר וככה מצמצמים אותו לאפס. אלוהים נגלה בתוך ישו, והופך לדמות בשרית. אלוהים הופך את מהותו לשלוש, השילוש המקודש, כאילו אלוהים יכול להתחלק, ולשנות את מהותו.

מה לעשות, היהדות היא הדת האמיתית. חבל, אבל ככה אלוהים החליט. למה? תשאלו אותו. הרי אלוהים קיים, זה ברור, מי שלא מאמין בזה, אין לו מה לחיות עולם. אתאיזם זה טיפשות, לא דבר מגניב. ליהדות היסטוריה ארוכה, והדעות מסכימות בבחירתו של עם ישראל, עד שחטא. גם הנצרות מאמינה בתנ"ך, שכתוב במפורש על ברית עולם בין ישראל לה'. וככה, פתאום הוא עובר עם ועובר על בריתו. הוכחות מדעיות לרוב ניסו לשלול את בריאתו של אלוהים ע"י הוכחות טיפשיות של המפץ הגדול. אך כולם נתקעו באמצע, והבינו שמול דקארט אין מה לעמווד. היהדות לנצח, והיא האמת. וכל מי שיבחר בדת אחרת, הסיבה היחידה תיהיה שפשוט יותר קל. יותק קל להיות נוצרים. בטח. אתה טובל, ואתה נוצרי ומבקר יום בכנסייה ונעשית נוצרי. מדהים. פשוט. היהדות מפחידה בגלל קושייה, אך בשביל האמת צריך לשלם, ומי שלא מאמין הוא חלש אופי שמשקר לעצמו כדי שיהיה לו יותר קל בחיים ולא מוכן להתמודד עם האמת, ומעדיף לשקר לעצמו.

-----------------

אלברט אינשטיין:

"אם תתאמת תורת היחסות שלי, תכריז עליי גרמניה שגרמני אנוכי, ואילו צרפת תטען שאני  אזרח העולם. אך אם יוכר שתורת היחסית שלי בשקר יסודה, תטען  צרפת  שאני גרמני, ואילו גרמניה תטען שאני  יהודי"

אווטאר
תרשיש
משתמש רגיל
רשום מ- 04/12/2003
ציטוט Moridin
29/07/2004 01:09:58 #5

זה פשוט מזמין ויכוח של עשרה עמודים. מעוניין?    

-----------------

Moridin
משתמש רגיל
רשום מ- 29/09/2003
ציטוט צביצב
29/07/2004 03:30:41 #6
ציטוט: הכותב המקורי אדולף היטלר ב 2004 /07 /29

הייתי רוצה להיות יהודי.

ככה היה לי המון כסף והייתי שולט בעולם.

lmfao

אגב, בגלל שאני לא מאמין בדת וכל זה, הייתי הולך על להיות נוצרי, למרות שאולי אין לזה שום הגיון etc.

-----------------

אווטאר
צביצב
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט תרשיש
29/07/2004 13:38:52 #7
ציטוט: הכותב המקורי Moridin ב 2004 /07 /29

זה פשוט מזמין ויכוח של עשרה עמודים. מעוניין?    

כן.

-----------------

אלברט אינשטיין:

"אם תתאמת תורת היחסות שלי, תכריז עליי גרמניה שגרמני אנוכי, ואילו צרפת תטען שאני  אזרח העולם. אך אם יוכר שתורת היחסית שלי בשקר יסודה, תטען  צרפת  שאני גרמני, ואילו גרמניה תטען שאני  יהודי"

אווטאר
תרשיש
משתמש רגיל
רשום מ- 04/12/2003
29/07/2004 14:02:18 #8
ציטוט: הכותב המקורי תרשיש ב 2004 /07 /29
היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה
סבבה. הוכחות?

-----------------

"הסרט בעל מסרים חברתיים שהיו קיימים בשנות ה70, ועדיין קיימים היום." לורדי מפרט את המסרים שבסרט "התפוז המכני" אחד לאחד.

קוקילידה דיגיטלית

"אל תגיב אפילו. עוף מהת'רד. אני פשוט מרגיש שהוא מת להגיד עכשיו משהוא שנון ולהראות כמו סופר חכם, למרות שהוא סופר חננה פחדן." וארליקס איטריום, טלפת.

אווטאר
העילג ממונסטה כריסטו
משתמש רגיל
רשום מ- 23/11/2003
ציטוט yuvall
29/07/2004 15:02:49 #9

נוסח השאלה שהובאה- יש בה את צמד המילים-"לפני שנולדת" - אני חושב שהכוונה של מילים אלו היא- ברגע שאין לאדם אף העדפה לאף צד, לאף דת. ברגע כזה, כמובן שאותו אדם, כל אדם שהיה נשאל כזאת שאלה- היה בוחר בדת שהכי נוחה לו, הכי מתאימה לו- מכאן שבטוח לא היה בוחר ביהדות - שהרי היא דת קשה ביותר, וכל אדם שכן היה בוחר ביהדות- הרי שמובן שאין לו מושג קלוש במה דת זו כרוכה.

אבל כמובן לאף אדם אין בחירה כזו, וגם לא תיהיה. לי אין ספק שהיהדות היא הדת הנכונה, אבל אני פשוט עצלן אני יודע שכל מה שהיהדות מכתיבה לכל יהודי זוהי אמת גמורה כל מה שאדם מתבקש לעשות כיהודי- הכל לטובתו אבל אני פשוט עצלן! אני מתעצל להניח תפילין כל בוקר, אני מתעצל ללכת לתפילות- לבית כנסת כי אני פשוט עצלן.

את האמת, טוב שנוצר הפורום הזה, נראה לי שמעכשיו, לאחר שפתחתי קצת את דעתי בפני אחרים- אני הולך קצת להשתנות.

-----------------

yuvall
משתמש רגיל
רשום מ- 09/07/2004
ציטוט edd!e
29/07/2004 15:08:08 #10
ציטוט: הכותב המקורי תרשיש ב 2004 /07 /29

לפי מה בדיוק אתה קובע בכזאת נחרצות שאלוהים (כפי שהוא מובא ביהדות. כל יכול, בורא העולם etc) קיים?

-----------------

It is forbidden to kill; therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.

אווטאר
edd!e
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
בקרו בעמוד הבית של vaxsgbstpac-hibgdk ציטוט vaxsgbstpac-hibgdk
29/07/2004 15:34:40 #11

לפני שנולדתי בחרתי להיות יהודי כי לרשום בס"ד בתחילת כל עמוד ואת השם המלא שלי משני צידי הדף, זה מגניב.

-----------------

תנו לציטטות לחיות!

אלעד אלון גרם לי להתפשט 3 פעמים בלילה אחד ואני לא מתחרט על כך.

אווטאר
vaxsgbstpac-hibgdk
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט אורי מרחב
30/07/2004 12:55:31 #12

תרשיש, לא הבאת שום נימוק.

"היהדות היא האמת וזה פשוט ככה" זה לא קייס חזק במיוחד.

תעשה לרגע ניסוי מחשבתי: למה אתה מאמין שדווקא היהדות היא הדת הנכונה? הרי מאתיים מיליון איש שנולדו לבתים נוצריים, מאמינים באותה מידה של אדיקות שהנצרות היא-היא האמת האמיתית. מיליארד איש שנולדו לתוך הבודהיזם, בטוחים - כל אחד ואחד מהם - שדווקא הוא יודע מיהו האל האמיתי. עשרות מיליוני יפנים בטוחים שתערובת האלילים שלהם היא האמת התיאולוגית. מאות מיליוני מוסלמים, פגאנים, סיקים, ועובדי כוכבים בשבטים מרוחקים גם כן בטוחים במידה זהה של שכנוע שהאל/הפסל/הכוכב שלהם הוא הכוח העל-טבעי ששולט בעולמנו.

אתה נולדת לבית יהודי, ואתה מאמין ביהדות. אתה לא מאמין ברצינות שזו מקריות, נכון? אנשים מגבשים את השקפותיהם כתוצאה של סביבתם. עצם העובדה שבכל רחבי העולם יש אנשים שהם בדיוק כמוך, וכל אחד ואחד מהם משוכנע במידה זהה שדווקא הוא צודק - אמורה לערער קצת את ביטחונך העצמי. אולי אתה מאמין שהיהדות היא הדת הנכונה, פשוט כי זה מה שאמרו לך להאמין - ולא כי חקרת והשוות ובדקת בין כל אלפי הדתות שקיימות?

-----------------

"היכולת לצטט היא תחליף שימושי לשנינות"

- סמרסוט מוהאן

אורי מרחב
מנהל הפורום
רשום מ- 17/10/2003
ציטוט good old scooter
08/08/2004 05:12:00 #13

הייתי אומר למי שזה לא יהיה שנותן לי לבחור, מי אתה? ואז הוא היה אומר לי אלוהים ואז הייתי שואל אותו איזה דת היא האמיתית ואז אחרי שהוא היה עונה לי הייתי מביא לו כזאת כאפה שהייתי הורג ת'בן זונה הזה על כל מה שאנשים עברו בגללו!
הייתי רוצה להיוולד לבית......לא, הייתי רוצה להיוולד לעולם נטול דתות שכל אדם שווה וכל אדם מכובד ומכבד והאי הסכמות היחידות שהיו הן בין אדם לאדם ולא בשביל אמונה מטומטמת.

כוס אמא של אלוהים אם הוא קיים למרות שאני בטוח שהוא לא קיים.

ואם ובמקרה אני טועה ויש אלוהים ויש שטן אז אני אלחץ לשטן ת'יד על זה שהוא עושה עבודה פי 90000000000000000000 יותר טובה מאלוהים.

פאקינג בולשיט בחיי. איך אדם שפוי מאמין שמשהו שולט עליו זה פשוט לא מובן לי, זה סוג של זלזול עצמי. כאילו מה אתה כל כך לא מוכן לקחת אחריות על המעשים שלך, אם זה לטובה ואם זה לרעה? אם כן אז אתה אפס גמור

-----------------

אווטאר
good old scooter
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
08/08/2004 16:11:27 #14
ציטוט: הכותב המקורי good old scooter ב 2004 /08 /08

הייתי אומר למי שזה לא יהיה שנותן לי לבחור, מי אתה? ואז הוא היה אומר לי אלוהים ואז הייתי שואל אותו איזה דת היא האמיתית ואז אחרי שהוא היה עונה לי הייתי מביא לו כזאת כאפה שהייתי הורג ת'בן זונה הזה על כל מה שאנשים עברו בגללו!
הייתי רוצה להיוולד לבית......לא, הייתי רוצה להיוולד לעולם נטול דתות שכל אדם שווה וכל אדם מכובד ומכבד והאי הסכמות היחידות שהיו הן בין אדם לאדם ולא בשביל אמונה מטומטמת.

כוס אמא של אלוהים אם הוא קיים למרות שאני בטוח שהוא לא קיים.

ואם ובמקרה אני טועה ויש אלוהים ויש שטן אז אני אלחץ לשטן ת'יד על זה שהוא עושה עבודה פי 90000000000000000000 יותר טובה מאלוהים.

פאקינג בולשיט בחיי. איך אדם שפוי מאמין שמשהו שולט עליו זה פשוט לא מובן לי, זה סוג של זלזול עצמי. כאילו מה אתה כל כך לא מוכן לקחת אחריות על המעשים שלך, אם זה לטובה ואם זה לרעה? אם כן אז אתה אפס גמור

כה אמר זרתוסטרא.

-----------------

קוקילידה דיגיטלית

אווטאר
העילג ממונסטה כריסטו
משתמש רגיל
רשום מ- 23/11/2003
בקרו בעמוד הבית של MiniMizer ציטוט MiniMizer
08/08/2004 23:04:12 #15
מתגעגע.

-----------------

"גם את גולדשטיין רצחו." - קייזר סוזה.
"מי שלא יכול לרוץ, שיבוא אחרינו בריצה" - מ"כית 1, מחלקה 1, פלוגה ח', בט"ר זיקים, 04/04.
"אם הידיים של המ"מ שלי יהיו שחורות, היום שלכם יהיה שחור" - סמ"חית מת"מ 009, בה"ד 7 - מסדר נשק, 05/04.

אווטאר
MiniMizer
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט good old scooter
09/08/2004 05:07:31 #16
ציטוט: הכותב המקורי העילג ממונסטה כריסטו ב 2004 /08 /08
כה אמר זרתוסטרא.
מי זה גזוזטרא?

-----------------

אווטאר
good old scooter
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט sany black
27/08/2004 21:06:59 #17
ציטוט: הכותב המקורי good old scooter ב 2004 /08 /09
מי זה גזוזטרא?
זה אחד שיושב על הבלקון של הגזוזטרא שעל המרפסת.

-----------------

sany black
משתמש רגיל
רשום מ- 21/01/2004
ציטוט Metal-HaMMeR
27/08/2004 22:08:19 #18

הייתי יוצר דת חדשה שסוגדת לוודקה

-----------------

אווטאר
Metal-HaMMeR
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט sany black
27/08/2004 22:26:51 #19
ציטוט: הכותב המקורי Metal-HaMMeR ב 2004 /08 /27

הייתי יוצר דת חדשה שסוגדת לוודקה

תיסע בלילה בין כיכרות תל אביב ותאסוף את כל הפאנקיסטים הרוסים.

-----------------

sany black
משתמש רגיל
רשום מ- 21/01/2004
ציטוט marxus
30/08/2004 18:18:08 #20

דת העבודה של א.ד.גורדון!.

-----------------

marxus
משתמש רגיל
רשום מ- 30/08/2004
ציטוט The Avatar
01/09/2004 23:57:42 #21

רוברט ג'ורדן כותב ספרי פנטזיה, לא מד"ב. ולא הבנתי מה לא הגיוני בהם. הם אולי לא מציאותיים, אבל זה לא קשור להגיון.

-----------------

אווטאר
The Avatar
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט sany black
02/09/2004 14:23:42 #22
ציטוט: הכותב המקורי The Avatar ב 2004 /09 /01

רוברט ג'ורדן כותב ספרי פנטזיה,

וגם לא טובים כל כך.

חוצמזה שאיזה דתי אחד אמר לי שלפי החומרות אסורה קריאת פנטזיה.

-----------------

sany black
משתמש רגיל
רשום מ- 21/01/2004

כל הפורומים>פורום האקטואליה של Vgames > שאלה מעניינת על יהדות
תגובות : 22
עמוד :  1 מתוך 1
גש ל:
נכתב על-ידי: Midfit
נכתב ב: 22/07/2004 04:31:50
תגובה אחרונה: 02/09/2004 14:23:42

Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות