בשביל לרדת על ספר של מישהו בכזאת עוקצנות ובכזאת התנשאות, הוא כן צריך. הוא לא מבקר את הכותב של הספר, אלא לועג לו. בשביל לעשות דבר כזה הוא צריך להיות סופר טוב יותר מן האיש שלו הוא לועג. גם אז, כמובן, מדובר בהתנהגות דוחה, אבל לפחות סבירה מבחינה לוגית.
-----------------
Cowards die many time before their deathes. it's the valiant who never taste of death but once
אין שום סיבה לדרוש שהיורד יהיה סופר מוצלח בעצמו. סיבה לרסן את הביקורת על הספר אני לא רואה. מה הוא יעשה, יכתוב שספר שהוא שנא "לא היה משהו"? ייתן ציון בין 20 ל-100?
-----------------
"הסרט בעל מסרים חברתיים שהיו קיימים בשנות ה70, ועדיין קיימים היום." לורדי מפרט את המסרים שבסרט "התפוז המכני" אחד לאחד.
קוקילידה דיגיטלית
"אל תגיב אפילו. עוף מהת'רד. אני פשוט מרגיש שהוא מת להגיד עכשיו משהוא שנון ולהראות כמו סופר חכם, למרות שהוא סופר חננה פחדן." וארליקס איטריום, טלפת.
יש כאלו שנולדים עם כפית כסף בפה, ויש כאלו שנולדים איתה בתחת.
ציטוט: הכותב המקורי White Hawk ב 2004 /02 /09לא, שיגיד שמדובר בספר משעמם, גרוע וכתוב בצורה ירודה. אני לא אוהב כשהם גם מנסים להיות בדרנים על חשבון יצירות של אחרים.
ואני חי בשביל זה. אתה יכול לא לקרוא, אם אתה רוצה. אולי אפשר לסדר אזהרה.
-----------------
"הסרט בעל מסרים חברתיים שהיו קיימים בשנות ה70, ועדיין קיימים היום." לורדי מפרט את המסרים שבסרט "התפוז המכני" אחד לאחד.
קוקילידה דיגיטלית
"אל תגיב אפילו. עוף מהת'רד. אני פשוט מרגיש שהוא מת להגיד עכשיו משהוא שנון ולהראות כמו סופר חכם, למרות שהוא סופר חננה פחדן." וארליקס איטריום, טלפת.
אני רק רוצה לציין שביקורות, ומבקרים הכותבים אותם, לרוב אינם יותר מוכשרים מהיוצרים. למעשה, כמעט תמיד הם פחות מוכשרים. אבל זה לא מוריד מהלגיטימיציה של הביקורת. אני לא יכול לתכנת שום משחק מחשב, אפילו לא ברמה של פיפוש. זה אומר שאני לא יכול לכתוב ביקורת על משחק מחשב?
הביקורת מתבצעת לא מהצד היצירתי, אלא מצד הלקוחות - המבקר הוא קורא פוטנציאלי של הספר, בדיוק כמוכם. הוא מספר לכם כקורא לקוראים אחרים, מה טוב לדעתו ומה רע.
זו אינה ביקורת מקצועית ובונה למען יהנה המחבר, מטעם עורך או חבר למקצוע. היא מופנית רק לקוראים, כמו כל ביקורת ספרות מקצועית.
-----------------
"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"
פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.
אסף, אני מסכים עם כל מה שכתבת, אבל לדעתי גם הביקורת הכי חריפה בעולם אינה זקוקה לארס כזה. אפשר להבהיר לקוראים טוב מאוד שמדובר בחרא של ספר בלי לפגוע באופן כזה ברגשות של הכותב ובלי להיכנס לעקיצות ילדותיות.
-----------------
Cowards die many time before their deathes. it's the valiant who never taste of death but once
ציטוט: הכותב המקורי White Hawk ב 2004 /02 /10אסף, אני מסכים עם כל מה שכתבת, אבל לדעתי גם הביקורת הכי חריפה בעולם אינה זקוקה לארס כזה. אפשר להבהיר לקוראים טוב מאוד שמדובר בחרא של ספר בלי לפגוע באופן כזה ברגשות של הכותב ובלי להיכנס לעקיצות ילדותיות.
אבל אז זה לא יהיה מעניין לקריאה. בדיוק כמו הספר (עריכה: לפי המבקר, שעליו אני מגן כאן).
-----------------
קוקילידה דיגיטלית
קראתי את הביקורת והסמקתי מבושה במהלכה בשביל המבקר ה"מגניב", ניר יניב. אם היה אפשר לתת ביקורת לביקורת, אז לא קשה לנחש כמה המבקר היה מקבל. ואני שמח לראות שנוספים כאן הסכימו עם כך לפניי. ביקורת היא לא פסולה שלעצמה, היא דווקא מאוד חיונית, אבל גם אותה צריך לדעת כיצד להשמיע.
אני גם לא מוצא את הביקורת מצחיקה, אלא היא כ"כ טפשית ורדודה. אין בכך לומר שאני לא מסכים עם הטענות ב"ביקורת" (גם כן ביקורת), אני הרי לא יכול להצביע לכאן ולכאן, כי בכלל לא קראתי את הספר, אלא אני אומר שביקורת שהנימה שלה היא כזו בכלל לא משדרת רצינות ואמינות. במיוחד זו, שנוטף ממנה חוסר מקצועיות ביקורתית. אז אולי המבקר אינו סופר ואינו מסוגל לכתוב ספר, מילא, אבל גם ביקורת הוא לא יודע לכתוב, וכאן לא תזיק לו מעט צניעות כשהוא מבקר כך תחומים אחרים.
ומילא הנימה, גם הביקורת עשויה בצורה כ"כ רע. כמה סוגריים, נקודתיים וסימני קריאה קיימים בה, כמעט אפילו שכחתי שזו אחת הטענות המרכזיות שיש למבקר על הספר. שלא לדבר על הריבוי בשימוש ציטוטים והתחלת הביקורת בתיאור משחק ספורט לעגני ולא ענייני. ובכן, אולי ספרו של חנן אינו נכלל בין המרשימים, אבל אין בכך בכדי להעיד על אשיותו. הביקורת של המבקר את ספרו, מלבד היותה טפשית, מעידה גם מעידה על אשיותו של המבקר.
אני עדיין מחכה לקרוא ביקורת בונה, ששמה את הדברים על השולחן במקצועיות, ושמהנימה שלה לא משתמע שיש כוונות זרות ומכוערות מאחוריה.
הציון הסופי שלי לביקורת: 0.
הציון הסופי שלי לאשיותו של המבקר: נגמרו לי המספרים, כמו גם המילים.
-----------------
למכירה, הבא:
(ChuChu Rocket (GBA
יש רק שני דברים שהם אינסופיים, היקום והכסילות האנושית, אינני משוכנע לגבי ראשון. (אלברט איינשטיין)
אתם באמת רוצים להגיד לי שנהניתם לקרוא את הביקורת הזאת? נהניתם באמת ממה שה"מבקר" ניר יניב כתב שם?!
אפילו אני לא ציפיתי שלכזאת רמה עוד אפשר להתדרדר, ואני חשבתי שהחברה הישראלית כבר הגיעה לשפל.......................
אתם צוחקים מהביקורת הזאת ואם תקראו את התגובות לביקורת למטה תוכלו לראות כיצד כולן משבחות את ה"מבקר" ומשמיצות את הספר ואת המחבר... תראו לאיזה מצב הגענו שבו כמעט לאף אחד במדינה הזאת אין דעה משלו, אין לו ראש לחשוב ואתם נוהרים אחרי כל העדר שנהנה לבקר ולהעליב סופר חדש שניצב רק בתחילת דרכו ואתם אפילו לא קראתם את הספר הזה והחלטתם רק על סמך ה"ביקורת" שאתם גם לא תקראו אותו...
הדבר דומה לעדר של ילדים שנטפלים לשונה מהם וממררים לו את החיים רק כדי שהם ירגישו טוב יותר לנוכח אומללותו...
אתם באמת רוצים להגיד לי שנהניתם לקרוא את הביקורת הזאת? נהניתם באמת ממה שה"מבקר" ניר יניב כתב שם?!
אפילו אני לא ציפיתי שלכזאת רמה עוד אפשר להתדרדר, ואני חשבתי שהחברה הישראלית כבר הגיעה לשפל.......................
אתם צוחקים מהביקורת הזאת ואם תקראו את התגובות לביקורת למטה תוכלו לראות כיצד כולן משבחות את ה"מבקר" ומשמיצות את הספר ואת המחבר... תראו לאיזה מצב הגענו שבו כמעט לאף אחד במדינה הזאת אין דעה משלו, אין לו ראש לחשוב ואתם נוהרים אחרי כל העדר שנהנה לבקר ולהעליב סופר חדש שניצב רק בתחילת דרכו ואתם אפילו לא קראתם את הספר הזה והחלטתם רק על סמך ה"ביקורת" שאתם גם לא תקראו אותו...
הדבר דומה לעדר של ילדים שנטפלים לשונה מהם וממררים לו את החיים רק כדי שהם ירגישו טוב יותר לנוכח אומללותו...
יש לי רק דבר אחד להגיד לכולכם: תתביישו!!!
היות והביקורת שלך (והיא ביקורת בדיוק כמו זו של ניר) מופנית כלפי, וכלפי מה שאני מוצא למצחיק, אני דורש ממך התנצלות מידיית על ההכפשה של חוש ההומור שלי.
אני אתבייש שאעשה משהו שראוי להתבייש עליו.
-----------------
"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"
ציטוט: הכותב המקורי רונן כאן ב 2004 /02 /11ובכן, אולי ספרו של חנן אינו נכלל בין המרשימים, אבל אין בכך בכדי להעיד על אשיותו.
אפשר להסיק דבר או שניים על חנן פוגל, אישיותו ביניהם, מהריאיון שהוא העניק לעיתון ההוא, ומהתנהלותו בפורומים שונים. אני ממליץ לך לעשות זאת.
בנוגע לסלידתך מהביקורת - קרא בבקשה את התגובה הבאה של אסף:
ציטוט: הכותב המקורי Assaf ב 2004 /02 /09אני רק רוצה לציין שביקורות, ומבקרים הכותבים אותם, לרוב אינם יותר מוכשרים מהיוצרים. למעשה, כמעט תמיד הם פחות מוכשרים. אבל זה לא מוריד מהלגיטימיציה של הביקורת. אני לא יכול לתכנת שום משחק מחשב, אפילו לא ברמה של פיפוש. זה אומר שאני לא יכול לכתוב ביקורת על משחק מחשב?
הביקורת מתבצעת לא מהצד היצירתי, אלא מצד הלקוחות - המבקר הוא קורא פוטנציאלי של הספר, בדיוק כמוכם. הוא מספר לכם כקורא לקוראים אחרים, מה טוב לדעתו ומה רע.
זו אינה ביקורת מקצועית ובונה למען יהנה המחבר, מטעם עורך או חבר למקצוע. היא מופנית רק לקוראים, כמו כל ביקורת ספרות מקצועית.
-----------------
קוקילידה דיגיטלית
ציטוט: הכותב המקורי Undead_Slayer ב 2004 /02 /11תראו לאיזה מצב הגענו שבו כמעט לאף אחד במדינה הזאת אין דעה משלו, אין לו ראש לחשוב ואתם נוהרים אחרי כל העדר שנהנה לבקר ולהעליב סופר חדש שניצב רק בתחילת דרכו
מה, לכל הרוחות? איך אתה מעז? דעתי שונה משלך, אז היא בוודאי נובעת מחוסר מחשבה עצמאית והיעדר שיקול דעת? אתה מניח שלא גיבשתי דיעה ראשונית על הספר אחרי ביקורת בת 1000 מילים, וניגשתי כלוח חלק לקרוא התכתבות בת 400 הודעות על הספר, והיא שעיצבה את דעתי? על מה אתה מדבר? המדינה מלאה באנשים בעלי דיעה משלהם, שהגיעו איכשהו לדף הנידח ההוא ושטחו את משנתם בו.
יצאת לבקר את תרבות הדיבור הישראלית, וחטאת בעצמך בחטא שעליו ניסית להוכיח אותנו.
ציטוט: הכותב המקורי Undead_Slayer ב 2004 /02 /11והחלטתם רק על סמך ה"ביקורת" שאתם גם לא תקראו אותו...
בשביל זה קיימות ביקורות - כדי לעזור לי להחליט איזה ספרים שווים את זמני וכספי ואילו לא. הדרך הנוספת היחידה היא לקרוא אותם... בבקשה תגיד לי שאתה לא צריך הסבר נוסף.
-----------------
קוקילידה דיגיטלית
ציטוט: הכותב המקורי ח.קוגל ב 2004 /02 /11מישהו כאן כתב שהוא מחכה לקרוא ביקורת קצת יותר רצינית, אז בבקשה הקליקו כאן
המבקר האמור מדגיש משהו שדיברנו עליו בת'רד אחר - ההתפרסות של כתיבת הספר לאורך שנים רבות. אני מרגיש בהתפתחות דומה גם אצלי - בספרי פנטזיה שאני כתבתי (ולא אעז לפרסם, הם היו מגיל 13) גיליתי עד מהרה שהפרקים הראשונים נחותים תמיד מבחינת הגיבוש של השפה והרעיון, מהרושם של הדפים האחרונים. לכן שאלתי בזמנו אם יצא לך לשכתב לחלוטין את הפרקים הראשונים, שנכתבו שהיית לפני הצבא. אם אני מבין היטב את דעת המבקר, התשובה היא לא. יש תגובה כלשהי על העניין?
-----------------
ציטוט: הכותב המקורי Undead_Slayer:אני לא ציפיתי שלכזאת רמה עוד אפשר להתדרדר.
"להידרדר"
בתודה, מר יהוקמץ בן פסיק.
ובקשר לשאר דברייך, כמו שהחתימה שלך מעידה -
Speaking words of wisdom
אסף, כל אחד צוחק מדברים אחרים, אני מסכים אתך, פשוט אנחנו לא רואים בהתנהגות זו כמו של המבקר משהו מצחיק. אולי בנסיבות אחרות זה היה יכול להיות מצחיק. אני פשוט לא ראיתי זאת. ואם הדבר העיקרי שמצאת בביקורת זה מקור לצחוק אז גם זה מעיד משהו לגבי רמת הביקורת הזו, שמלבד להיות מתחכמת, שטותית ומעלה חיוך, היא לא מצדיקה את עצמה כביקורת רצינית. וחבל, כי אולי הספר ראוי לביקורת בונה, ולכן כאן המבקר החמיץ את ההזדמנות לעשות זאת. וחורה איך כולם עטים על הביקורת כמוצאי שלל רב, ערפדים צמאי דם ומכוערים. לכן, לפני שידבר בנימה כזו כלפי משהו, ראוי שיתבונן בעצמו מעט. זה מאוד מתאים למשפט שמצוי בתת כותרת של אחד הספרים שרכשתי היום, "אני בסדר, אתה בסדר":
"כל בני האדם משליכים יהבם על השתנות החברה, אך אין אדם שחושב כי עליו להשתנות." ראלף ולדו אמרסון.
ציטוט: הכותב המקורי העילג ממוטה קריסטו: אפשר להסיק דבר או שניים על חנן פוגל, אישיותו ביניהם, מהריאיון שהוא העניק לעיתון ההוא, ומהתנהלותו בפורומים שונים. אני ממליץ לך לעשות זאת.
אינני מכיר אותו באופן אישי, ועל סמך אופיה הבלתי מפרגן של החברה והשקרים שלה, אז אני נוהג בגישת קפדהו וחשדהו מול כל נימה של לשון הרע כלפי מישהו אחר. ואופיו של חנן, יהיה אשר יהיה, לא אמור להסביר את אופי הילדותיים המכוערים שמבזבזים זמן על "מישהו לא ראוי", כדבריהם.
אז מה היה בעייתי בראיון שלו בעיתון? תן לי לנחש, הוא הביע סיפוק מעצמו, או אמר את השקפתו הבסיסית שאתה וחבריך לא הסכמת אתם. ואם טעיתי, אז ספר לי. כדי שנהיה יעילים, ואדע שכלב אינו נובח סתם, תסביר כל מה שאתה אומר.
והתגובה של אסף שביקשת שאקרא לא שוללת את מה שאמרתי. זו דעתו, וזו דעתי, ועל פי הנימה בביקורת אני רואה כאן אישיות בעייתית וגועלית של המבקר. שום דבר לא מצדיק זאת, גם לא ביקורת שמופנית לקהל הקוראים הרחב אשר, אגב, מכנה את עצמו אנטליגנטי (הרי הם כ"כ יהירים ובטוחים שהם חכמים כ"כ).
יותר מאשר הספר של חנן פוגע בז'אנר, פוגע בו אותו קומץ מכוער ומתלהם. ואני מאוד מקווה שמבחינה סטטיסטית, רוב אוהבי הז'אנר הזה לא מופרעים כך. זה נכון לגבי כל תחום, למשל ספורט. אחת הסיבות שאני לא נהנה מכדורגל היא כי עדת אוהדיו הברברים השניאה אותי על הספורט הזה. זה פועל יוצא של המצב הזה.
בשביל זה קיימות ביקורות - כדי לעזור לי להחליט איזה ספרים שווים את זמני וכספי ואילו לא. הדרך הנוספת היחידה היא לקרוא אותם... בבקשה תגיד לי שאתה לא צריך הסבר נוסף.
אם הייתי מקשיב לכל ביקורת שקראתי בעבר אז הייתי מחמיץ המון סרטים שמאוד נהניתי מהם. הגישה שאתה נוקט בה אינה אמיצה בכלל אלא מעידה על חולשה. תשמע, גם אני נהנה לקרוא ביקורות, ולפעמים אני לוקח חלק מהדברים לתשומת לבי בהתאם לטענות שמועלות בביקורת והאופן המשכנע שבה זה נאמר. אבל, לדבר הזה לא ניתן לקרוא ביקורת. זה בסך הכל בזבוז יקר של עמוד אנטרנט. וההתנהגות של המתלהמים לא מוכיחה את ההיפך, אלא מחזקת זאת.
ציטוט: הכותב המקורי ח. קוגל: מישהו כאן כתב שהוא מחכה לקרוא ביקורת קצת יותר רצינית, אז בבקשה הקליקו כאן
תודה, חנן. אני מוריד את הכובע בפני המבקר הזה, שידע שספר עם חסרונות לא אמור לסתור את הצורך בביקורת רצינית, אמיתית, בונה ואמינה.
וללא קשר לאיכות הספר, אני גם מוריד בפניך את הכובע את התעוזה, כוח הרצון, ההתמדה והעקשנות, שהביאה את יציאתו לאור של הספר. אז פלא שקמו עליך המון של קנאים? אני מעריך זאת במיוחד כי אני הייתי מת להוציא לאור ספר שכתבתי, ובנתיים זו נראית כמו משימה בלתי אפשרית. אבל אולי בעתיד, כרגע אני לא שולל שום דבר
undead, שנקים לתחייה את הרעיון של הכתיבה משותפת? הוא אפילו יהיה מבוסס על סיפור אמיתי, שמו יהיה: "הרפתקות אילן באוסטרליה: סיפור מסע של אנטיפט, שלו - לא אכפת". טוב, אולי השם מעט ארוך, אבל כך גם הסבלנות שצריכה להיות בשביל האיש הזה.
וואלה, יצאה לי מגילה מסורתית, ממזמן לא כתבתי כזו, ושיסלח לי הראל על זו
(סימפטום ישיר של כעס)
-----------------
למכירה, הבא:
(ChuChu Rocket (GBA
יש רק שני דברים שהם אינסופיים, היקום והכסילות האנושית, אינני משוכנע לגבי ראשון. (אלברט איינשטיין)
אסף שאל: שאלתי בזמנו אם יצא לך לשכתב לחלוטין את הפרקים הראשונים, שנכתבו שהיית לפני הצבא.
ובכן כתבתי שאכן שיכתבתי אותם מיליון פעם, אבל לא כתבתי אותם ממש מחדש. בכל מקרה אני עומד גם מאחורי הפרקים הנ"ל ולדעתי, לדעת העורכת, לדעת ההוצאה ולדעת רבים שקראו (ושאלתי אותם ספציפית לגבי הפרקים הנ"ל) הם בהחלט ראויים וקריאים. זה לא שהם לא טובים - זה שההמשך הרבה יותר טוב ומעניין, אך כך זה בכל ספר. האם יש כאן מישהו שחושב שהפרקים הראשונים של אחוות הטבעת משתווים לפרקים המאוחרים יותר? אם לא הייתי יודע שזה הולך להיות סיפור ממש טוב כי כך כולם אומרים הייתי מפסיק מיד אחרי שני הפרקים הראשונים כי הם פשוט היו מאד משעממים וזו דעתי.
בכל מקרה באתר של הספר ניתן להוריד ולקרוא את הפרק הראשון. יש ללחוץ הכפתור שכתוב עליו "כתב ראשון". כל אחד יכול לשפוט בעצמו אם הפרק קריא או לא.
ורונן - תודה רבה על העידוד והתמיכה. חזק ואמץ, גבר גבר. בסוף גם אתה תוציא ספר; רק תאמין.
אם הייתי מקשיב לכל ביקורת שקראתי בעבר אז הייתי מחמיץ המון סרטים שמאוד נהניתי מהם. הגישה שאתה נוקט בה אינה אמיצה בכלל אלא מעידה על חולשה. תשמע, גם אני נהנה לקרוא ביקורות, ולפעמים אני לוקח חלק מהדברים לתשומת לבי בהתאם לטענות שמועלות בביקורת והאופן המשכנע שבה זה נאמר. אבל, לדבר הזה לא ניתן לקרוא ביקורת. זה בסך הכל בזבוז יקר של עמוד אנטרנט. וההתנהגות של המתלהמים לא מוכיחה את ההיפך, אלא מחזקת זאת.
תראה, חביבי, ביקורות נכתבות ממספר סיבות מצומצם מאוד:
1. פרנסתו של המבקר.
2. שעשועו של הקורא (והמבקר).
3. בכדי להביא ספרים/סרטים/משחקים/אלבומים/הצגות/מהלא טובים במיוחד לידיעת הקוראים, ולהזהיר אותם מפני כאלו גרועים במיוחד. כשליצירה צדדים חזקים וחלשים, או שהיא עשויה לעניין אנשים מעטים למרות מגרעותיה ולדחות חובבים פוטנציאליים מסויימים למרות יתרונותיה, הביקורת נכנסת לפרטים הדרושים. רוב הביקורות המפורסמות בפומבי לא נכתבו עבור היוצר או בהזמנתו, וככאלו, אין להן סיבה להעביר ביקורת בונה עבורו. בנוסף, היצירה כבר הושלמה והופצה, וככזו, מאוחר מדי לביקורת בונה עבורה ממילא. לא שזה משנה.
תראה, אתה ממש לא צריך להזכיר לכל מי שלא מסכים איתך בנושא שקרוב לליבך שלדעתך הוא מפגין חולשה במקום אומץ. באמת שלא. אחרי כמה פעמים, אנשים לוקחים את זה כמובן מאליו. חסוך, כדבריך, בדפי האינטרנט היקרים שלנו. כל ביט חשוב.
-----------------
קוקילידה דיגיטלית