כן.... אני גם ממש אוהב "אאוט סיידר"......... זה ליגה.
ובריזר זה קקה. זה משקה של כוסיות. מה אתם שותים את זה? מילא אם זה היה טעים...... אבל זה פשוט זבל. עדיף סירופ צבאי עם וודקה של 20 שקל.
ועמית, אני אישית שותה בירה מהר........ אם שותים אותה לאט זה פשוט בגלל שרוצים שהיא תחזיק זמן.
ועכשיו לנושא:
אף פעם לא ממש השתכרתי......... הפעם שהייתי הכי קרוב הייתה ב "Pulse Bar" בת"א (סתם מקום מסריח)........... שתיתי לגונה כחולה, ייגר ואבסנט תוך 10 דקות........ אבל הייתי לגמרי מפוכח.......... רק לא שלטתי על הגוף שלי כמו שצריך.
הפעם הראשונה ששתיתי בירה הייתה לפני איזה 3 שנים וזו הייתה בירה שחורה.
ראיתי כל כך הרבה בטלוויזיה אנשים שנהנים לשתות את זה אז ביקשתי מאימא שלי לקנות לי בקבוק. ברגע שהבירה נגעה לי בפה אני מיד ירקתי את זה.
בירה רגילה אני חושב שקרה אותו דבר.
אני לא יכול לשתות משקה שהוא כל כך מר ומגעיל ובדיוק מה שעמית אמר=למה צריכים לסבול משקה כדי להתרגל אליו?
אבל יכול להיות שבעתיד אני אוכל לשתות משקאות חריפים ביותר קלות כי למשל, כשהייתי קטן ואני מדבר על משהו כמו עד גיל 9-10. לא סבלתי קולה ומשקאות מוגזים אחרים בגלל הגז.
תמיד העדפתי לשתות קולה קרה בלי גז. אני אפילו לא הבנתי איך אשפר להתמכר בזה. בכיתה ז', ניסיתי שוב לשתות קולה ואני פשוט התמכרתי לזה בטירוף. אבל להורים שלי נמאס לראות אותי שותה את זה כל הזמן ועוד בכמויות אז פשוט אנחנו לא קונים את זה יותר. לצערי, עכשיו אני בדיאטה ואסור לי לשתות קולה (דיאט אני שותה רק בבילויים). היום, בשבילי קוקה קולה וכל משקה מוגז אחר זה משקאות פשוט עם טעם גן עדן. איך אפשר לא לאהוב קולה? זה טעם מטריף! אבל המשקה הכי טעים בעולם זה מיץ ענבים. אין על מיץ ענבים.
חלקכם יכול עכשיו לומר שלמרות שאני בדיאטה אני יכול לשתות דיאט קולה\ספרייט\פנטה, אבל אני מתמכר מהר מאוד לכל משקה מתוק וזו החולשה שלי. בגלל זה אני שותה מים מסריחים מהבריתה.
ציטוט: הכותב המקורי jedi ב 2004 /07 /17חלקכם יכול עכשיו לומר שלמרות שאני בדיאטה אני יכול לשתות דיאט קולה\ספרייט\פנטה, אבל אני מתמכר מהר מאוד לכל משקה מתוק וזו החולשה שלי. בגלל זה אני שותה מים מסריחים מהבריתה.
ציטוט: הכותב המקורי good old scooter ב 2004 /07 /17
ציטוט: הכותב המקורי jedi ב 2004 /07 /17חלקכם יכול עכשיו לומר שלמרות שאני בדיאטה אני יכול לשתות דיאט קולה\ספרייט\פנטה, אבל אני מתמכר מהר מאוד לכל משקה מתוק וזו החולשה שלי. בגלל זה אני שותה מים מסריחים מהבריתה.
בראסמי אני לא מבין מה אנשים פה מתלהבים שהם כבר בגיל 12 שתו... אני חושב שזה דפוק טילים
כאילו מה הקטע אז אתם גברים? כאילו פעם ב זה סבבה אבל כשאתם נתחילים להתלהב ולתפוס תחת כי אתם שותים... ראסמי זה דפוק
גם אני לא מבין את זה. מה הקטע בלשתות חצי בקבוק וודקה (שעלה 30 ש"ח) ולהשתכר לגמרי... לא צריך להיות גבר או חכם גדול בשביל לעשות את זה. רק אנשים באמת מסכנים משתכרים לגמרי לעיתים קרובות. בעיקר בשביל לברוח מהמציאות (כי שלהם... חרא).
ג'די, בירה שחורה זה אחד המשקאות הכי מתוקים שיש. אי אפשר בכלל להשוות בין זה לבין בירה לבנה (מה גם שלבירה לבנה יש איזה 400 סוגים).
בראסמי אני לא מבין מה אנשים פה מתלהבים שהם כבר בגיל 12 שתו... אני חושב שזה דפוק טילים
כאילו מה הקטע אז אתם גברים? כאילו פעם ב זה סבבה אבל כשאתם נתחילים להתלהב ולתפוס תחת כי אתם שותים... ראסמי זה דפוק
גם אני לא מבין את זה. מה הקטע בלשתות חצי בקבוק וודקה (שעלה 30 ש"ח) ולהשתכר לגמרי... לא צריך להיות גבר או חכם גדול בשביל לעשות את זה. רק אנשים באמת מסכנים משתכרים לגמרי לעיתים קרובות. בעיקר בשביל לברוח מהמציאות (כי שלהם... חרא).
ג'די, בירה שחורה זה אחד המשקאות הכי מתוקים שיש. אי אפשר בכלל להשוות בין זה לבין בירה לבנה (מה גם שלבירה לבנה יש איזה 400 סוגים).
לא נכון , שאני מתשכר לפחות אני משתכר כי אני נהנה מזה. אני אוהב אלכוהול זה טעים לי
ציטוט: הכותב המקורי Skully ב 2004 /07 /13באמת, איך אנשים אוהבים בירה? זה אשכרה כמו שתן. מריח כמו שתן,בצבע של שתן, ומר רצח..מה כיף בלשלם כסף על משקה שצריך להתרגל אליו כדיי לאהוב אותו באמת?. לא מובן לי ההגיון בזה..מה גם יש לזה ריח נוראי, גם מהמשקה וגם מהפה.. טעם לוואי דוחה..אני באמת לא מבין מה אנשים כל כך מתים על זה. משקה מר, מסריח שלרב האנשים לוקח איזה חצי שעה או יותר כדיי לגמור כוס. ממש מאמץ...אבל נו, יש אנשים שמתים על זה, זה נשגב מבינתי.
ציטוט: הכותב המקורי Skully ב 2004 /07 /13באמת, איך אנשים אוהבים בירה? זה אשכרה כמו שתן. מריח כמו שתן,בצבע של שתן, ומר רצח..מה כיף בלשלם כסף על משקה שצריך להתרגל אליו כדיי לאהוב אותו באמת?. לא מובן לי ההגיון בזה..מה גם יש לזה ריח נוראי, גם מהמשקה וגם מהפה.. טעם לוואי דוחה..אני באמת לא מבין מה אנשים כל כך מתים על זה. משקה מר, מסריח שלרב האנשים לוקח איזה חצי שעה או יותר כדיי לגמור כוס. ממש מאמץ...אבל נו, יש אנשים שמתים על זה, זה נשגב מבינתי.
אותו דבר אפשר להגיד על סיגריות.
נכון. ואני באמת חושב את אותו הדבר על סיגריות.
-----------------
Burn down Jerusalem light up and carpe diem hurry now we can't let them win Burn down Jerusalem The home of evil men It must burn and be cleansed from all sin
יש המון סוגים של בירות, אנסה לענות לך על ההודעה בהתחשב בכך שאתה כנראה מכיר רק בירות מהזרם המרכזי שנמכר בארץ.
קודם כל, הייתי רוצה להתייחס לעניין הריח. רוב הבירות אינן מסריחות באופן טורדני, למרות ששתיה מוגזמת יכולה לגרום לבנאדם להריח לא טוב. על פי התרשמותי, אנשים שלא שותים בירה באופן קבוע, גם כן לא נהנים מריח הבירה, אבל אני חושב שרוב האנשים לא יטענו שריח הבירה מסריח במיוחד, וכמובן שלא ברמה של שתן. ריח הבירה הוא דבר שחובבי בירה אוהבים בד"כ, מוסיף לחוויה של השתיה.
עוד בעניין הריח, לאנשים שאוהבים דבר מסוים, לא ממש משנה איך הוא מריח - קריצה לכל בני ה18 ומעלה שבינכם.
בעניין הצבע- אפילו בין הבירות ה"מרכזיות" שנמכרות בארץ ניתן להבחין בהבדלים משמעותיים מבחינת הצבע. אני חושב שלרוב האנשים אין בעיה עם צבע הבירה, ובמקרים רבים הצבע יכול להיות מאוד יפה, לאור נרות או תאורה אחרת שתמצא בפאב הקרוב לביתך. ההשוואה לשתן- קצת ילדותית במקרה הזה, חביבי.
בעניין ההתרגלות - כמעט כל משקה שאינו מכיל כמות משמעותית של סוכר דורש התרגלות מסוימת, וקשה לאהוב אותו מטעימה ראשונה. אם למשל תתן למישהו שלא שתה בירה מעולם לטעום בירה מתקתקה מן הרגיל, סביר שהוא יהנה ממנה כבר בפעמים הראשונות שהוא ישתה אותה. אותו הדבר לגבי מיצים טבעיים, תוסיף סוכר - ותקנה את טעמם של רוב האנשים שלא סופרים קלוריות.
בשאלת הטעם, ובכן כאן, זה כבר עניין אינדבידואלי. בשנים האחרונות הולך ונעשה יותר ברור שנטיה לחבב משקאות אלכוהולים, כמו בירה, קשורה לגנים שלנו. הנה קטע קטן מהאתר של בית הספר לבריאות הציבור של מכללת Harvard בארה"ב:
Genes Play a Role
Twin, family, and adoption studies have firmly established that genetics plays an important role in determining an individual's preferences for alcohol and his or her likelihood for developing alcoholism.
תהיה בטוח שעל כל ישראלי שלא אוהב בירה, יש 10 גרמנים ובריטים שחושבים שזה המשקה הטעים בהסטוריה (ואגב, גם העתיק בהסטוריה).
Genes Play a Role
Twin, family, and adoption studies have firmly established that genetics plays an important role in determining an individual's preferences for alcohol and his or her likelihood for developing alcoholism.
תהיה בטוח שעל כל ישראלי שלא אוהב בירה, יש 10 גרמנים ובריטים שחושבים שזה המשקה הטעים בהסטוריה (ואגב, גם העתיק בהסטוריה).
אגב, החסרונות שבשתיית בירה בכמויות רציניות גוברים על היתרונות, אין ספק. המשקה הזה משמין בצורה בלתי רגילה, ואלכוהול הוא רעל שגורם למותם של מליוני אנשים כל שנה.
יש המון סוגים של בירות, אנסה לענות לך על ההודעה בהתחשב בכך שאתה כנראה מכיר רק בירות מהזרם המרכזי שנמכר בארץ.
קודם כל, הייתי רוצה להתייחס לעניין הריח. רוב הבירות אינן מסריחות באופן טורדני, למרות ששתיה מוגזמת יכולה לגרום לבנאדם להריח לא טוב. על פי התרשמותי, אנשים שלא שותים בירה באופן קבוע, גם כן לא נהנים מריח הבירה, אבל אני חושב שרוב האנשים לא יטענו שריח הבירה מסריח במיוחד, וכמובן שלא ברמה של שתן. ריח הבירה הוא דבר שחובבי בירה אוהבים בד"כ, מוסיף לחוויה של השתיה.
עוד בעניין הריח, לאנשים שאוהבים דבר מסוים, לא ממש משנה איך הוא מריח - קריצה לכל בני ה18 ומעלה שבינכם.
בעניין הצבע- אפילו בין הבירות ה"מרכזיות" שנמכרות בארץ ניתן להבחין בהבדלים משמעותיים מבחינת הצבע. אני חושב שלרוב האנשים אין בעיה עם צבע הבירה, ובמקרים רבים הצבע יכול להיות מאוד יפה, לאור נרות או תאורה אחרת שתמצא בפאב הקרוב לביתך. ההשוואה לשתן- קצת ילדותית במקרה הזה, חביבי.
בעניין ההתרגלות - כמעט כל משקה שאינו מכיל כמות משמעותית של סוכר דורש התרגלות מסוימת, וקשה לאהוב אותו מטעימה ראשונה. אם למשל תתן למישהו שלא שתה בירה מעולם לטעום בירה מתקתקה מן הרגיל, סביר שהוא יהנה ממנה כבר בפעמים הראשונות שהוא ישתה אותה. אותו הדבר לגבי מיצים טבעיים, תוסיף סוכר - ותקנה את טעמם של רוב האנשים שלא סופרים קלוריות.
בשאלת הטעם, ובכן כאן, זה כבר עניין אינדבידואלי. בשנים האחרונות הולך ונעשה יותר ברור שנטיה לחבב משקאות אלכוהולים, כמו בירה, קשורה לגנים שלנו. הנה קטע קטן מהאתר של בית הספר לבריאות הציבור של מכללת Harvard בארה"ב:
Genes Play a Role
Genes Play a Role
אגב, החסרונות שבשתיית בירה בכמויות רציניות גוברים על היתרונות, אין ספק. המשקה הזה משמין בצורה בלתי רגילה, ואלכוהול הוא רעל שגורם למותם של מליוני אנשים כל שנה.
פעם ראשונה שעישנתי היתה בכיתה ט' ( או ח' , לא ממש זוכר) . אני זוכר שכמה מהחברים שלי התחילו לעשן בעיקר בגלל הילדים החדשים שהם פגשו בבית ספר ( לא הילדים הכי טובים ואיכותיים שיש , כמו שתמיד היה ברנה קסין). בכל מקרה , לקחתי מחבר שלי סיגרה אחת , הלכתי הביתה , חיכיתי עד שההורים שלי ילכו לישון - לא רציתי שיראו אותי , יתחילו להבהל ולעשות איתי שיחות מייגעות . יצאתי לגינה וניסיתי לקחת שאכטה . את הראשונה אפילו לא לקחתי לריאות וזה כבר היה מסריח ומגעיל , את השנייה לקחתי לריאות ונחנקתי באופן די רציני. מאז לא נגעתי בסיגריות הרבה מאוד זמן עד שחבר שלי (האמת היא שזה אותו אחד) נתן לי דנהיל מטנול וזו הסיגריה היחידה שאני מסוגל לעשן וגם זה קופסא לשנתיים בערך.
מייק, אני גם חושב אותו הדבר על גראס, או על כל סם אחר, קל או קשה. נקודה?
ומשחקים? צריך להתרגל למשחקים? וואלה, אם המשחק מסריח ואתה צריך להתרגל כדיי להנות ממנו סימן שאתה מכריח את עצמך, אתה לא קורא ביקורות? אחרי זה תגרר לוויכוחים בפורום. משחקים מסריחים? תנקה את הקופסא. משחקים מרירים? משחקים מזיקים לכבד? משחקים קשה לעכל?
אהבה? לאהבה צריך לסבול עד שמתרגלים לבת זוגך?- אם ככה זה אצלך, תמצא חברה חדשה, זה פשוט לא זה. אהבה מסריחה? תגיד לחברה שלך שתתקלח דחוף. אהבה מרירה? עוד סיבה להגיד לחברה שלך לא לעשן או לשתות בירה.
מוזיקה?..מוזיקה מסריחה? אתה בטוח שהמערכת שלך נקיה מאבק? מוזיקה מרירה ובעלת טעם לוואי?...באסה, תשמע מוזיקה בלי שתרד למישהי במקביל. מוזיקה מזיקה לבריאות? כן, אם תשמע מזויקה בדציבלים מטורפים אז כן, אבל אתה זה שתשלם על כך בשמיעה שלך, חראם..אז אל תהיה חסר אחריות, יש בשביל זה מד ווליום.
בקיצור, מאיפה הקרצת את החרטע הזה תגיד לי? אחד הדברים הכי מגוחכים ששמעתי בחיים שלי.
ובקשר ללהתרגל כדיי להנות, על זה בדיוק דיברתי. זו בערך האידיאולוגיה שלי על רב הדברים בעולם. את זה אנשים פה התקשו עדיין לקלוט ומנסים לתפוס אותי על דברים שהאידיאולוגיה הזאת יותר מסתם תקפה עליהם, אלא מאוד תקפה עליהם. והדוגמאות שלך טיפשיות במיוחד, כיוון שהן לא קולעות כמעט באף אחד מהקריטריונים למה שאני אמרתי.
למה זה? כי בניגוד נגיד ללהתרגל למשחקים או לבת זוג, שאגב- גם זה לדעתי חתיכת דבר מיותר, ביחוד באהבה...זו כבר תהיה בעיה שלך אם תתרגל למישהי שאתה סובל ממנה. ההתרגלות למשהו כמו סיגריה..גורמת לך לסבל פיזי. עזוב את כמות הסבל..שמעת מה רייסטלין אמר, דוגמא מושלמת, ככה זה אצל רב האנשים. עד שאתה נהנה מסגיריות אתה צריך להתאמץ לשאוף לריאות כי הטעם דוחה אותך, אתה משתעל וחוטף בחילה ומגעיל לך לאללה...למה לסבול סבל פיזי בשביל זה, ועוד בשביל סגריה למשל, שזה מן הסתם סם שהשורה התחתונה שלו היא התמכרות בקלות = מוות מובטח. בבירה עוד מילא, הסבל לא רציני..למרות שמגעיל לך בפה אצל רב האנשים או ברב הבירות הידועות. אבל ניחא, אני יותר מדבר פה על סיגריות למשל. אהבה לא תזיק לבריאות שלך, על כאב לב אפשר להתגבר, על סרטן ריאות לא. על אכזבה ממשחק דפוק אפשר להתגבר, על קריסת מערכת הכבד, לא. זו עוד נקודה שעליך לשקול.
ואורצ'וק, יא בירה פאנאטיק. תראה מה קרה להומר סימפסון. אבל באמת, החסרונות בבירה שבכלל לא דיברתי עליהם ברורים. זה באמת משקה משמין, אפילו יותר מקולה, וגם עם קולה חייבים להזהר מאוד. זה גם מזיק לכבד, עוד יותר מהקפאין או האספרטיים של הקולות, שגם אתם צריך להזהר. וכמובן, ממכר ..גם הקולה? בוודאי, רק שמהירות שהנזק שההתמכרות של הבירה יפגע בך, לעומת הנזק של הקולה, גבוהה בהרבה. פלוס, מקולה הגמילה לא קשה ומסוכנת כמו מבירה.
מי שיגיד שכן, עשו לי טובה. הייתי מכור פנאטי של דיאט קולה שנים, עד כי הכבד שלי אותת בבדיקות דם והתחיל לעשות בעיות. אז נגמלתי והמצב חזר לנורמה. ביום אחד הפסקתי לשתות ולא קרה לי כלום. לאלכוהוליסטים יש כאלו תסמיני גמילה, שלא נדע מצרות.
אבל אם הכל במידה אין בעיה, לא על זה דיברתי בכלל..גם עם סיגריות של סיגריה אחת בשבוע אין שום בעיה..ברור. כל דבר במינון המתאים לו, עובר בשלום. אבל כפי שאנחנו יודעים, לבני אדם קשה לשמור על זה כך, לפחות לחלק גדול מאוד מהם..אז רק צריך להזהר עם הכמות...אבל שוב, אין קשר בכלל לנושא, את זה אפשר להגיד ממש על כל דבר..כי כל דבר בעולם, בסופו של דבר, יכול להיות ממכר ומסוכן. כולל מחשב- קרינה, קולה- קפאין מסרטן, סמים- אבוי לנו, סיגריות- סרטן ריאות, אפילו עודף בספורט ושרירים יכול לעשות בעיות לב ושחיקת פרקים...אז שוב, לא על זה דיברתי, זה נושא אחר לגמריי.
-----------------
Burn down Jerusalem light up and carpe diem hurry now we can't let them win Burn down Jerusalem The home of evil men It must burn and be cleansed from all sin
מייק, אני גם חושב אותו הדבר על גראס, או על כל סם אחר, קל או קשה. נקודה?
ומשחקים? צריך להתרגל למשחקים? וואלה, אם המשחק מסריח ואתה צריך להתרגל כדיי להנות ממנו סימן שאתה מכריח את עצמך, אתה לא קורא ביקורות? אחרי זה תגרר לוויכוחים בפורום. משחקים מסריחים? תנקה את הקופסא. משחקים מרירים? משחקים מזיקים לכבד? משחקים קשה לעכל?
אהבה? לאהבה צריך לסבול עד שמתרגלים לבת זוגך?- אם ככה זה אצלך, תמצא חברה חדשה, זה פשוט לא זה. אהבה מסריחה? תגיד לחברה שלך שתתקלח דחוף. אהבה מרירה? עוד סיבה להגיד לחברה שלך לא לעשן או לשתות בירה.
מוזיקה?..מוזיקה מסריחה? אתה בטוח שהמערכת שלך נקיה מאבק? מוזיקה מרירה ובעלת טעם לוואי?...באסה, תשמע מוזיקה בלי שתרד למישהי במקביל. מוזיקה מזיקה לבריאות? כן, אם תשמע מזויקה בדציבלים מטורפים אז כן, אבל אתה זה שתשלם על כך בשמיעה שלך, חראם..אז אל תהיה חסר אחריות, יש בשביל זה מד ווליום.
בקיצור, מאיפה הקרצת את החרטע הזה תגיד לי? אחד הדברים הכי מגוחכים ששמעתי בחיים שלי.
ובקשר ללהתרגל כדיי להנות, על זה בדיוק דיברתי. זו בערך האידיאולוגיה שלי על רב הדברים בעולם. את זה אנשים פה התקשו עדיין לקלוט ומנסים לתפוס אותי על דברים שהאידיאולוגיה הזאת יותר מסתם תקפה עליהם, אלא מאוד תקפה עליהם. והדוגמאות שלך טיפשיות במיוחד, כיוון שהן לא קולעות כמעט באף אחד מהקריטריונים למה שאני אמרתי.
למה זה? כי בניגוד נגיד ללהתרגל למשחקים או לבת זוג, שאגב- גם זה לדעתי חתיכת דבר מיותר, ביחוד באהבה...זו כבר תהיה בעיה שלך אם תתרגל למישהי שאתה סובל ממנה. ההתרגלות למשהו כמו סיגריה..גורמת לך לסבל פיזי. עזוב את כמות הסבל..שמעת מה רייסטלין אמר, דוגמא מושלמת, ככה זה אצל רב האנשים. עד שאתה נהנה מסגיריות אתה צריך להתאמץ לשאוף לריאות כי הטעם דוחה אותך, אתה משתעל וחוטף בחילה ומגעיל לך לאללה...למה לסבול סבל פיזי בשביל זה, ועוד בשביל סגריה למשל, שזה מן הסתם סם שהשורה התחתונה שלו היא התמכרות בקלות = מוות מובטח. בבירה עוד מילא, הסבל לא רציני..למרות שמגעיל לך בפה אצל רב האנשים או ברב הבירות הידועות. אבל ניחא, אני יותר מדבר פה על סיגריות למשל. אהבה לא תזיק לבריאות שלך, על כאב לב אפשר להתגבר, על סרטן ריאות לא. על אכזבה ממשחק דפוק אפשר להתגבר, על קריסת מערכת הכבד, לא. זו עוד נקודה שעליך לשקול.
מה הקשר לסירחון, בעיות בריאות ומרירות?
אני כתבתי שצריך ללמוד להנות, לא כתבתי את זה בהקשר של בירה.
גראס וכו' - תעשה מהשבא לך.. אני לא בא לכפות עליך כלום.
משחקים - אני אקח לדוגמא משחקי תפקידים בקונסולה, אפילו דוגמא ספציפית - Final Fantasy 8. כל חובב פיינל פנטסי יודע עד כמה הממשק שם מסובך ומסורבל, בהתחלה לא הבנתי כלום.. התעצבנתי ולא סבלתי אותו. מאוחר יותר נתתי למשחק הזדמנות שניה, ישבתי על התחת ולמדתי כל אופציה ואופציה. עכשיו אני יכול להגיד שזה אחד המשחקים הטובים ביותר ששיחקתי.
אהבה - צריך לדעת וללמוד לבטא אהבה כלפי הצד השני, אם אתה לא יודע לעשות את זה.. אתה תפסיד אותה.
מוזיקה - אני צריך לפרט? פז יעשה את זה הרבה יותר טוב ממני. כי מה שכתבת זו שטות מוחלטת.
נ.ב -
אולי לא הבנת אותי, אני מדבר על ללמוד - התרגלות לדברים זה רק חלק קטן מהחבילה הזאת.
מייק, איך זה שהתעלמת מכל הפסקה הענקית שבה אני מסביר מה ההבדל בין הדוגמאות האלה לבין הדוגמאות הלא קשורות כל כך שהבאת? אני דיברתי על הטמטום בכך שאתה צריך להכריח את עצמך לסבול או להתרגל פיזית כדיי להנות ממשהו שבכל מקרה מזיק (סיגריות למשל).
והאהבה זה דוגמא טיפשית, מה הקשר בין להתאמץ ולסבול כדיי להנות לבין ללמוד לבטא אהבה? אתה תסבול סבל פיזי קל מלהפגין חיבה? זה עלול לפגוע בך או להטריד את גרונך?
ומשחקים? מה זה כולה להתרגל לממשק?..הגזמת. יש הבדל בין לתת לסיגיריה כמה צ'אנסים כדיי להשתעל ולהתרגל לבין לתת למשחק תפקידים עוד צ'אנס כדיי לאהוב אותו. לא חושב?
ועם האידיאולוגיה של פז לגביי מוזיקה אני הכי לא מסכים, אבל זה כבר עניין של דיעה, הוא יודע מה דעתי בנושא.
ובקשר לשורה התחתונה, את הפואנטה הסופית שלך עכשיו הבנתי, אם כי הדוגמאות היו מאוד לא מוצלחות..העניין הוא שלא היית כותב את השורה התחתונה אם לא היית מתעלם מהפסקה שבאה ישר אחרי כל ההרצאה שלי. אהבה, משחקים, מוזיקה..מהם לא תספוג התרגלות פיזית לא נעימה (שגם ככה לא מומלצת לבריאות)..ההתרגלות אליהם היא דבר שולי שלא כרוך בשום "סבל" ממשי...ותסכול מממשק של משחק, זה לא כמו להשתעל ולהגעל כשאתה מעשן סיגריות ראשונות..זה למה הדוגמאות הללו לקויות.
אז אני לא אומר שהמסר שניסית להעביר לא נכון, זה מאוד תלוי. אבל בהקשר לדוגמאות שאני הבאתי, זה לדעתי לא תקף..לדעת אנשים אחרים אולי כן, אבל חלקם כבר ישלמו על זה, או עשו דבר שלי נראה מיותר לחלוטין.
-----------------
אני הייתי מכור באופן מטורף לקולה עד שהפסקתי לחודש, וברגע שניסיתי שוב כמעט נחנקתי מהגזים, ומאז אני "נקי".
לגבי הבירה,
מכיוון שאני רק בן 14, לא השתכרתי עדיין ואני לא מתכוון גם לעשות את זה- אני לא מבין מה הקטע בהשתכרות-אתה נראה מגניב בעודך מקיא כמו מטורף וסובל מכאבי ראש אחר כך?
אני עקרונית אהבתי רק בירה שחורה (לא זוכר של איזו חברה) אבל בגלל שיש לי סבתא שמכניסה לי למוח הרבה שטויות על כמה כל דבר מסוכן (לדעתי, יש לי מזל) אני גם לא שותה בירה.