הנה שאלה ש- Ziggy Stardust שאל אותי - והיא נראתה לי מעניינת:
אם לפני שנולדתם היו מציבים בפניכם את האפשרות להיות יהודי או בן דת אחרת - לא חשוב איזו. נניח והייתם יודעים את היתרונות והחסרונות של להיות יהודי - האם הייתם בוחרים להיות חברים בדת משה ביוזמתכם?
איזו מן שאלה זאת? אתה שואל באיזו צורה היינו מעדיפים שישטפו לנו את המוח, מה היה עושה אותנו הכי מאושרים? באמת שאני לא מבין את השאלה. אתה רואה, איפשהו בחינוך שלי דחפו לי לראש את הרעיון שאנשים אמורים להאמין בדת בגלל שהם חושבים שהיא נכונה, אז התשובה לשאלה שלך היא מן הסתם "בדת הנכונה."
-----------------
"הסרט בעל מסרים חברתיים שהיו קיימים בשנות ה70, ועדיין קיימים היום." לורדי מפרט את המסרים שבסרט "התפוז המכני" אחד לאחד.
קוקילידה דיגיטלית
"אל תגיב אפילו. עוף מהת'רד. אני פשוט מרגיש שהוא מת להגיד עכשיו משהוא שנון ולהראות כמו סופר חכם, למרות שהוא סופר חננה פחדן." וארליקס איטריום, טלפת.
יש כאלו שנולדים עם כפית כסף בפה, ויש כאלו שנולדים איתה בתחת.
אם היו שואלים אותי לפני שנולדתי, הייתי בטוח יותר מעכשיו אפילו. הנצרות- שחורטת על דגלה הומנטריות ושלום, הפניית הלחי השנייה, יוצאת למסעי צלב כדי לכפות את דעותייה על אחרים, ממש, דרכי ישו. אני בטוח שרוב הנוצרים עוד לא קראו את הברית החדשה, ומי שקרא, יבין שזה פחות הגיוני מספרי המדע בדיוני של רוברט ג'ורדן. ישו ושליחיו הופכים את אלוהים לחבר חזק, לעל אדם, כמו שניטשה טוען, במקום להיות אלוהים, המהות שמעל לשכל, הם הופכים אותו לאדם- רק עם כוחות קצת חזקים יותר וככה מצמצמים אותו לאפס. אלוהים נגלה בתוך ישו, והופך לדמות בשרית. אלוהים הופך את מהותו לשלוש, השילוש המקודש, כאילו אלוהים יכול להתחלק, ולשנות את מהותו.
מה לעשות, היהדות היא הדת האמיתית. חבל, אבל ככה אלוהים החליט. למה? תשאלו אותו. הרי אלוהים קיים, זה ברור, מי שלא מאמין בזה, אין לו מה לחיות עולם. אתאיזם זה טיפשות, לא דבר מגניב. ליהדות היסטוריה ארוכה, והדעות מסכימות בבחירתו של עם ישראל, עד שחטא. גם הנצרות מאמינה בתנ"ך, שכתוב במפורש על ברית עולם בין ישראל לה'. וככה, פתאום הוא עובר עם ועובר על בריתו. הוכחות מדעיות לרוב ניסו לשלול את בריאתו של אלוהים ע"י הוכחות טיפשיות של המפץ הגדול. אך כולם נתקעו באמצע, והבינו שמול דקארט אין מה לעמווד. היהדות לנצח, והיא האמת. וכל מי שיבחר בדת אחרת, הסיבה היחידה תיהיה שפשוט יותר קל. יותק קל להיות נוצרים. בטח. אתה טובל, ואתה נוצרי ומבקר יום בכנסייה ונעשית נוצרי. מדהים. פשוט. היהדות מפחידה בגלל קושייה, אך בשביל האמת צריך לשלם, ומי שלא מאמין הוא חלש אופי שמשקר לעצמו כדי שיהיה לו יותר קל בחיים ולא מוכן להתמודד עם האמת, ומעדיף לשקר לעצמו.
ציטוט: הכותב המקורי תרשיש ב 2004 /07 /29היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה היהדות היא הדת הנכונה
סבבה. הוכחות?
-----------------
"הסרט בעל מסרים חברתיים שהיו קיימים בשנות ה70, ועדיין קיימים היום." לורדי מפרט את המסרים שבסרט "התפוז המכני" אחד לאחד.
קוקילידה דיגיטלית
"אל תגיב אפילו. עוף מהת'רד. אני פשוט מרגיש שהוא מת להגיד עכשיו משהוא שנון ולהראות כמו סופר חכם, למרות שהוא סופר חננה פחדן." וארליקס איטריום, טלפת.
נוסח השאלה שהובאה- יש בה את צמד המילים-"לפני שנולדת" - אני חושב שהכוונה של מילים אלו היא- ברגע שאין לאדם אף העדפה לאף צד, לאף דת. ברגע כזה, כמובן שאותו אדם, כל אדם שהיה נשאל כזאת שאלה- היה בוחר בדת שהכי נוחה לו, הכי מתאימה לו- מכאן שבטוח לא היה בוחר ביהדות - שהרי היא דת קשה ביותר, וכל אדם שכן היה בוחר ביהדות- הרי שמובן שאין לו מושג קלוש במה דת זו כרוכה.
אבל כמובן לאף אדם אין בחירה כזו, וגם לא תיהיה. לי אין ספק שהיהדות היא הדת הנכונה, אבל אני פשוט עצלן אני יודע שכל מה שהיהדות מכתיבה לכל יהודי זוהי אמת גמורה כל מה שאדם מתבקש לעשות כיהודי- הכל לטובתו אבל אני פשוט עצלן! אני מתעצל להניח תפילין כל בוקר, אני מתעצל ללכת לתפילות- לבית כנסת כי אני פשוט עצלן.
את האמת, טוב שנוצר הפורום הזה, נראה לי שמעכשיו, לאחר שפתחתי קצת את דעתי בפני אחרים- אני הולך קצת להשתנות.
"היהדות היא האמת וזה פשוט ככה" זה לא קייס חזק במיוחד.
תעשה לרגע ניסוי מחשבתי: למה אתה מאמין שדווקא היהדות היא הדת הנכונה? הרי מאתיים מיליון איש שנולדו לבתים נוצריים, מאמינים באותה מידה של אדיקות שהנצרות היא-היא האמת האמיתית. מיליארד איש שנולדו לתוך הבודהיזם, בטוחים - כל אחד ואחד מהם - שדווקא הוא יודע מיהו האל האמיתי. עשרות מיליוני יפנים בטוחים שתערובת האלילים שלהם היא האמת התיאולוגית. מאות מיליוני מוסלמים, פגאנים, סיקים, ועובדי כוכבים בשבטים מרוחקים גם כן בטוחים במידה זהה של שכנוע שהאל/הפסל/הכוכב שלהם הוא הכוח העל-טבעי ששולט בעולמנו.
אתה נולדת לבית יהודי, ואתה מאמין ביהדות. אתה לא מאמין ברצינות שזו מקריות, נכון? אנשים מגבשים את השקפותיהם כתוצאה של סביבתם. עצם העובדה שבכל רחבי העולם יש אנשים שהם בדיוק כמוך, וכל אחד ואחד מהם משוכנע במידה זהה שדווקא הוא צודק - אמורה לערער קצת את ביטחונך העצמי. אולי אתה מאמין שהיהדות היא הדת הנכונה, פשוט כי זה מה שאמרו לך להאמין - ולא כי חקרת והשוות ובדקת בין כל אלפי הדתות שקיימות?
הייתי אומר למי שזה לא יהיה שנותן לי לבחור, מי אתה? ואז הוא היה אומר לי אלוהים ואז הייתי שואל אותו איזה דת היא האמיתית ואז אחרי שהוא היה עונה לי הייתי מביא לו כזאת כאפה שהייתי הורג ת'בן זונה הזה על כל מה שאנשים עברו בגללו! הייתי רוצה להיוולד לבית......לא, הייתי רוצה להיוולד לעולם נטול דתות שכל אדם שווה וכל אדם מכובד ומכבד והאי הסכמות היחידות שהיו הן בין אדם לאדם ולא בשביל אמונה מטומטמת.
כוס אמא של אלוהים אם הוא קיים למרות שאני בטוח שהוא לא קיים.
ואם ובמקרה אני טועה ויש אלוהים ויש שטן אז אני אלחץ לשטן ת'יד על זה שהוא עושה עבודה פי 90000000000000000000 יותר טובה מאלוהים.
פאקינג בולשיט בחיי. איך אדם שפוי מאמין שמשהו שולט עליו זה פשוט לא מובן לי, זה סוג של זלזול עצמי. כאילו מה אתה כל כך לא מוכן לקחת אחריות על המעשים שלך, אם זה לטובה ואם זה לרעה? אם כן אז אתה אפס גמור
ציטוט: הכותב המקורי good old scooter ב 2004 /08 /08
הייתי אומר למי שזה לא יהיה שנותן לי לבחור, מי אתה? ואז הוא היה אומר לי אלוהים ואז הייתי שואל אותו איזה דת היא האמיתית ואז אחרי שהוא היה עונה לי הייתי מביא לו כזאת כאפה שהייתי הורג ת'בן זונה הזה על כל מה שאנשים עברו בגללו! הייתי רוצה להיוולד לבית......לא, הייתי רוצה להיוולד לעולם נטול דתות שכל אדם שווה וכל אדם מכובד ומכבד והאי הסכמות היחידות שהיו הן בין אדם לאדם ולא בשביל אמונה מטומטמת.
כוס אמא של אלוהים אם הוא קיים למרות שאני בטוח שהוא לא קיים.
ואם ובמקרה אני טועה ויש אלוהים ויש שטן אז אני אלחץ לשטן ת'יד על זה שהוא עושה עבודה פי 90000000000000000000 יותר טובה מאלוהים.
פאקינג בולשיט בחיי. איך אדם שפוי מאמין שמשהו שולט עליו זה פשוט לא מובן לי, זה סוג של זלזול עצמי. כאילו מה אתה כל כך לא מוכן לקחת אחריות על המעשים שלך, אם זה לטובה ואם זה לרעה? אם כן אז אתה אפס גמור
כה אמר זרתוסטרא.
-----------------
קוקילידה דיגיטלית