Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > קהילת משחקי התפקידים הקונסוליים > ביקורתי הצנועה ל-Persona 2
תגובות : 1
עמוד :  1 מתוך 1
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 29/11/2003 22:35:53
תגובה אחרונה: 29/11/2003 22:35:53

נושא מחבר ההודעה
ציטוט King Gilgamesh
29/11/2003 22:35:53 #1
טוב אז אחרי שהבחנתי בהשקעתו הרבה של אמיר בקהילת שחקני ה- Console RPG,החלטתי גם אני לנסות לתרום משהו :)
הינה ביקורת שרשמתי לפני זמן מה למשחק-Persona 2,משחק שאני חושב שלא רבים משחקני ה-RPG מכירים
אז במידה ותרצו להכיר,הרי לכם ההזדמנות :)
Persona 2 Eternal Punishment
========================

רקע קצר - המשחק פותח על ידי-Atlus (החברה שהביאה לנו משחקים כגון-Shin Megami Tensei ו-Tactics Ogre) ויצא ל-PSX בשנת-1999 (במערב)

Persona 2 משחק מאוד מקורי ולא שיגרתי,מה גם שמכמה בחינות מאוד מתוחכם מהרבה-RPG'S שיצא לי להיתקל בהם.

המשחק בא להציג לנו פרספקטיבה שונה על העולם ומציג לנו השתקפות אפלה של העולם בו אנו חיים.

עלילה - העלילה של-Persona 2 היא עלילה אפלה ומלאת מיסתורין,הפעם לא מדובר ב-save the world thing העלילה משלבת מציאות ודימיון מטורף,אלמנטים מעולם הפסיכולוגיה (התאוריות של-Jung אם אתם במקרה לומדים פסיכולוגיה ^_^ ) ומציגה לנו סיפור בעל עומק  שמסוגל לשנות את קווי המחשבה שלכם.

רקע קצר לעלילה - טוב אז הינה הקצה של הקצה של העלילה של-Persona 2 :

העלילה מתרחשת בארץ השמש העולה,יפן

Maya Amano (הדמות הראשית במשחק)כתבת של מגזין לבני נוער שנשלחת לחקור מיקרי רצח שהיתרחשו בבית ספר בשם שבעת האחיות,לפי מה שאומרים מיקרי הרצח האלה קשורים בדרך כלשהי ל-Joker Curse,טקס משונה שבאפשרותו אפשר לזמן-Demon (שד) שיכול לממש את כל משאלותיך.תוך כדיי החקירה שלה,היא הולכת דרך שביל אפל שבסופו של דבר יחשוף בפניה את האמת,על העולם המעוות של ה-Persona.

משחקיות/גיימפלי - Turn Based RPG

ללא ספק מערכת הקרבות במשחק מקורית ביותר,

כל הדמויות שמשתמשים בהם בקרבות (דמויות ראשיות כמובן)הם-Persona's User's,מה הכוונה?

Persona's הם בעצם ה-Self האחר שיש לכל בנאדם,ה-Persona's User's יכולים לזמן אותם לתוך העולם שלנו ולהישתמש בהם כרצונם,לכל דמות יש-Persona מישלה,אפשר לזמן אותם בקרב,אפשר ליצור מתקפות של כמה-Persona's ביחד ואפשר גם לגרום לכך שהם היתפתחו לצורות מתקדמות יותר תוך כדיי עליית רמות.

עכשיו זה דבר אחד,עוד דבר מאוד נחמד שיש במערכת הקרב של-Persona 2 זה ה-communication system שיש לך עם האויבים,כן אפשר במקום להילחם לפתח שיחה עם האויב בו אתה נלחם ועם הולך לך טוב בסופו של דבר הוא יתן לך קלפי טארוט שבעזרתם אפשר להשיג עוד-Persona's.

אז ככה לכל דמות יש צורת התבטאות שונה,למשל אחד הדמויות במשחק הוא בלש,אז הוא יתחיל לחקור את האויב בו אתה נלחם,או שיש דמות אחת שהיא מגדת עתידות אז היא תקרא את העתיד לאויב,בסופו של דבר בדרך כלל האויבים שואלים אותך שאלות ואתה יכול לענות להם ולפי זה השיחה שלכם תסתכם,עכשיו יש כמה מצבים שהאויבים יכולים להיות בהם לפי השיחה שלכם,הם יכולים להיות שמחים (מה שבדרך גורם להם לבסוף לתת קלפי טארוט)או מפוחדים (מה שגורם להם בדרך כלל לברוח מהקרב) או עצבניים (מה שבדרך כלל גורם להם לתקוף אתכם ולקתוע את השיחה) או גם מסוקרנים (מה שגורם להם בדרך כלל לשאול אתכם שאלות וגם לפי זה הם יכולים להגיע לעוד מצבים).

אז זה פחות או יותר ה-communication system בקרבות,כמובן שיש גם דברים בסיסים כמו-Equip לנשקים שימוש ב-Items וכל הדברים האלה.

יש עוד משהו נחמד במשחק בשם-rumor system,זה נותן לכם להפיץ שמועות שבאמת מסוגלות לקרות,אני מרגיש שאין ממש צורך לפרט על זה יותר מדיי.

גרפיקה - גרפיקת-2D בהחלט יפה מאוד,למי שלא זונת גרפיקה לא צריכה להיות בעיה איתה,העיצוב האומנותי של המשחק ללא ספק מדהים והמשחק משלב בתוכו גם קטעי אנימה.

סאונד - המוסיקה במשחק טובה,לפעמים קצ'ית וקלילה כזו ולפעמים אפלה ומיסתורית,כללית היא מצוינת,הדבר היחידי הגרוע זה ה-Voice Acting המסריח של הדמויות...

סיכום - Persona 2 Eternal Punishment לדעתי שובר המון מוסכמות במשחקי-RPG ובעולם המשחקים בכלל,אחד המשחקים הכי אורגינלים ומעניינים שיצא לי לשחק בזמן האחרון,ועדיין אני ממשיך ^_^

=========================================

טוב אז כרגע כבר לקחתי הפסקה מהמשחק (אני חושב שאחזור אליו מתישהו)

כי יש לי כבר דברים יותר חשובים לעשות ואני מעדיף להשקיע את הזמן במשחקים שאני אוהב יותר,אבל באמת מדובר במשחק מצוין ומומלץ לכאלה שכבר נמאס להם מהנוסחה הכמעט קבועה של משחקי ה-RPG.

בכל מקרה אני מציע שעוד אנשים יכתבו ביקורות למשחקים בזמנם הפנוי פה בת'רד או בפורום הקהילה בכלל,אני אישית אשמח לקרוא ^_^

-----------------

אווטאר
King Gilgamesh
משתמש רגיל
רשום מ- 26/11/2003

כל הפורומים>קהילת משחקי התפקידים הקונסוליים > ביקורתי הצנועה ל-Persona 2
תגובות : 1
עמוד :  1 מתוך 1
גש ל:
נכתב על-ידי: King Gilgamesh
נכתב ב: 29/11/2003 22:35:53
תגובה אחרונה: 29/11/2003 22:35:53