קודם כל מאוד נחמד מצידך; לוח ציור הוא יחסית יקר גם אם הוא מהזולים (אז הייתי ממליצה לסנג'ר עוד חבר למתנה).
אם אתה רוצה משהו שיישאר הרבה זמן ויהיה איכותי, אין ספק שאני ממליצה על WACOM. הלוח הפשוט והכי קטן שלהם עולה כ-500-600 ש"ח (הוא לגמרי מספיק לכל צורך שהיה לי בחמש שנים האחרונות), ויש להם גם דגם שנקרא Volito שהוא קצת פשוט יותר (לא בטוחה איך), זול יותר ונועד לגישושים בתחום העטים האופטיות.
מחוץ ל-WACOM אני לא מכירה כל כך, אבל לי היתה פעם עט של acecat או משהו כזה. חרא דבר וחבל על הכסף לדעתי, אבל נתון להחלטתך. בכל מקרה אם תקפוץ לחנות מחשבים טובה יהיו להם שניים-שלושה דגמים להראות לך, לדעתי.
ידידה שלי קנתה PenPartner .
זה לוח קטן של ווקום וזול מאוד ביחס לשאר .
הוא רגיל ללחץ , עם כפתור אחד שניתן לתיכנות , ללא מוחק דיגיטלי ומגיע עם תוכנה לכתיבה באופיס , אך לא מגיע עם תוכנה גרפית .
אישית לי יש Graphire4 Classic ואני מרוצה ממנו עד הגג !
אך הוא עלה לי 600 שקל , ואני לא בטוח שיש לך כל כך הרבא כסף עבור מתנה ..
פרטים על הלוח וגם על לוחות אחרים ניתן למצוא באתר היבואן הישראלי : לחן כאן
סליחה שאני מתערב אבל יש לי שאלה בנושא, כדי לצייר בלוח אלקטרוני כזה צריך להיות מקצועיים... תמיד התעניינתי בציור, אבל אני לא כשרוני כל כך בנושא, (בואו נגיד שאני חלק מהילדים שיודעים לצייר רק אנשי קו [Stick Figure] ).
האם כדי לקנות?
זה כמו לשאול האם צריך לדעת לשחק כדורגל בשביל לקנות נעליים...כאלה...של אה, כדורגל (עמכם הסליחה, אני הרבה יותר טובה באנלוגיות מעולם התוכן שלי); אתה לא צריך להיות טוב בשביל לקנות, אבל אם מוציאים על ציוד כל כך הרבה כסף (יחסית), כדאי לפחות שתהיה טוב מספיק כדי שזה יהיה שווה את זה.
לוח ציור הוא בדיוק כמו עט. לוקח קצת זמן להתרגל אליו אמנם, אבל בסופו של דבר הוא בסך הכל כלי עבודה. הוא לא איזה יצור קסום שצריך להיות רב-אמן כדי לרסן אותו, ומצד שני הוא לא יהפוך מישהו שלא יודע לצייר לוירטואוז. הוא פשוט עט; יקר פי מאה, במקרה הזול, אבל עדיין - רק עט.
אני מציעה שלפני שאתה משקיע כמה מאות שקלים בפריט חומרה, תבדוק קודם אם זה תחום שמעניין אותך בכלל. תתאמן קצת בציור בכלים קלאסיים ואם אתה מרגיש שזה הכיוון, זרום עם זה. כמובן שאם במקרה אתה עשיר ויכול להרשות לעצמך להוציא כסף על דברים בשביל הכיף אתה בהחלט מוזמן לרכוש לוח ציור להנאתך, ואם אתה כבר שם תקנה גם לי איזה שניים.
מזה שנה אני משתמש ב-ווליטו2 מתוצרת וואקום - אחלה לוח.
בעבר קניתי לוח בבאג עם סוללה בעט - ממש משחק לילדים - לא מתאים לכלום.
מסתבר שעדיף תמיד להשתמש בעט ללא סוללה
חפש את הלוח אי שם בנבכי אתר הוואקום של היבואן. אני לא ממש בטוח אם הקישור מדויק
http://www.arigent.co.il/wacom