Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > המקום לאוהבי הספרים > הדיון הרשמי להמלצות ספרים
תגובות : 222
עמוד :  מתוך 9
הבא
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 12/12/2003 18:14:52
תגובה אחרונה: 12/09/2004 14:03:08

נושא מחבר ההודעה
ציטוט הראל עילם
12/12/2003 18:14:52 #1

בת'רד הקודם המלצתי בחום על "שלושה אנשים בסירה", ספר מלפני 130 שנה אשר דומה, בצורה מוזרה למדי, לפרק של סיינפיילד. הסיפור העיקרי של הספר הוא זניח - מסעם של כמה גברים במעלה נהר התמזה - אבל בדרך מלא באנקדוטות, סיפורים משעשעים ותפיסה מעניינת על החיים. זה תמיד משעשע לראות כיצד סופר מתרבות כל כך שונה משלנו עדיין הצליח לתפוס את אופי האדם. חוק מרפי, היפוכונדריה, מה שתרצו.

ספר אחר שארצה להמליץ עליו עלה היום במוחי לפתע כאשר קראתי את הכתבה על אנשי מונטי פייטון ב-CNN. הספר "המסע למאדים" של אריק דייל מהשישייה המטורפת הוא אולי ספר מדע-בדיוני בבסיסו, אבל גם ניתוח מאוד משעשע ומאוד אנושי על מהות הקומדיה. הסיפור מתגולל סביב קרלטון, רובוט אשר רוצה ללמוד את ההומור האנושי, ועושה זאת בדרך מאוד אנליטית. הוא יוצר כמה תיאוריות מטורפות על קומדיה שבבירור נלקחו מראשו של אחד מהקומיקאיים הגדולים ביותר אי פעם, והוא בהחלט מענג לקריאה.

Destinty's Road, של לארי ניבן, גם מרחף בראשי בזמן האחרון. שוב מדובר בספר "מדע בדיוני" שאין בו בכלל שום מדע. מסע מאוד מרגש ומאוד מעניין של ילד במושבה רחוקה של בני האדם. הוא מראה כיצד גורמים סביבתיים וטכנולוגיים מאוד משנים את החברה שלנו. לארי ניבן הוא בכלל אחד מהסופרים המוכשרים ביותר לאחרונה.

פרנק הרברט, הסופר מאחורי סדרת "חולית", כתב לא מעט ספרים אחרים. אחד מהם הוא The Santagora Barrier, ספר על תרבות מאוד מעניינת במרכז ארצות הברית. בספר שנכתב בבירור בזמן ובהשפעת "אזור הדמדומים", זה ספר שקראתי כילד בגיל שמונהו חזרתי אליו כל כמה שנים שוב. ספר מאוד מסתורי, מאוד מפחיד, ובעוד שבהחלט יש ספרים "דומים" בסגנונם הוא עושה זאת במלאכת מחשבת.

בתחום הפנטזייה, Radix היא יצירת מופת לא מוערכת מעט A.A.Attansio, אשר יצר עולם מפורט ומלא בפרטים ברמה כמעט טולקינאית, על כדור הארץ שעבר שינוי מוחלט עקב רוויה "בכוחות גלקטיים". קסם, יצורים מוזרים, טבע אורגני, והכי חשוב אנטי-גיבור מועלה ומעניין שעובר תהליכי שינוי אדירים, תרבות אכזרית ומרתקת. ספר אדיר, אפי בגודלו ובעוביו, ומומלץ בחום רב.

עריכה - וכן! בדיוק סיימתי לקרוא ספר פנטזיה נהדר, שוב אפי בעוביו ובאופיו. Perdido Street Station, של הסופר China (כן, זה שמו), הוא ספר פנטזיה סטימ-פאנק המתרחש בעיר דמיונית אשר דומה, ואם כי זאת מאוד שונה, מלונדון. עיר מאוד ענפה, ומתוארת בהמון אהבה ופירוט. צ'יינה מתאר את העיר ואת המסע בתוכה כאילו היא באמת קיימת, באותה גישה של טולקין, עם מפות והקפדה על שמות, רחובות, ארכיטקטורה, מקומות חשובים, ומה לא. מדען נאבק לרדוף ברחבי העיר אחרי חמישה יצורים אימתניים, משהו מקורי וקטלני באמת שעוד לא הופיע בתחום הפנטסיה (לא עוד דרקון מעצבן). מסע מפחיד, מזוויע לעיתים קרובות, וכתוב בצורה נפלאה, עם שפה גבוהה וציורית והמון אהבה לעולם שהוא יצר. מעבר לכך אני חובב מאוד את הרעיון של סטים-פאנק (טכנולוגיה פרמטיבית עם קסם), שהמשחק Arcanum ביצע בכ כך הרבה חן. מומלץ בחום לאוהבי ספרות טובה, פנטסיה, ומדע-בדיוני.

-----------------

חתמו על עצומת שחרור הספרים ובקרו בקהילת חובבי הספרות! כי גם ספרים הם בני אדם!

אווטאר
הראל עילם
מנהל קהילה
רשום מ- 12/12/2003
בקרו בעמוד הבית של Assaf ציטוט Assaf
12/12/2003 21:56:42 #2

וואו, קהילה שלמה להשחית ולהתפרע בה. אני מיד אומר לרונן לסור הנה.

ובינתיים, על מנת להביא טראפיק וכסף לאתר ויגיימס, אני עושה קופי-פייסט מסודר של כל המלצותי, אם אמצא אותן:

1. Neverwhere\ לעולם לא עולם

ניל גיימן\Neil Gaiman

ספר פנטזיה אפלה, על סף הסטיםפאנק, שמקים מתחת ללונדון של ימינו לונדון תחתית אפלה, השורצת מפלצות, שדים, יצורי אגדות, רוזנים ונזירים - ומשתמשת בתחנות ה-Underground של לונדון כנקודות ההקבלה המופלאות בין העולמות. כך ב-Blackfriars יש אכן מסדר נזירים שחורים, וב-Earl's Court יש חצר של רוזן. הרפתקאותיו של איש מודרני תחת האדמה בליוויה של ילדה בשם דלת, המסוגלת לפתוח דלתות רגילות לכל מקום על פני העולמות (Reloaded גנב מזה חופשי).

יש באנגלית ובעברית. התרגום לעברית (אופוס) איכותי.

2. Rings of The Master

Jack L Chalker

סדרת ספרים שמאחדת בין רעיון העולמות המופלאים של מרבית ספרי צ'וקר יחד עם מעט מ"שר הטבעות" והמטריקס וכמה רעיונות מעניינים - ויוצרת עולם מרהיב ששווה לקרוא. בעולם עתידי מערכת המחשב העליון - ה-Master System - שולטת בגורל האנושות. לבדה היא מנהלת את בני האדם בגטאות תרבותיים פרימיטיביים, כל גזע מבודד במעיין מובלעת בה הוא חי כפי שהיה במאות ה-15 וקודם לכן, תוך החייאה מחדש של קודים תרבותיים עתיקים. רק "עוצרים" ספורים הממונים על ידי מועצה של בני אנוש העובדים את ה-Master System מחזיקים בגישה לטכנולוגיה מתקדמת. כנגד העריצות של המכונה קמים כמה בני אדם מתרבויות שונות במטרה למצוא את טבעות השליטה - אלו המחזיקים בקוד להשבתת המערכת, שתוכנתו לתוכה ברגע האחרון. מי שיחיזיק בהן ישחרר את האנושות - או ישעבד אותה.

לא תורגם מעולם לעברית.

3. To your scattered bodies go/ לך אל גופותיך הפזורים

Philip Hose Farmer/פיליפ חוזה פארמר

ספר ראשון בסדרה מצוינת, "עולם הנהר" או RiverWorld. בעולם מוזר החסום כולו בנהר אדיר מימדים, מתעוררים כשלושים וחמישה מיליון בני אדם בוקר אחד על שתי הגדות. כולם נפטרים, מתים ומנוחים על פני כדור הארץ, כולם חושבים שהם במעיין גרסה של גן העדן. כעת, שהוחיו בדרך פלא ומחזיקים בגופות שאינם מזדקנים ובבריאות ללא דופי, הם מתחילים לפתח מחדש תרבות מרתקת. הספר עוקב אחר ההתקדמות של כמה וכמה דמויות היסטוריות שקמו לחיים: ריצ'ארד ברטון, מגלה הארצות האנגלי שכתב את "אלף לילה ולילה", אליס לידל הרגרייבס שהיתה ההשראה ל-"אליס בארץ הפלאות", סמואל קלמנס שהיה מארק טוויין, הנסיך ג'ון מ"רובין הוד" - כולם כאנשים האמיתיים שהיו, ללא כל אבק הכוכבים שנדבק להם בסיפורי עם, אלא כגיבורים ונבלים בסיפור משותף. אף על פי שהעטולם מאוד פנטסטי, הוא מובא באמינות ובכשרון רב. שני הספרים הראשונים מתוך החמישה תורגמו לעברית, וכידוע לי תהליך התרגום עדיין ממשיך. אפשר להשיג את כל הסדרה באנגלית.

הספר הראשון חזק מאוד, וכך גם הרביעי. מומלץ.

כדי לגוון מההמלצות הקודמות שלי, אני רוצה להפנות את תשומת הלב הפעם לספר מעניין של רוברט סילברברג, בשם "ספר הגולגלות". מדובר בסיפור מסע, מהסוג שהיו פופולרים במיוחד בשנות השישים, אז הוא נכתב. ארבעה צעירים אמריקאיים, כל אחד טיפוס בפני עצמו, יוצאים ברכב של אחד מהם למסע למדבר, בתקווה למצוא שם מקדש עתיק בו הנזירים המקומיים גילו את סוד חיי הנצח. בדרך הם עוברים כל מיני חוויות מעניינות, מעלים זכרונות מהעבר, חושפים לאט לאט את הסודות האפלים שלהם, ובונים עלילה מעניינת שמבוססת מעיקר על הדמויות. שהם מגיעים למנזר, העניינים מגיעים לשיא, ובסופו של התהליך שניים מהם ימותו ושניים יחיו. הספר מועבר בצורה יפה לא רק מבחינת הכתיבה, אלא מבחינת הקונספט - כל פרק מועבר לנו מגוף ראשון, אבל של דמות אחרת. כמו בסדרה "24", שם אתם יכולים להביט בבת אחת על אותו אירוע משני זויות מבט של אנשים שונים, גם כאן הסיפור מועבר מכמה זויות - וכל אירוע מקבל כמה פרשנויות.

זה ספר קלאסי של שנות השישים-שבעים, ממש כמו "זר בארץ נוכריה" של היינלין. הכוחות החברתיים שמבוטאים בספר מאוד מתאימים לתקופה: התחלה של חופש מיני, מתח בין המעמדות, שנאה/חשד ביהודים והומוסקסואלים - הכל מועבר בצורה מתריסה כמעט, שהיא בעצמה נותנת לספר מגע מיוחד מאוד.

-----------------

"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"

פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.

אווטאר
Assaf
מנהל הפורום
רשום מ- 12/12/2003
ציטוט Mad Pitbull
13/12/2003 13:21:50 #3

לא קראתי כל כך הרבה ספרים בחיי אבל ממה שקראתי אני יכול להמליץ על שני ספרים בעיקר.

מחזור שער המוות- כנף הדרקו

זה בעצם הספר הראשון שפותח את סדרת הספרים הנפלאה מחזור שער המוות, קראתי רק את שני הספרים הראשונים.

והראשון פשוט מעניין יותר, ובכלל דיברתי אם אנשים והם אמרו שזה הספר הכי טוב של הסדרה.

הספר הראשון מאוד מעורפל ומספרים על הרבה ארועים בבת אחת, בהתחלה זה ממש מבולבל ורק לקראת תחילת הסוף כל הארועים מתחילים להתחבר לנו.

זהו ספר על עולם פנטזי, מסופר על מסעותיהם של גיבורים בעולם זה, הכתיבה שם מועברת בצורה מאוד מאוד יחודית ומאדו מפורטת זה ספר מאוד מומלץ לאוהבי הז'אנר.

הילדה שאהבה את תום גורדון

זהו בעצם הספר היחידי של סטיבן קינג שקראתי, עד כמה שהרעיון נישמע לא משהו הספר מאוד איכותי.

בעצם מסופר על ילדה שהולכת לאיבוד ביער ועל כל מה שקורה לה, וכל מה שיכול לקראת לה קורה..

זה לא ספר שהטוב מנצח והכל טוב ויפה, אלה להפך הילדה עוברת כימעט כל סיוט אפשרי ביער.

הכתיבה אופינת לסטיבן קינג, אין ממש הרבה מה לפרט רק שאני ממליץ

-----------------

עדיין צריך לירות בי.

אווטאר
Mad Pitbull
משתמש רגיל
רשום מ- 13/12/2003
ציטוט Shadow & Flame
13/12/2003 14:03:52 #4

לוחמי-החלל/ היינלין

ספר שנוי במחלוקת של אחד מסופרי המדע בדיוני המוכשרים ביותר שתמיד משלב בספרים שלו מאפיינים של החברה האנושית טובים ורעים כאחד.

סיפור הרקע הפשטני יחסית מתאר מלחמה בין בני-האדם לבין גזע של חייזרים דמויי חרק.

העלילה עוקבת אחר חייל אחד שהצטרף לחיל-הרגלים מתחילת דרכו כטירון ועד להפיכתו ללוחם חלל אימתני ומאומן, כאשר הסיפור מציג בעצם את נקודת הראיה של אותו חייל על כל המתרחש סביבו ועל מה שעובר עליו ועל חבריו במהלך האימונים והקרבות.

הספר שנוי במחלוקת משום שהוא מציג את דעותיו הפאשיסטיות של המחבר ואת הצדדים האפלים יותר בחברה האנושית.

אני מאוד נהניתי מהספר ומהשאלות שהוא מציב בקשר לאופיו של האדם ואופיה של החברה האנושית.

יש כאלה שיאמרו שהספר הוא אלגוריה למלחמת העולם השניה כאשר כל הגזע האנושי משווה לנאצים.

-----------------

חתימה זו מוקדשת לאדם שהמציא את שלט הטלויזיה.

(הייתי מנסה לברר את שמו, אבל לא בא לי לקום מהספה). 

**החיפוש אחר הקרחנה המושלמת לא מסתיים לעולם**

אווטאר
Shadow & Flame
משתמש רגיל
רשום מ- 13/12/2003
ציטוט Zdrak3
13/12/2003 14:25:46 #5

"הקייטנה של קנלר" מאת אתגר קרת

ספר אשר מכיל 5 סיפורים קצרים, חביבים וקלילים. סיפורים פרי דמיונו של אתגר קרת אשר מספר על העולם של אחרי החיים, בו "חיים" רק המתאבדים. ספר מומלץ, בעיקר בנסיעות או טיסות, מעביר את הזמן ממש טוב.

-----------------

בחלומי חזרתי לבית הספר התיכון...

אווטאר
Zdrak3
משתמש רגיל
רשום מ- 12/12/2003
13/12/2003 17:52:04 #6
ציטוט: הכותב המקורי Dr.Pitbull ב 2003 /12 /13

לא קראתי כל כך הרבה ספרים בחיי אבל ממה שקראתי אני יכול להמליץ על שני ספרים בעיקר.

מחזור שער המוות- כנף הדרקון

זה בעצם הספר הראשון שפותח את סדרת הספרים הנפלאה מחזור שער המוות, קראתי רק את שני הספרים הראשונים.

והראשון פשוט מעניין יותר, ובכלל דיברתי אם אנשים והם אמרו שזה הספר הכי טוב של הסדרה.

הספר הראשון מאוד מעורפל ומספרים על הרבה ארועים בבת אחת, בהתחלה זה ממש מבולבל ורק לקראת תחילת הסוף כל הארועים מתחילים להתחבר לנו.

זהו ספר על עולם פנטזי, מסופר על מסעותיהם של גיבורים בעולם זה, הכתיבה שם מועברת בצורה מאוד מאוד יחודית ומאדו מפורטת זה ספר מאוד מומלץ לאוהבי הז'אנר.

אחד הספרים החביבים עלי, ולטעמי בין הספרים הטובים ביותר של מרגרט וויז וטרייסי היקמן. הוגו היד, הג'אגים, בני האדם והאלפים, הסערה והאיים - הכל היה חלק וטוב. הקטע בסוף עם סיניסטראד היה מעט חלש יותר - אבל אני מוכן לקבל זאת.

ואם כבר מדברים על זוג הסופרים (לא שתי סופרות, אגב, אלא סופר וסופרת) אני רוצה לציין את העבודה הטובה ביותר שלהם, לדעתי: טרילוגיית "ורד הנביא". אוירה פנטסטית אמינה ומעניינת של שבטים "ערבים" למדי הנודדים במדבר, מערכת אלים מענינת ושילוב של רומן-רומנטי (שאי אפשר להמנע ממנו, לעזאזל לאורנה!) עם סיפור עלילתי חזק וכתוב היטב. שווה נסיון.

-----------------

"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"

אווטאר
Assaf
מנהל הפורום
רשום מ- 12/12/2003
ציטוט Mad Pitbull
13/12/2003 20:07:14 #7

הוגו היד הוא דמות כל כך שולטת, בחיים שלי לא ראיתי דמות כל כך טובה בספר הוא פשוט מושלם בשביל האוירה.

ספוילר:

זה נכון שהוא חוזר לחיים בספר השלישי?

סוף ספוילר

(הספוילר כתוב בלבן.....)

-----------------

עדיין צריך לירות בי.

אווטאר
Mad Pitbull
משתמש רגיל
רשום מ- 13/12/2003
14/12/2003 01:10:45 #8
ציטוט: הכותב המקורי Dr.Pitbull ב 2003 /12 /13

הוגו היד הוא דמות כל כך שולטת, בחיים שלי לא ראיתי דמות כל כך טובה בספר הוא פשוט מושלם בשביל האוירה.

ספוילר:

זה נכון שהוא חוזר לחיים בספר השלישי?

סוף ספוילר

(הספוילר כתוב בלבן.....)

אני לא זוכר שום מקרה כזה. בספר השלישי יש נקרומנסרים וערים המושתתות על כוחות אל-מתים, אבל אין את זה.

מה שכן, מומלץ מאוד לזנוח את הספר השלישי, הוא די גרוע. אם קראת את שני הראשונים, מה טוב. עכשיו פסח לרביעי ולחמישי, ועצור שם. שני הספרים האחרונים בסדרה גרועים אף הם, במיוחד השביעי.

והרגע קלטתי משהו מעניין: אני קראתי לראשונה את "כנף הדרקון" בעברית שהספר היה חדש - לפני 10 שנים, שהייתי בן 14. ואני עדיין זוכר חלקים ממנו.

כנראה הוא באמת ספר טוב.

-----------------

אווטאר
Assaf
מנהל הפורום
רשום מ- 12/12/2003
ציטוט אורי מרחב
14/12/2003 17:27:55 #9
ספר שהרשים אותי במיוחד הוא "במערב אין כל חדש" של אריך רמריק. הספר עוסק בחוויותיו של חייל גרמני ממלחמת העולם הראשונה, והוא מזעזע כראוי.

-----------------

"היכולת לצטט היא תחליף שימושי לשנינות"

- סמרסוט מוהאן

אורי מרחב
משתמש רגיל
רשום מ- 14/12/2003
ציטוט Demosthens
14/12/2003 19:43:10 #10

*ציקצוק בלשון*

באמת אנשים, מעלים כל כך הרבה ספרים מצויינים אבל לא מזכירים אפילו ברמז את "המשחק של אנדר" האגדי של אורסון סקוט קארד (שגם הוא אגדי).

"המשחק של אנדר" מספר על ילד בשם אנדרו וויגין (וכינויו הוא אנדר) בעולם בו האנושות פוחדת מחייזרים הנראים כמו חרקים (ולכן נקראים "באגים") חוברת האנושות יחדיו כדי ליצור צי חלל, צי החלל מקים בית ספר ללחימה שאליו הם מגייסים ילדים גאונים כדי שיהפכו למצביאים שיוכלו להביס את הבאגים.

אנדר נשלח לאותו בית ספר ושם המאורעות מתגלגלים. הספר הוא ספר מרתק ולא תוכלו להפסיק לקרוא אותו.

בנוסף ל"משחק של אנדר" ישנם עוד שלושה ספרים שממשיכים את מהלך חייו של אנדר והם: קול למתים, קסנוסייד וילדי המחשבה.

בעוד "המשחק של אנדר" היה רובו ספר מתח ואקשן, ההמשכים הם בעלי מעט אקשן ומלאי פילוסופיה ומתח (מומלץ לכל אוהבי המטריקס למינהם שחולים על פילוסופיה).

בנוסף לכך ישנה סדרת ספרים מקבילה לסדרה של אנדר והיא מגוללת את מהלך חייו של הילד בין, שהיה סגנו של אנדר.

הספרים בסדרה של בין הם: הצל של אנדר, הצל של ההגמון ובובות הצללים.

הספרים מהסדרה של בין מלאים גם הם במתח, אך גם באסטרטגיה ופוליטיקה ומומלצים לכל מי שאוהב משחקי אסטרטגיה וקרבות ענק בין צבאות שונים.

הידעת: על מנת לכתוב את אחד הספרים שלו ("תצפית העבר", לא קשור ל"משחק של אנדר") שיחק אורסון סקוט קארד במשחק ציבילאזיישן (מקווה שכתבתי כמו שצריך).

-----------------

אבל הוא תמיד על סבלו של המתאבל

-Demosthens-

אווטאר
Demosthens
משתמש רגיל
רשום מ- 14/12/2003
בקרו בעמוד הבית של BULL$hIT ציטוט BULL$hIT
14/12/2003 21:29:55 #11

לזה שדיבר על אנדר: לא ידעתי שיש כל כך הרבה המשכים, חשבתי רק שניים. אני אנסה להשיג את שאר ההמשכים.

אורי: המורה שלי להיסטוריה סיפר לכיתה על "במערב אין כל חדש".

כרגע אני קורא את הספר הגאוני - 1984. קראתי אותו בעברית והוא נשמע דפוק עם התרגומים הדפוקים שלו. עכשיו, שיש לי את זה באנגלית, סוף סוף אוכל לקרוא אותו.

-----------------

God

Take me down to the paradise city

where the grass is green and the girls are pretty...

אווטאר
BULL$hIT
אורח
ציטוט אורי מרחב
14/12/2003 21:46:08 #12

כאחד שקרא את 1984 בשתי השפות, אני יכול להגיד דבר אחד בזכות התרגום העיברי. השפה החדשה של המשטר בספר (שיחדש) פשוט נשמע הרבה יותר טוב בעברית מכפי שהוא נשמע במקור האנגלי. השפה שלנו הרבה יותר מתאימה לאיחודי-הברות וחיבורי מילים למיניהם.

-----------------

"היכולת לצטט היא תחליף שימושי לשנינות"

- סמרסוט מוהאן

אורי מרחב
משתמש רגיל
רשום מ- 14/12/2003
בקרו בעמוד הבית של Morbid Angel ציטוט Morbid Angel
14/12/2003 23:43:44 #13
ציטוט: הכותב המקורי Zdrak3 ב 2003 /12 /13

"הקייטנה של קנלר" מאת אתגר קרת

ספר אשר מכיל 5 סיפורים קצרים, חביבים וקלילים. סיפורים פרי דמיונו של אתגר קרת אשר מספר על העולם של אחרי החיים, בו "חיים" רק המתאבדים. ספר מומלץ, בעיקר בנסיעות או טיסות, מעביר את הזמן ממש טוב.

וואו, נשמע ממש מעניין ומקורי...

אנסה להשיג את הספר

ד"א

אני חדש פה

שלום לכולם וגם למנהל הקהילה- הראל

-----------------

Like God From The Sky                                       

אווטאר
Morbid Angel
משתמש רגיל
רשום מ- 14/12/2003
15/12/2003 11:20:39 #14
ציטוט: הכותב המקורי Demosthens ב 2003 /12 /14

*ציקצוק בלשון*

באמת אנשים, מעלים כל כך הרבה ספרים מצויינים אבל לא מזכירים אפילו ברמז את "המשחק של אנדר" האגדי של אורסון סקוט קארד (שגם הוא אגדי).

"המשחק של אנדר" מספר על ילד בשם אנדרו וויגין (וכינויו הוא אנדר) בעולם בו האנושות פוחדת מחייזרים הנראים כמו חרקים (ולכן נקראים "באגים") חוברת האנושות יחדיו כדי ליצור צי חלל, צי החלל מקים בית ספר ללחימה שאליו הם מגייסים ילדים גאונים כדי שיהפכו למצביאים שיוכלו להביס את הבאגים.

אנדר נשלח לאותו בית ספר ושם המאורעות מתגלגלים. הספר הוא ספר מרתק ולא תוכלו להפסיק לקרוא אותו.

בנוסף ל"משחק של אנדר" ישנם עוד שלושה ספרים שממשיכים את מהלך חייו של אנדר והם: קול למתים, קסנוסייד וילדי המחשבה.

בעוד "המשחק של אנדר" היה רובו ספר מתח ואקשן, ההמשכים הם בעלי מעט אקשן ומלאי פילוסופיה ומתח (מומלץ לכל אוהבי המטריקס למינהם שחולים על פילוסופיה).

בנוסף לכך ישנה סדרת ספרים מקבילה לסדרה של אנדר והיא מגוללת את מהלך חייו של הילד בין, שהיה סגנו של אנדר.

הספרים בסדרה של בין הם: הצל של אנדר, הצל של ההגמון ובובות הצללים.

הספרים מהסדרה של בין מלאים גם הם במתח, אך גם באסטרטגיה ופוליטיקה ומומלצים לכל מי שאוהב משחקי אסטרטגיה וקרבות ענק בין צבאות שונים.

הידעת: על מנת לכתוב את אחד הספרים שלו ("תצפית העבר", לא קשור ל"משחק של אנדר") שיחק אורסון סקוט קארד במשחק ציבילאזיישן (מקווה שכתבתי כמו שצריך).

אני רק רוצה לציין שגם אני מאוד אוהב את "המשחק של אנדר", אבל ההמשכים שלו הרבה פחות טובים ("קול למתים" הוא עוד חביב, השאר הרבה יותר חלשים). יצוינו לטובה דווקא שני הספרים הראשונים בסדרת "הצללים" - "צלו של אנדר" הוא סיפור ציני להחריד על ילדותו של בין, ומלא אינטלקטואליזם נטול רגש ואכזרי, מהסוג שתמיד הזכיר לי את סדרת הטלויזיה "ניקיטה"; "צלו של ההגמון" גם טוב, ונותן לא מעט הסברים על מה קרה לפיטר השאפתני ומערכת היחסים בינו לבין בִין.

הבעיה עם שני הספרים האמורים היא שהם אינם אמינים כספרי מדע בדיוני - הרבה פעמים תפסתי את עצמי מתנתק מהעלילה מרוב תהפוכות מוזרות ומזימות-בתוך-מזימות. מהבחינה הזו הספר היחיד מכל הסדרה ש"מחזיק מים" מבחינת אמינות הוא רק "המשחק של אנדר" עצמו.

-----------------

אווטאר
Assaf
מנהל הפורום
רשום מ- 12/12/2003
ציטוט Demosthens
15/12/2003 15:08:11 #15
ציטוט: הכותב המקורי Assaf ב 2003 /12 /15

אני רק רוצה לציין שגם אני מאוד אוהב את "המשחק של אנדר", אבל ההמשכים שלו הרבה פחות טובים ("קול למתים" הוא עוד חביב, השאר הרבה יותר חלשים). יצוינו לטובה דווקא שני הספרים הראשונים בסדרת "הצללים" - "צלו של אנדר" הוא סיפור ציני להחריד על ילדותו של בין, ומלא אינטלקטואליזם נטול רגש ואכזרי, מהסוג שתמיד הזכיר לי את סדרת הטלויזיה "ניקיטה"; "צלו של ההגמון" גם טוב, ונותן לא מעט הסברים על מה קרה לפיטר השאפתני ומערכת היחסים בינו לבין בִין.

הבעיה עם שני הספרים האמורים היא שהם אינם אמינים כספרי מדע בדיוני - הרבה פעמים תפסתי את עצמי מתנתק מהעלילה מרוב תהפוכות מוזרות ומזימות-בתוך-מזימות. מהבחינה הזו הספר היחיד מכל הסדרה ש"מחזיק מים" מבחינת אמינות הוא רק "המשחק של אנדר" עצמו.

אני מסכים איתך שסדרת הצללים יותר מוצלחת מהסדרה של אנדר

אבל קשה לי להסכים שההמשכים חלשים, נכון הם מכילים מעט אנדרנלין אבל הם מותחים מאוד, הדבר היחיד שפוגם בהם הוא שהם קשים להבנה והרבה פעמים מצאתי את עצמי קורא את אותה פסקה שוב ושוב רק כדי להבין על מה מדברים שם, חוץ מזה הספרים מהנים מאוד ונהניתי מהם לא פחות משנהניתי מהמשחק של אנדר.

-----------------

אבל הוא תמיד על סבלו של המתאבל

-Demosthens-

אווטאר
Demosthens
משתמש רגיל
רשום מ- 14/12/2003
ציטוט Mad Pitbull
15/12/2003 21:15:02 #16

אני לא מאמין איך זה עוד לא הוזכר!:

חולית!

מה כבר יש לפרט על אחת מהסדרות הכי טובות שאי פעם יצאו שאני בכלל לא קראתי אבל כמו ששמעתי וראיתי את הסרטים זה אמור ליהיות גאוני.

ואני מחפש את הספרים ולא מוצא בשום מקום :\

-----------------

עדיין צריך לירות בי.

אווטאר
Mad Pitbull
משתמש רגיל
רשום מ- 13/12/2003
בקרו בעמוד הבית של Pozon ציטוט Pozon
16/12/2003 13:27:12 #17
ציטוט: הכותב המקורי Dr.Pitbull ב 2003 /12 /15

חולית!

מה כבר יש לפרט על אחת מהסדרות הכי טובות שאי פעם יצאו שאני בכלל לא קראתי אבל כמו ששמעתי וראיתי את הסרטים זה אמור ליהיות גאוני.

אה? איך אפשר לפספס סדרת ספרים כזו*. התרוץ שלך לא בא בחשבון. יש את כל עשרת הספרים בכל ספריה וחנות ספרים, שמכבדת את עצמה. אני רק מקווה שהרברט ג'וניור לא יעשה פאשלות ויוציא את השביעי, מהסדרה המקורית, כמה שיותר מהר. הסוף של השישי פשוט לא לעניין כמו שהוא.

* 3,2,1 - עד שאסף יבוא ויכתוב שזו לא סדרה כל כך טובה...   

-----------------

אווטאר
Pozon
משתמש רגיל
רשום מ- 14/12/2003
16/12/2003 16:08:36 #18

אני רוצה להוסיף המלצה חמה לספר "במדבר וביער עד" של הנריק סנקביץ'. כתבתי עליו בפורום הישן, כמדומני.

מדובר בסיפור מסע מפתיע בתחילת המאה ה-20 של שני ילדים: נל הבריטית הצעירה והתמימה, וסטאש הפולני המבוגר ממנה, שמשתדל לגונן עליה מפרעות הדרך. מסעם מתחיל בחטיפה של השניים על מנת להשיג כופר נפש מאבותיהם, שני מהנדסים תחת שלטון בריטניה העובדים על תעלת סואץ (מצריים היא עדיין קולוניה בריטית). לאחר שסטאש מצליח לברוח מחוטפיהם, הוא ונל מתחילים לעבור מסע חתחתים לאורכה של "היבשת השחורה", פוגשים מקומיים ונוכלים וציידים ומחלות - הכל מועבר בצורה מדהימה, בתרגום קולח ואפילו מלווה בתחריטי עץ מרהיבים של המסע. הספר יצא בהוצאת "מעריב", והוא אחד מהספרים המתורגמים הטובים ביותר שיצא לי לקרוא. אני לא רוצה לציין את הסוף, מן הסתם, אבל הוא בהחלט מרגש ומראה על עבודת כתיבה מופתית מצד הסופר, שמצליח לתעתע ברגשות הקוראים.

-----------------

אווטאר
Assaf
מנהל הפורום
רשום מ- 12/12/2003
ציטוט Wing Chan
16/12/2003 22:26:30 #19

הממ
מדברים על וויס והיקמן, אה?

סדרת "רומח הדרקון".
לסדרה כעיקרון קיימים מעל 100 ספרים (ונכתבים עוד. הממוצע הוא בערך כול חודשיים-שלושה ספר חדש), אך הרבה מהם הם ספרים שקשורים לסיפורים על הדמויות, לא נכתבו בהכרח ע"י הסופרות המקוריות (נשים, או שאני טועה טעות מרה? @_@), ולא קשורות לעלילה של הספרים האחרים.

קיימת סדרת ה-"רשומות", שאלה שלושת הספרים בעצם "המרכזיים" והראשונים של רומח הדרקון. 1- "דרקונים של דמדומי סתיו", 2 - "דרקונים של ליל חורף", 3 - "דרקונים של שחר האביב". בנוסף לספרים אלו, קיימת סדרת ה- "אגדות", "מלחמת הכאוס" (דרקוני להבת קיץ), וסדרת רייסטלין - ספרים אלו תורגמו לעברית. כול השאר ניתן למצוא אך ורק באנגלית.

עכשיו, לספרים של ה-"מסביב לסיפור" עוד לא הגעתי, אך אוכל לספר על העלילה של הספר הראשון (אני לא אספר איך זה מתפתח בספרים הבאים, כמובן, בכדי לא להרוס).
כעיקרון הסיבוב מסתובב סביב תניס (חצי אלף, חצי אדם), סער (אדם), חלמיש (גמד), גדילן (קנדר), קרמון (אדם), רייסטלין (אדם), ועוד דמויות.
לאחר 5 שנים שבהם נפרדה החבורה הנ"ל וכול אחד (או שניים) הלך לדרכו כדי לחפש את עצמו ולהשלים מטרה שהוא הציב לעצמו, הם נפגשים שוב. בקיצור, כדי לחסוך מכם את אי-כושר ההתבטאות בכתב שלי, אני פשוט אעתיק לפה את התקציר מגב הספרים:
דרקונים. יצורי אגדות. סיפורי ילדים.
אבל עתה שבו הדרקונים לקרין, וחשכת המלחמה מאיימת שוב לבלוע עולם ומלואו.
אז הופיעה התקווה - בדמות מטה בדולח כחול שנושאת ברברית יפהפיה. הבטחת התקווה, הקלושה כעשן בנישב ברוחות הסתיו, משגרת קבוצה של ידידים ותיקים לדרך. תפקיד הגיבורים נכפה עליהם.
אביר וברברית, לוחם וחצי אלף, גמד וקנדר ורב-מג שנשמתו אפלה. הם יוצאים לחרף את נפשם בחיפוש אחר הנשק מן האגדות - רומח הדרקון.

אני אישית ממליץ ממש על הסדרה. לברוח לעולם אחר, לשכוח מהמציאות המחרידה של היום (במיוחד בישראל :P), לשכוח מהבעיות ולהיכנס לעולם חדש ומרהיב. LSD בגרסאתו הספרותית :>~

-----------------

אדוני היקר, בכוונתי לשהות בוייטצ'אפל ב20 לחודש הזה - ובערך בחצות לצאת למשימה מעודנת ביותר ברחוב שבו ביצעתי את הבדיקה השלישית של
אנטומיית הגוף האנושי.
שלך עד מוות, ג'ק.

אווטאר
Wing Chan
משתמש רגיל
רשום מ- 15/12/2003
17/12/2003 09:25:25 #20
ציטוט: הכותב המקורי Wing Chan ב 2003 /12 /16

הממ
מדברים על וויס והיקמן, אה?

סדרת "רומח הדרקון".
לסדרה כעיקרון קיימים מעל 100 ספרים (ונכתבים עוד. הממוצע הוא בערך כול חודשיים-שלושה ספר חדש), אך הרבה מהם הם ספרים שקשורים לסיפורים על הדמויות, לא נכתבו בהכרח ע"י הסופרות המקוריות (נשים, או שאני טועה טעות מרה? @_@), ולא קשורות לעלילה של הספרים האחרים.

קיימת סדרת ה-"רשומות", שאלה שלושת הספרים בעצם "המרכזיים" והראשונים של רומח הדרקון. 1- "דרקונים של דמדומי סתיו", 2 - "דרקונים של ליל חורף", 3 - "דרקונים של שחר האביב". בנוסף לספרים אלו, קיימת סדרת ה- "אגדות", "מלחמת הכאוס" (דרקוני להבת קיץ), וסדרת רייסטלין - ספרים אלו תורגמו לעברית. כול השאר ניתן למצוא אך ורק באנגלית.

עכשיו, לספרים של ה-"מסביב לסיפור" עוד לא הגעתי, אך אוכל לספר על העלילה של הספר הראשון (אני לא אספר איך זה מתפתח בספרים הבאים, כמובן, בכדי לא להרוס).
כעיקרון הסיבוב מסתובב סביב תניס (חצי אלף, חצי אדם), סער (אדם), חלמיש (גמד), גדילן (קנדר), קרמון (אדם), רייסטלין (אדם), ועוד דמויות.
לאחר 5 שנים שבהם נפרדה החבורה הנ"ל וכול אחד (או שניים) הלך לדרכו כדי לחפש את עצמו ולהשלים מטרה שהוא הציב לעצמו, הם נפגשים שוב. בקיצור, כדי לחסוך מכם את אי-כושר ההתבטאות בכתב שלי, אני פשוט אעתיק לפה את התקציר מגב הספרים:
דרקונים. יצורי אגדות. סיפורי ילדים.
אבל עתה שבו הדרקונים לקרין, וחשכת המלחמה מאיימת שוב לבלוע עולם ומלואו.
אז הופיעה התקווה - בדמות מטה בדולח כחול שנושאת ברברית יפהפיה. הבטחת התקווה, הקלושה כעשן בנישב ברוחות הסתיו, משגרת קבוצה של ידידים ותיקים לדרך. תפקיד הגיבורים נכפה עליהם.
אביר וברברית, לוחם וחצי אלף, גמד וקנדר ורב-מג שנשמתו אפלה. הם יוצאים לחרף את נפשם בחיפוש אחר הנשק מן האגדות - רומח הדרקון.

אני אישית ממליץ ממש על הסדרה. לברוח לעולם אחר, לשכוח מהמציאות המחרידה של היום (במיוחד בישראל :P), לשכוח מהבעיות ולהיכנס לעולם חדש ומרהיב. LSD בגרסאתו הספרותית :>~

מרגרט וויס היא אישה נאה ומבוגרת, מוויסקונסין מלאת הגבינה אם אינני טועה; טרייסי היקמן הוא גבר שמן ומזוקן, שאני חושד שעדיין מחזיק אופנוע כבד במוסך היכנשהו. הוא חי לו בעוד מדינה צפונית שכוחת אל בארצות הברית, שאיני זוכר מהי. הם כותבים את ספריהם, כך הבנתי, בהתכתבות...

סדרת רומח הדרקון היתה מהסדרות האהובות עלי בילדותי. במיוחד אהבתי את סדרת הרשומות, שהיתה איכותית יותר וגם זכתה לתרגום מאוד מוצלח לעברית. לאחרונה נודע לי שהסדרה זכתה להפצה מחודשת - הפעם כשישיית ספרים, כל שניים מהם מכסים אחד מהספרים העבים של פעם.

הדמות האהובה עלי היתה סהר-פז, ואחריה חלמיש.

ושכחת לציין את "שישיית המפגשים", סדרת ספרים שדיברה על ההיסטוריה של גיבורי הרשומות ואיך הם נפגשו זה עם זה. את הספר הראשון (נשמות תאומות, נדמה לי) יש לי עוד בבית. האחרים הרבה פחות מוצלחים.

-----------------

אווטאר
Assaf
מנהל הפורום
רשום מ- 12/12/2003
ציטוט הראל עילם
18/12/2003 16:40:47 #21

מאוד אהבתי את ספרי מרגרט וייס וטרייסי היקמן כאשר הייתי ילד (וחלקם גם שהייתי נער), במיוחד את סדרת רומח הדרקון (וגם לי יש את הספרים בכריכה הקשה) ואת "שער המוות". היום, לצערי, איני מסוגל לקרוא אותם בלי להשתנק מצחוק. מה לעשות, מה שהיה טוב פעם כבר לא טוב היום...

נמשיך עם ההמלצות החמות מהתנור. לאחרונה סיימתי שני ספרים עבי כרס ומהנים מאוד שארצה להמליץ לכולם:

Psychohistorical crisis, מאת דונלד קינסבורי - ספר מדע-בדיוני קשה, עשוי היטב, מחווה של סופר גדול באמת לעולם "המוסד" של אסימוב. שוב הוא מתאר גלקסיה שנזרקה לכאוס וארגונים של מדענים פסיכו-היסטוריים שמקימים מחדש את האימפרייה בעזרת כוחו של הניבוי, אבל הוא ממשיך הלאה וחוקר את הנושא שאסימוב רק רפרף עליו. כיצד ירגישו האנשים שחיים תחת שלטון הפסיכוהיסטורים? כיצד הפסיכוהיסטורים ישמרו על מעמדם במשך אלפי שנים ומה ההשלכות של זה? מה ההשלכות של חברה יציבה לחלוטין? אל תטעו - זה לא ספר מדעי או טכני. הוא מתרכז בכמה גיבורים ונע בכאוטיות על פני תקופה של עשרים שנה בלי הרבה מאוד סדר בצורה מאוד מעניינת לקריאה. הדמויות כתובות היטב, העולם ריאליסטי, והניתוחים של מר קינסובורי מרתקים.

הספר השני הוא Ceasar, מאת קולין מק.קולואף - ספר פסודו-היסטורי מרתק שנכתב על ידי אחת מהסופרות והיסטוריוניות הטובות ביותר במאה ה-20. הספר כתוב כסיפור לכל דבר ומגולל את קורות חייו של יוליוס קיסר החל מניסיון כיבוש בריטנייה. ספר חזק מאוד, כתוב היטב ומעניין. זה לא ספר היסטורי אלא ספר שמתרחש בתקופה היסטורית, הבדל חשוב מאוד. תיאורי האנשים, העלילה והדמויות חזקות, והסופרת אינה מהססת "לנחש" מתי שצריך על מנת לנפח את העלילה. מצד שני, בסוף הספר ישנו לקסיקון עשיר אשר מספר על המונחים והמקומות באותה תקופה שהוא מרתק כמעט כמו הספר. מומלץ מאוד לקרוא. מעשיר, מחכים וכתוב נהדר.

מעבר לכך ארצה להמליץ בכלליות על אחד מסופרי המדע-בדיוני הגדולים ביותר אי פעם - ג'ון וורלי, שאחד מספריו גם תורגם לעברית (בצורה גרועה, אם יורשה לי לציין). שני ספריו הטובים ביותר - Steel Beach ו-The Golden Globe - הם נהדרים בעולם העשיר שהוא יוצר והיכולת שלו ליצור אנטי-גיבורים הרסניים אך מושכים. קשה ליצור דמות רעה אך שניתן להזדהות איתה, ווורלי עושה זאת שוב ושוב על ידי משחק בלתי פוסק בפרספקטיבה ובזהות של הדמות. שני הספרים מתנהלים בעולם עתידני שבו כדור הארץ נכבש על ידי חייזרים ובני האדם חיים על פני שאר הפלנטות בצורה די אוטופית ושקטה. עולם מאוד עשיר ומעניין עם חברה מקורית באמת וכמה טכנולוגיות מדהימות. חשוב מזאת, הספרים כתובים נהדר ובעלי עלילות חזקות ומשעשעות לעיתים קרובות. הסופר הוא ציני ומבריק. מומלץ.

-----------------

חתמו על עצומת שחרור הספרים ובקרו בקהילת חובבי הספרות! כי גם ספרים הם בני אדם!

אווטאר
הראל עילם
מנהל קהילה
רשום מ- 12/12/2003
ציטוט Ringor
20/12/2003 14:30:08 #22
ציטוט: הכותב המקורי הראל עילם ב 2003 /12 /18

מאוד אהבתי את ספרי מרגרט וייס וטרייסי היקמן כאשר הייתי ילד (וחלקם גם שהייתי נער), במיוחד את סדרת רומח הדרקון (וגם לי יש את הספרים בכריכה הקשה) ואת "שער המוות". היום, לצערי, איני מסוגל לקרוא אותם בלי להשתנק מצחוק. מה לעשות, מה שהיה טוב פעם כבר לא טוב היום...

אמנם אני עדיין נמצא ב"קטגוריה" של ילד (י"ב), אבל גם אני כשקראתי את סדרת רומח הדרקון ושער המוות, נפעמתי מהקית'ציות, והמיינסטרימיות(אני לא חושב שיש מילה כזאת, אבל מילא...) שעופפת את הסיפורים.  אבל בכל זאת מאוד נהנתי לקרוא אותם. למה?, כי לא התייחסתי אליהם כמו שאני מתייחס לספרים אחרים, אלא כמו סרט, וגם סרט טוב. לא ניתחתי את הדברים, פשוט נהנתי מהם וזרמתי איתם, לכן, אני עדיין אמצא אותם כמעלי גיכוך אם אני אנסה לקרוא אותם בשנית, אבל מה לעשות, אני תמיד אזכור שנהנתי.

ואם אנחנו כבר ברוח של ספרים שפשוט מגניבים, אני מופתע שאף אחד לא הזכיר את  DARK ELF CHRONICLES המצויינת...  הספרים האלו  פשוט כיפיים.  יש שם עלילה מצויינת גיבור פשוט מגניב והקרבות...   תיאורי הקרבות כל כך טובים עד שמצאתי את עצמי פעם אחת מנסה לבצע מהלך שדריזת ביצע בעזרת זוג ענפים מוחדדים של עץ...  (כמובן שאחרי שהבנתי את מה שאני עושה הפסקתי וביליתי את הדקות הבאות בצחקוק עצמי...)

-----------------

אווטאר
Ringor
משתמש רגיל
רשום מ- 14/12/2003
בקרו בעמוד הבית של Morbid Angel ציטוט Morbid Angel
20/12/2003 17:21:33 #23

סיימתי כרגע את הספר "זה"...

ביקורת והמלצה:

מדהים עד כמה אתה יכול להיכנס ולהיות מרותק לעלילה שפרושה על 

1000 עמודים של עלילה מטורפת, סטיבן קינג גורם לך בספר הזה להתחבר כל כך לדמויות ולהיות חלק מהן, או אפילו לחשוב שאתה אחת מהן,

רוב הספר מספר על זכרונות מהעבר שחוזרים על עצמם בהווה,

סטיבן קינג משלב בין העבר והווה וכותב על אותם אירועים רק בזמנים שונים.

הוא גורם לך ממש לחוש את העלילה, לצחוק, לפחד, לצפות למה שיקרה הלאה, כמו שאמרתי, כאילו אתה אחת מהדמויות.

הסוף של הספר מרתק, ומדגיש את הידידות החזקה שהייתה וישנה בין הדמויות, לאחר שסיימתי את הספר, וגם את הקרב האחרון והסופי עם הרוע המוחלט "זה".

לאחר שסיימתי ישבתי עוד רבע שעה איתו

רק כדי לחזור על כל מיני קטעים שרציתי להיזכר בהם.

לסיכום:

אם אתה רוצה ספר שיסחוף אותך וינתק אותך קצת לעולם של סיפור מעניין, מטורף ומרתק, תקרא את "זה"...

-----------------

Like God From The Sky                                       

אווטאר
Morbid Angel
משתמש רגיל
רשום מ- 14/12/2003
ציטוט Game_Master
21/12/2003 15:50:41 #24
ציטוט: הכותב המקורי Soccer Pitbull ב 2003 /12 /15

חולית!

מה אפשר לפרט? הרבה. ספר עלוב. סדרת ספרים עלובה. סרטים עלובים. מיני-סדרה עלובה. רוצה עוד פירוט? רק תבקש...

-----------------

Game_Master
משתמש רגיל
רשום מ- 21/12/2003
21/12/2003 20:34:37 #25
ציטוט: הכותב המקורי Game_Master ב 2003 /12 /21
ציטוט: הכותב המקורי Soccer Pitbull ב 2003 /12 /15

חולית!

מה אפשר לפרט? הרבה. ספר עלוב. סדרת ספרים עלובה. סרטים עלובים. מיני-סדרה עלובה. רוצה עוד פירוט? רק תבקש...

אני אשמח לפירוט על העליבות המוחלטת של הספר "חולית" של פרנק הרברט. בבקשה, הדהם אותי.

חשוב לציין: אני לא מתייחס לזבל של בריאן ג'וניור.

-----------------

אווטאר
Assaf
מנהל הפורום
רשום מ- 12/12/2003

כל הפורומים>המקום לאוהבי הספרים > הדיון הרשמי להמלצות ספרים
תגובות : 222
עמוד :  מתוך 9
הבא
גש ל:
נכתב על-ידי: הראל עילם
נכתב ב: 12/12/2003 18:14:52
תגובה אחרונה: 12/09/2004 14:03:08